Alkol tüketiminin sağlığa etkileri ile ilgili araştırmalar yapan bilim insanları, zaman zaman kontrollü tüketimin yararlı olabileceği sonucuna varsalar da, son yapılan çalışmalar bunun tam tersini söylüyor: Alkol az miktarda tüketilse de bir faydası yok!

alkol

Alkol ile ilgili yaptığı araştırmaların sonucunda alkolün makul seviyede tüketildiğinde, kalp krizi riskini azalttığı sonucuna varan Amerika'lı kardiyolog Arthur Klatsky, alkolün faydalı olabileceği akımını başlattı. Bu çalışmalardan sonra onu destekleyen pek çok araştırma yapıldı hatta ABD Sağlık Bakanlığı, alkolün belli ölçülerde tüketildiğinde sağlığa faydalı olabileceği duyuruldu. Hatta bu açıklamalar alkol satışlarını artırdı.

alkol-1

Ancak bu yıl yapılan bütün araştırmalar, alkolün az tüketilse bile sağlığa hiçbir faydası olmadığını gösteriyor. Hatta düşük seviyede alkol tüketmek dahi kanser riski yaratıyor. Yapılan bu çalışmalar, ABD, İngiltere, Rusya gibi ülkelerin alkolün faydası ile ilgili tavsiyelerini geri çekmesine, Güney Kore ve Avustralya yönetimlerinin de benzer kararlar almasına neden oldu. Bu durumun da doğal olarak alkol endüstrisinde büyük panik yarattığı belirtiliyor.