sozcu.com.tr

Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Uzman Dr. Taylan Adademir, burs için 6 aylık zorlu bir süreçten geçti. AATS’nin akademi bursunun ilk defa bir Türk'e verildiğini belirten Adademir, kalp cerrahisindeki hayallerini ve bursu kazanma sürecini anlattı.

Kalp Damar Cerrahisi alanında dünyanın en köklü kuruluşu olan AATS’nin akademi bursu, zorlu süreçler sonunda sahibini buluyor. En önemli ölçü ise bursa aday olan uzmana mentörlük eden isimlerin uluslararası arenadaki bilimsel çalışmaları. Dr. Adademir de; Mentörü Prof. Dr. H. Mete Alp ve referansı Prof. Dr. Sertaç Çiçek’in katkıları ile 6 aylık zorlu süreçte bir çok değerlendirmeye tabi tutuldu. Dr. Adademir, bir yıl boyunca Amerika’nın en önemli hastanelerinde çalışmalarına devam edecek.

sozcu.com.tr'ye özel bilgiler veren Adademir şunları söyledi:

"ABD'de Amerikan Kalp Damar Cerrahi Derneği'nin (AATS) her yıl dünyada sadece bir kişiye verdiği çok prestijli bir burs var. Bu bursu almak için yazışmalar yapıp, kariyeriniz için hayallerinizi, planlarınızı anlatıyorsunuz. Biz de bu dönemde sürekli yazıştık, ABD'ye gidip tanıştık ve dernekle sürekli iletişim halinde olduk.

Aslında bu ABD'nin bir Rising Star'ı gibi bir seçim ve ilk defa Türkiye'ye veriliyor. "

O'na bu bursu kazandıran hayallerini bizimle paylaşan Adademir şunları söyledi: "Türk kalp cerrahisinde birçok standartın olmadığını düşünüyorum. Ülkemizde çok başarılı ameliyatlar yapılıyor ama organize değiliz. Bu başarılar kişisel yeteneklerle kısıtlı kalıyor. Bunların organize yapıldığı bir merkezin olması benim hayalim. Yani Türkiye'ye bu standartları yerleştirmek istiyorum. Amerika'da çalışacağım hastanede bunun nasıl yapılacağı ile ilgili gözlem yapma ve kendimi alanımda geliştirme fırsatı bulacağım. "