Cilt sağlığı ve güzelliği için olan faydaları bir yana, deniz suyunun kalp ritmini düzenlemeye kadar pek çok olumlu etkisi var. Deniz suyundaki potasyum klorürün cildi güzelleştirdiği, iyotlu havanın da zihinsel ve bedensel gençleşmeye katkıda bulunduğunu belirten Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, dalgaların sesinin kalp ritmini denegeleyici bir etkiye sahip olduğunu belirtti.

Deniz kenarındaki iyotlu havanın, zihni ve bedeni gençleştirdiğini belirten Cihantimur, kaliteli uykuya ve stresin azalmasına da neden olduğunu söylüyor.

MUTLU EDİYOR

deniz

Deniz havası, serotonin salgılanmasına yardımcı oluyor ve böylece strese karşı savaşarak, mutlu olmamızı sağlıyor. Bedenin enerjiyle dolmasına sebep olan deniz havası ayrıca kronik deri hastalıkları üzerinde de güneş ışığıyla birlikte iyileştirici bir etkiye sahip.

DENİZ SUYU CİLDİN DOSTU

deniz-cilt

Cihantimur'a göre, deniz suyu güneşle birleştiği noktada ise, cilt üzerinde son derece olumlu etki yaratıyor: “Araştırmalar gösteriyor ki deniz suyunun içerisinde 90’a yakın faydalı hatta şifalı diyebileceğimiz madde mevcut. Bunların içinde en önemlisi potasyum klorürdür. Potasyum klorür, cildin elastikiyet derecesini artırır ve cilt dış yüzeyini pürüzsüz, canlı ve genç hale getirir. Bu yüzden, uygun saatlerde ve güneşin zararlı etkilerini dışlayan kremlerle desteklenmiş güneş ve deniz banyosu, cilt için son derece faydalıdır.”

Op. Dr. Bülent Cihantimur, yaz mevsimi boyunca olabildiğince deniz suyundan ve güneşten istifade etmenin hem fiziksel, hem de psikolojik olarak bedene olumlu geri dönüşler yapacağını vurguladı.