Apple hakkında çıkan "Sürücüsüz otomobil üretecek" iddiaları ilk kez şirket tarafından Apple'ın Ürün Bütünlüğü Direktörü Steve Kenner tarafından ulaştırma alanındaki düzenleyici bir çok kuruma gönderilen mektupla kabul edildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, mektupta, otomotiv sektöründe var olan üreticiler ile pazara yeni girenlerin eşit muamele görmesi ve sürücüsüz otomobillerin testleri konusunda düzenleyici kurumların çok fazla kural koymaması gerektiği ifade edildi.

Uzun süredir teknoloji devi hakkında otomobil piyasasına el atacağına dair haberler çıkıyordu. Bu mektupla beraber Apple ilk kez iddiayı kabul etmiş oldu.

[old_news_related_template title="Apple artık bu işi bırakıyor!" desc="Apple son 17 yıldır ürettiği Wi-Fi router'lar konusunda geri adım atmaya karar verdi. Apple Wi-Fi router üretmeyi bırakıyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/apple-birakiyor.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/apple-artik-bu-isi-birakiyor-1525764/"]