Adana'nın Merkez Yüreğir İlçesi'nde oturan 26 yaşındaki Halil Çetinkaya, 9 yıl önce yaptığı kazada aldığı yaradan kurtulmaya çalışıyor. Sol bacağındaki yara için doktor doktor gezen Çetinkaya, "Derdime çare bulunmasını istiyorum" dedi.

Merkez Yüreğir İlçesi Başak Mahallesi'nde oturan tarım işçisi Halil Çetinkaya, yönetimindeki motosikletle 2007'de kaza yaptı. Otomobil ile çarpışan Halil Çetinkaya, ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çetinkaya'nın sol bacağına platin takıldı. Yaklaşık 2 ay sonra ayağındaki platin çıkartılan Çetinkaya iyileştiğini düşünürken, yara yeniden büyüdü. Yaranın kapanması için 12 ameliyat geçiren Halil Çetinkaya, 5 yıl önce Hatice Çetinkaya ile evlendi, 2 çocuk sahibi oldu. Yakınlarının ve komşularının yaptığı yardımlarla hayatını sürdüren Halil Çetinkaya'nın bacağının diz altındaki yara o günden bu yana bir türlü iyileşmedi.

Ailesine bakabilmek, çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlayabilmek için ayağa kalkmak isteyen Halil Çetinkaya, "Tarım işçiliği yapıyordum. İyi kötü geçinebiliyordum. Kazadan sonra ayağım kırılınca çalışamaz oldum. İyileşebilmek için 12 ameliyat geçirmeme rağmen ayağım günden güne daha da kötüye gitti. Gitmedik hastane, doktor kalmadı. Derdime çare bulunmasını istiyorum" diye konuştu.

NEDEN İYİLEŞMİYOR?

Uzmanlar, "Yaraların iyileşme süreci 3 haftayı bulmakla birlikte, aylarca ve yıllarca iyileşmemesinin altında başka bazı hastalıklar, enfeksiyon, kan dolaşımı sorunu gibi nedenler bulunabiliyor" dedi.

DHA