Ameliyatsız burun estetiği hangi sorunları çözebiliyor? Ameliyatlı burun estetiği yaptırdıktan sonra nasıl bir burna sahip olacağınızı önceden görülebilir misiniz? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, merak ettiğiniz soruları cevapladı.

“Rinoplasti, yani burun estetiği burnun oranlarını ve şeklini yüzün geneliyle uyumlu hale getirmek için yapılır. Ayrıca, burundaki yapısal kusurlardan kaynaklanan solunum bozukluğu da düzeltebilir. Daha simetrik bir burun istiyorsanız, herkesin yüzünün bir dereceye kadar asimetrik olduğunu unutmayın. Burnunuz tamamen simetrik olmayabilir, rinoplastide amaç yüzle uyumsuz, doğal görünümü ve nefes almayı zorlaştıran sorunları ortadan kaldırarak tedavi etmektir.

AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ HANGİ SORUNLARI ÇÖZÜYOR?

burun-estetigi

“Ameliyatsız teknikler ile burun küçültme hariç kemer, burun ucu düşüklüğü, asimetri gibi diğer bütün şekil bozukları düzeltilebilmektedir. Günümüzde kullanılan ameliyatsız teknikler arasında en yaygın olanlar dolgu ve botoks enjeksiyon uygulamalarıdır. Hyalüronik asit dolgu malzemesi ve botulinum toksini (botoks) kullanılarak yapılan enjeksiyonlarla ortalama 15-20 dakika içinde operasyon tamamlayabilir. Dolgu enjeksiyonlarının sonucu hemen ortaya çıkarken botoks enjeksiyonunun sonuçları için birkaç gün beklemeniz gerekir. Ameliyatsız tekniklerde iyileşme sürecine ihtiyaç olmadığı için hasta birkaç dakikalık bir dinlenmenin ardından normal hayatına devam edebilir. Geçici prosedürler olduğu için botoks enjeksiyonunun yılda 4 ile 6 ayda bir, dolgu enjeksiyonunun ise 8 ile 18 ayda bir kez tekrarlanması gerekir.”

AMELİYATLI BURUN ESTETİĞİNİN AVANTAJLARI NELER?

burun

Op. Dr. Güncel Öztürk, “Burun küçültme gibi kemik ve kıkırdak dokulara müdahale gerektiren estetik sorunlar için cerrahi tekniklerin kullanılması gerekir. Günümüzde burun estetiği ameliyatları ortalama 1-2 saat içinde tamamlanabilir, iyileşme süreci ise ortalama bir hafta on gün sürebilir. Özellikle kapalı teknikte kesiler burun deliklerinin içinden açılır, kapalı teknikte kullanılan özel aletlerle gerçekleştirilen işlemler sayesinde morarma ve ödem oluşma riski çok düşüktür. Burun estetiğinde yeni burnunun şekli, kişinin karakteristik burun yapısı ile uyumlu olacak şekilde yapılır. 3D tasarım cihazlarıyla yapılan burun tasarımları ile hasta burnunu her açıdan görebilir. Ayrıca 3D mask tekniği ile hastanın yeni burun şeklini içeren maskeler hazırlanabilir. Böylece ameliyattan sonra nasıl bir buruna sahip olacağını bilerek ameliyata girer. Bu uygulamalar burun estetiği ameliyatlarındaki en önemli endişenin ortadan kalkmasını ve hasta memnuniyetinin artmasını sağlar. Sizin için hangi tekniğin daha uygun olduğunu öğrenmek için alanında uzman bir estetik cerraha muayene olmanızda fayda var.”