Fenerbahçe’de, Manchester maçı ile birlikte yükseliş devam ediyor. Oyuncular her geçen gün daha motiveler ve aralarındaki uyum da artıyor. Eto’o iyi zamanlarında oynadığı takımlara vites arttırırdı ya, Lens de tıpkı onun gibi katkı sağlıyor. Öte yandan Lens’in oynamadığı haftalarda Fenerbahçe de ciddi bir düşüş yaşamıştı. Ancak sonrasında takımına dönmesi gerçekten önemliydi ve bariz bir şekilde hissediliyor.

Hem arkadaşlarına doğru pas atması hem topla oynadığı sürelerde adam eksiltmesi ama bana göre en önemlisi de adam gönülden oynuyor.Varını yoğunu ortaya koyuyor takımına katkı sağlamak için bazıları gibi kendisine oynamıyor. Ayrıca RvP’ninde goller bulması güvenini yerine getiriyor. Ayrıca Akhisar’a attığı goldeki yer tutması usta işiydi. Sonrasında Emenike’nin o eski günlerdeki gibi savunma oyuncularını rahatsız etmesi onun fiziksel olarak hazır duruma geldiğini gösteriyor. İkinci goldeki ve son goldeki katkısı gözlerden kaçmadı. Advocaat’ın da maç kazandıkça kendine güveni yerine geliyor. Yüzü gülmeye başladı. Ancak bu maçlardaki alınan sonuçlar önemli ama asıl önemli olan Galatasaray derbisi olacak. Galatasaray düşüşe geçti, Fenerbahçe vites yükseltti. İyi bir derbi olacağı kesin gibi gözüküyor.

PENALTI KARARI DOĞRU

Akhisar cephesinden bakınca Fenerbahçe’nin bu diri ve istekli oyunu karşısında bekleneni veremediler. Daha önceki performanslarından uzaktılar. Savunmada yapılan hatalar maçın skorunu adeta belirledi. Sen bu hataları yaparsan rakibin de seni affetmez. Hele Fenerbahçe hiç affetmez. Her şeye rağmen penaltı vuruşunu değerlendirebilmiş olsalardı, maç sarı-lacivertliler açısından bu kadar kolay olmazdı. Maçın hakemi Umut Meler yeni FIFA kokartı takan hakemlerden. Gördüğünü çalıyor, cesur bir görüntüsü var ve objektif değerlendirmelerde bulundu. Vermiş olduğu penaltı kararı da yüzde yüz doğruydu. Sarı kart değerlendirmelerinde aceleci davrandı. Ama her iki takım açısından standart kartlar çıkardı diyebiliriz. Genç bir hakem, gelecek vaat ediyor. Umarım gelecekte bozulmadan yola devam eder. Yardımcılarıyla çok uyumluydu. İyi bir ekip görüntüsü verdiler.