Lösemi hastası 3 yaşındaki İbrahim Kerim Özkan, zatürre oldu ve solunum yetmezliği nedeniyle hastanede 40 gün yaşam mücadelesi verdi. Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Hematoloji Kliniği'ne tedavi edilen lösemili minik hasta, mucize gibi bir iyileşme göstererek doktorlarını şaşırttı.

LÖSEMİ-İBRAHİM

Şanlıurfa'da yaşayan Özkan Ailesi'nin çocukları İbrahim Kerim Özkan'ın geçen yıl lösemi hastası olduğu ortaya çıktı. Tedavi için Adana'ya sevk edilen minik İbrahim, ÇÜ Balcalı Hastanesi Çocuk Hematoloji Kliniği'ne yatırıldı. İbrahim'in kemoterapi tedavisi sırasında zatürre rahatsızlığı gelişince solunum yetmezliği başladı. Bunun üzerine Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, Doç. Dr. Özden Özgür Horoz, doktorlar Ercüment Petmezci, Faruk Ekinci ve İlknur Tolunay tarafından tedaviye alınan minik İbrahim, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Uğur Göçen ve Dr. Murat Yüksel'in kurdukları 'ekmo' adı verilen solunum cihazına bağlandı. Yoğun bakımda geçen 40 gün sonunda yaşam mücadelesini kazanan minik İbrahim taburcu edildi.

ŞANLIURFA'YA DÖNDÜ

Tedavisi tamamlanan İbrahim Kerem Özkan sağlığına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yoğun bakım kliniğindeki doktorlarıyla çektirerek paylaştı. Tekrar Şanlıurfa'ya giden İbrahim artık lösemi hastalığı nedeniyle rutin kontrolleri için Balcalı Hastanesi Çocuk Hematoloji Kliniğine gelecek.

DOKTORU: İYİLEŞMESİ BİR MUCİZE

ÇUKUROVA

ÇÜ Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, İbrahim'in klinikte çok zor bir 40 gün geçirdiğini belirterek, "Bu tür hastaların geri dönüşü çok zor. Ancak İbrahim bize çok önemli bir cevap verdi ve geri dönüş sağladı. Üstelik organlarında kalıcı bir hasar olmadı" dedi.

Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlgen Şaşmaz da, İbrahim Kerem Özkan'ın hayata yeniden 'merhaba' demesinin mucize gibi bir şey olduğunu belirterek, "Akut lösemi çocukluk çağının en sık görülen kanser tipi. Bu hastaların daha çok kemoterapi sürecinde yaşadıkları enfeksiyona bağlı sıkıntılar dolayısıyla hayatını kaybediyor. İbrahim'in 40 günlük süreci atlatması mucize gibi" dedi.

"UMUDUMUZU YİTİRMEDİK"

Baba Mustafa Özkan oğlunun yeniden sağlığına kavuşmasından son derece mutlu olduklarını, İbrahim'in artık Balcalı Hastanesi'nin bir evladı olduğunu belirtti. Özkan, hastalık sürecinin ilk aşamasından son aşamasına kadar umutlarını asla yitirmediklerini söyledi.

DHA