Gürkay GÜNDOĞAN ZONGULDAK, (DHA) - ZONGULDAK`ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi`nde 9 aylıkken annesini kaybeden, babası da kendisini terk edince teyzesi Durcan Korkmaz`ın büyüttüğü 6 yaşındaki Yağmur Korkmaz, böbrek atardamarlarında  daralma ve taş görülmesi nedeniyle bu yıl okula başlayamadı. Yağmur Korkmaz, biran önce iyileşip okula gitmek istediğini söyledi.
Yağmur Korkmaz`ın annesi Sevilay Korkmaz, onu dünyaya getirdikten 9 ay sonra astım ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede 20 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra öldü. 3 ay sonra babasının da kendisini terk etmesi üzerine, Yağmur Korkmaz`ı  teyzesi Durcan Korkmaz nüfusuna kaydettirerek büyüttü. Teyzesine `anne` diyen Yağmur, 6 ay önce idrar tutamama şikayetiyle götürüldüğü Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
3 AYDA 2 AMELİYAT GEÇİRDİ
Doktorların yaptığı kontrollerde sol böbrek atardamarında daralma, sağ böbreğinde taş ve görevini yapamama ile idrar yollarında enfeksiyon saptanan Yağmur Korkmaz, son 3 ayda 2 ameliyat geçirdi. Yağmur, hastalığı nedeniyle 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılında okula başlayamadı. Evde ilaç tedavisi devam eden Yağmur Korkmaz, iyileşip 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılından itibaren okula gitmek istediğini söyledi.
DHA