Samsung Galaxy Note 7 cihazların patlama haberleri uzunca bir süre gündemi meşgul etmişti. Güney Koreli şirketin bu olaylarla ilgili gerçekleştirdiği soruşturmanın sonuçlarını öğrenmeye az kaldığı söyleniyor.

TELEFONLAR NEDEN PATLADI?


Galaxy Note 7 akıllı telefonların patlama haberleri özellikle Eylül ve Ekim aylarında tavan yapmıştı. Şirket ilk çağrısında cihazların bataryalarını veya direk kendilerini değiştirerek sorunu çözme yoluna gitmişti ancak değiştirilen cihazlarda da sorunlar yaşanması şirketin Galaxy Note 7’leri tamamen piyasadan çekme kararı almasına neden olmuştu.

5000 yıl giden batarya!

Öte yandan bu cihazların neden patladığı tam olarak çözülememiş ve Samsung soruşturmayı genişletmiş ve sonuçları herkesle paylaşacağını duyurmuştu.

SONUÇLAR ARALIK'TA


Son olarak endüstri kaynaklarının, Samsung’un soruşturma sonuçlarını Aralık ayı içerisinde duyuracağını ifade ettiği söyleniyor.

ABD ve Güney Kore merkezli çeşitli ürün güvenliği ajanslarıyla birlikte çalışan şirket, yangınların sebebini ortaya çıkarmakta oldukça kararlı bir tutum sergiledi. Başta patlamalardan özellikle bataryaların sorumlu olduğuna inanılırken şirketin tedarikçilerini değiştirdiğinde de sorunlar yaşaması kafalarda soru işareti yarattı.

Bu anlamda Galaxy Note 7 olaylarında çeşitli faktörlerin rol oynadığı düşünülmeye başlandı. Bakalım Samsung Galaxy Note 7’lerin patlamasının arkasındaki sebep tam olarak ne çıkacak?

İLGİLİ HABERGalaxy Note 7 olayı tüketicileri nasıl etkiledi?Galaxy Note 7 olayı tüketicileri nasıl etkiledi?