"Biz doktorları stratejik personel kabul ediyoruz" açıklamasını yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Doktorları özel sektörde çalışan eşlerinin yanına yollamayacağız" açıklamasını yapmıştı. Bazı bölgelerdeki doktor sayılarını artırmak amacıyla alınan tayin şartları ile ilgili bugün değişiklik yapıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde bulunan;

"Kamu görevlisi olmayan eşinin, atanma talep edilen yerde kesintisiz üç yıl sosyal güvenlik primi
ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor
olması halinde, personelin yer değişikliği suretiyle ataması yapılır. Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında
çalışanlardan askerlik süresini borçlanıp primlerini ödeyenlerin askerlikte geçen süreleri üç yıllık süre
kapsamında değerlendirilir" maddesi değiştirildi.

3 YIL KESİNTİSİZ YERİNE, SON DÖRT YILDA 720 GÜN ŞARTI ARANACAK

Yeni yönetmeliğe göre doktorların özel sektörde çalışan eşlerinin yanına tayin isteme şartı değiştirildi. Buna göre atanılan yerde eşin 3 yıl kesintisiz çalışma şartı kaldırıldı. Bunun yerine son dört yıl içinde en az 720 gün prim ödemiş olmak şartı getirildi. Ayrıca 720 gün şartı aynı iş yeri için aranacak.

Yapılan değişiklik yönetmelikte şu şekilde yer aldı:

“(5) Kamu görevlisi olmayan eşinin, atanma talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son dört yıl içinde 720 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde, personelin yer değişikliği suretiyle ataması yapılır. Kendi adına çalışanlardan borçlarını yapılandıranlar ile atama talep edilen yer dışında sosyal güvenlik primleri ödenenlerden, atama talep edilen yerde iş yerinin faaliyette olduğunu ve bu iş yerinde en az 720 gün çalıştığını belgelendirenlerin talepleri de değerlendirmeye alınır.”