Karın germe operasyonları ile ilgili bilgiler veren Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Haytoğlu, "Hamilelik sonrası dönemde yaşanan kilo durumu veya karın bölgesinde meydana gelen yağlanmaya karın germe ameliyatı ile kalıcı sonuç alındığını " dedi.

Doğum yapan annelerde, aşırı kilo alıp verenlerde ya da yaşa bağlı olarak karın bölgesinde bombeleşme, sarkma, çatlak ve selüloit oluşabilmektedir. Karın germe operasyonlarıyla bu tür sorunlarda oldukça başarılı sonuç alınmaktadır.

Karın germe operasyonlarında, bu bölgedeki fazla yağ dokuları çıkarılarak, zayıf karın kasları sağlamlaştırıldıktan sonra deri fazlalığı alınarak daha düz bir karın oluşturulur ve istenen karın gerginliği sağlanır. Karın germe operasyonları kilo verdirici, zayıflatma ameliyatı değildir. Bu operasyon aşırı kilolu hastalara uygulanmadan önce doktorunuz tarafından diyet ve egzersiz yapmanız istenebilecektir. Karın germe operasyonlarında, karın ve bel çevresindeki yağ dokularının çıkarılabilmesi için doktorunuz liposuction işlemi de uygulayabilecektir.

karin-germe-1

TAM KARIN GERME AMELİYATLARI NASIL YAPILIYOR?

Karın germe operasyonları uygulandıkları bölgeye göre iki farklı isim verilmektedir. Karın bölgesindeki deformasyon göbeğin üzerine de taşınıyor ve operasyonla birlikte göbek yeri de değişiyorsa tam karın germe (abdominoplasti) ameliyatı olarak adlandırılmaktadır. Bu operasyonlarda karın derisi kaburgalara kadar kaldırılarak, fazla yağ dokusu çıkarılır ve bu bölgede eğer fıtık bulunuyorsa bunlar giderilir. Selüloit ve çatlaklar giderilip fazla deri vücuttan alınır. Bu operasyonlarda göbek yeri değişeceği için çıkarılarak yeni yerine yerleştirilecektir. Çok nadiren de olsa bazen tam karın germe ameliyatlarında göbek yerinin değişmemesi de mümkün olabilmektedir.

MİNİ KARIN GERME İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Mini karın germe ameliyatında (mini- abdominoplasti) sadece göbeğin altında kalan kısma operasyon uygulanacaktır. Karın bölgesindeki deri göbeğe kadar kaldırılarak eğer gerekli görülüyorsa liposuction işlemi ile fazla yağ dokuları çıkarıldıktan sonra zayıf karın kasları gerginleştirilecektir. Fazla deri, çatlak ve selüloit görünümü giderilir ve istenen karın gerginliği sağlanır.

fit-vucut

İZ KALIYOR MU?

Karın germe operasyonlarında kesi iç çamaşırın içinde kalacak şekilde yapılacaktır. Operasyondan birkaç ay sonra kızarık görüntü pembeleştikten sonra gün geçtikçe belirsiz bir görünüme kavuşacaktır. Doktorunuz iyileşme sürecinin daha kısa sürmesi için bir süre karın bölgenizde korse kullanmanızı önerebilecektir.