Meme kanseri farkındalığı için 30 kadının aynı sahnede yer alacağı  “BRA-Day Etkinliği” bugün Acıbadem Maslak Hastanesi'nde halka açık olarak yapılacak. İşte etkinliğin içeriği...

Acıbadem Maslak Hastanesi’nde düzenlenecek etkinlikte, Türkiye’nin önde gelen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanları meme onarımıyla ilgili önemli bilgiler verirken, meme kanserini yenmiş kadınlar etkileyici hayat hikayelerini anlatacak… Ünlü isimlerin de katılımıyla gerçekleşecek etkinliğin ikinci yarısında; meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek için kurulan ve meme kanseri tedavisi görmüş kadınlardan oluşan “Rotary Farkındalık Korosu” konser verecek.

KANSER HASTASI KADINLAR SÖZ ALACAK

Meme Rekonstrüksiyonu Farkındalık Günü (Breast Reconstruction Awareness Day – BRA-Day) kapsamında 17 Ekim 2016, Pazartesi günü Acıbadem Maslak Hastanesi’nde “BRA-Day Etkinliği” düzenleniyor. 2011 yılında Kanada’da başlayan BRA-Day, kadınların kanser nedeniyle memelerinin alınması sonrasında meme onarımı hakkında bilgilendirilmesi, farkındalık oluşturulması ve bu imkana ulaşabilmesi için bir sosyal sorumluluk projesi olarak başladı. Türkiye’de bu yıl ikinci kez düzenlenen BRA-Day etkinliği; Acıbadem Sağlık Grubu, Türk Plastik Rekonstrütif ve Estetik Cerrahi Derneği ile kadın kanserleri alanında faaliyet gösteren Pembe İzler Derneği işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Halka açık ve ücretsiz konumlanan etkinlik kapsamında; meme onarımı ile ilgili Türkiye’nin önde gelen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanları ile hastalar bir araya gelecek, meme onarımının tüm yönleri konuşulacak ve meme kanserini yenmiş kadınlar kendi deneyimlerini aktaracak. Söyleşi sonrasında ise; meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek için kurulan ve meme kanseri tedavisi gören kadınlardan oluşan “Rotary Farkındalık Korosu” konser verecek. Etkinliğin son bölümünde ise Nefes Koçu Füsun Balta, “nefes terapisi uygulaması” ile doğru nefes alma yöntemlerini uygulamalı olarak gösterecek.

MEME ONARIMININ TÜM EVRELERİ ANLATILACAK

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanları Prof. Dr. Şükrü Yazar ve Prof. Dr. Sühan Ayhan’ın açılış konuşmasını yapacağı BRA-Day etkinliğinin ilk bölümünde, meme onarımının tüm evreleri konuşulacak. Doç. Dr. Burcu Çelet Özden “Eş Zamanlı Meme Onarımı” konusunu anlatırken; Prof. Dr. Savaş Serel “Geç Dönem Meme Onarımı” hakkında bilgiler verecek. Doç. Dr. Yener Demirtaş ise “Lenfödem ve Tedavisi” üzerine konuşacak. Doktorların hastalarla buluşacağı ve meme onarımın tüm yönlerinin konuşulacağı söyleşide, meme kanserini yenmiş kadınlar da deneyimlerini paylaşacak.

MEME KANSERİ TEDAVİSİ GÖREN 30 KADIN KONSER VERECEK

Etkinliğin ikinci bölümünde; meme kanserinde erken tanının önemini vurgulamak için bir araya gelen ve meme kanseri tedavisi gören 60 kadından oluşan “Rotary Farkındalık Korosu”nun 30 koristi sahne alacak. Prof. Dr. Selma Tükel’in danışmanlığında başlatılan “Meme Kanserinde Erken Tanının Önemi” başlıklı projenin sosyal ayağı olarak 2008 yılında Rotaryen Pınar Ayhan tarafından kurulan “Rotary Farkındalık Korosu” dünyada örneği bulunmayan bir koro ve alanında pek çok ödüle sahip.

Etkinlik, 17 Ekim 2016 Pazartesi günü, 15.00 – 17.30 saatleri arasında Acıbadem Maslak Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

acibadem-1