İZMİR'de polis tarafından yapılan iki ayrı operasyonda, 102 kaçak göçmen ile yasadışı yollardan yurt dışına gitmeleri için aracılık ettikleri belirlenen 6'sı Türk, 2'si Suriye uyruklu 8 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen 8 şüpheli tutuklandı.
İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilk operasyonu 6 Aralık Salı günü yaptı. Polis, içinde mültecilerin bulunduğu 2 minibüsü İzmir-Çeşme otoyolu Çeşme gişelerinde durdurdu. Minibüslerde Suriye, Erite ve Bangladeş uyruklu 65 mülteci yakalandı, 27 can yeleği ile 10 can simini ele geçirildi. Mültecilere, yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmeleri için yardımcı olduğu belirtilen Türk vatandaşı A.D. (38) de gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen A.D. tutuklanırken, göçmenler İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.
İkinci operasyon ise 9 Aralık'ta sabah karşı, İzmir-Çeşme Otoyolu Narlıdere gişelerinde yapıldı. Şüpheli gördükleri aracı durduran polis, içerisinde Suriye ve Kongo uyruklu toplam 37 mülteci ile onları yurt dışına kaçırmaya çalışan Türk vatandaşları M.S. (43), M.A.K. (19), R.S. (18), Z.K. (57) ve O.A. (23), Suriye uyruklu M.B. (24) ve A.V.'yi (23) yakaladı. Mültecilerde 13 de can yeleği bulundu. Mülteciler İl Göç İdaresi'ne teslim edilirken, adliyeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı.

DHA