Dünyanın ilk otonom araç seriş denemesi olan NuTonomy sürücüsüz taksisi, bugün itibarıyla Singapur’da servis vermeye başladı.

2013’te kurulan ve Uber’e rakip olmayı amaçlayan şirket, özellikle mobil robot ve sürücüsüz araçlar konusunda uzmanlaşmış durumda. Bu yıl itibarıyla 16 milyon dolar değere ulaşan şirketin temel amacı 2018 itibarıyla tam teşekküllü otonom araç hizmetlerini devreye sokmak.

2016’nın En Güzel Otomobilleri

Bugün ise bu amacın ilk denemesi olan sürücüsüz taksi “Robo-Taxi” Singapur sokaklarında iş başı yaptı. Dileyen insanların akıllı telefon uygulaması üzerinden faydalanabildiği sürücüsüz taksi, Renault Zoe veya Mitsubishi i-MiEV seçeneklerine sahip.

Konuyla ilgili açıklama yapan NuTonomy CEO’su ve kurucu ortağı Karl Lagnemma “Bu deneme, sürücüsüz araçların gerçek dünya koşullarında bize verecekleri geri bildirimler sebebiyle çok önemli. Bu geri bildirimler 2018’de planladığımız otonom araç filosu için eşsiz bir avantaj” sözlerine yer verdi.

Görünüşe bakılırsa sürücüsüz araçlar önümüzdeki yılların en önemli konu başlıklarından biri olacak. NuTonomy’nin dışında Uber servisi de otonom araç servisleriyle ilgili aktif çalışma içerisinde.