Teknoloji geliştikçe en önemli konulardan biri de teknolojiyi güvenli bir biçimde kullanmak oldu. Siber suçların artmasıyla kullanıcılar tedirginlik yaşıyor. Her geçen gün ortaya çıkan siber tehditlerin sayısı o kadar büyüdü ki, tek tek insan eliyle işlenmeleri imkansız hale gelmiş durumda. Bu sebeple, zararlı yazılım keşfi ve analizi işlemlerinin insan tecrübesinden de faydalanarak otomatik bir sürece döndürülmesi, modern tehditlerle savaşmak konusunda tek uygulanabilir yaklaşım olarak karşımıza çıkıyor.

Rusya merkezli güvenlik şirketi Kapersky Lab'ın akine öğrenimi tabanlı bir zararlı yazılım analiz sitemi olan Astraea tarafından tespit edilen zararlı yazılımların oranı, büyüyüşünü son beş yıldır sürdürüyor. Zararlı yazılımnların oranı 2012 yılında %7.53 iken, 2016 Aralık ayında %40.5’e kadar yükselmiş olduğu görülüyor. Söz konusu oran, her gün tespit sistemleri tarafından keşfedilen yeni zararlı yazılımların sayısı doğrultusunda büyüyor. Bu sayı 2011 yılında günde 70.000 dosya iken, 2016 yılında ise günde 323.000[1]’e kadar yükselmiş bulunuyor.
kapersky-lab
Söz konusu sistem olan Astrea, şirketin büyük veri tabanındaki bilgileri kullanarak zararlı yazılımların gerçek dünyada davranışları konusunda kendisini eğitip davranış kalıpları oluşturuyor ve böylece bilinmeyen ve karmaşık zararlı yazılımları tespit edebiliyor.

[old_news_related_template title="İnternetin sırlarla dolu bölümü: Deep Web" desc="İnternet göründüğünden çok daha büyük bir alan. Peki internetin görülmeyen kısımlarında neler var?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/deep-web1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/internetin-sirlarla-dolu-bolumu-deep-web-1424726/"]