Samsung, Galaxy Note 7'de yaşadığı hayal kırıklığının etkisini, Galaxy S8 çıkana kadar Galaxy S7 modelleri ve diğer ürün gruplarıyla azaltmaya çalışacak.

Bedava iPhone 7 ister misiniz?

Güncelleme noktasında henüz Galaxy Note 7'nin arabirimini tam olarak Galaxy S7 modellerine vermeyen Samsung, bu değişikliği Android Nougat güncellemesiyle beraber kullanıcılarına sunacak.

Samsung Galaxy S7 ve S7 edge için Ekim ayı güvenlik güncellemesini Avrupa'da yayınladı. OTA olarak yollanan güncelleme 29 MB büyüklüğünde. XXS1BPJ1 yazılım sürümlü güncelleme, Google'ın Ekim ayı içerisinde verdiği güvenlik güncellemelerini kapsıyor.

Android Nougat ne zaman gelecek?

Galaxy S7 ve S7 edge için Android 7.0 Nougat güncellemesi, Aralık ya da Ocak ayı gibi gelmesi bekleniyor. Samsung'un önceden yaptığı gibi güncelleme vermek için Galaxy S8 modelini beklemeyeceği düşünülüyor.

Çünkü Note 7'de yaşanan hata, firmaya ciddi bir prestij kaybı yaşattı. Bunu en azından güncelleme tarafında unutturmak için Samsung'un hızlı bir şekilde çalıştığı gelen bilgiler arasında. Hatta yeni parti Galaxy S7'lerin, güncellemeden sonra kutu içerisinden direkt yeni sürümle çıkacağı da konuşulan detaylar arasında.