Tesla ile birlikte sürücüsüz elektrikli otomobil sektörünün iki itici gücünden birisi olan Google'ın yeni projelerinden birisi daha gün yüzüne çıktı. Google'ın FCC'ye ( Federal İleşitim Komisyonu) gönderdiği dosyaya göre, arama motoru devinin yakın gelecek yol haritasındaki iyileştirmelerden birisi kablosuz şarj olabilir.



Hürriyet'in haberine göre; Geçtiğimiz yıl Şubat ayında, genç girişimcilerden oluşan New York menşeli HevoPower firması, tasarladıkları deneysel kablosuz şarj ünitesini Google'ın Mountain View'daki merkez binasına yerleştirmişlerdi. Yine aynı yılın Temmuz ayında ise Momentum Dynamics firması Google'ın deneysel projelerine evsahipliği yapan 'Google X' departmanına kendi alternatif şarj çözümünü göndermişti.

İşte Google'ın doldurduğu dosya da muhtemelen bu teknolojiler baz alınarak hazırlanmış olsa gerek. Amaç elektrikli arabaları şarj etmek için halihazırda kullanılan kablolu sistemden kablosuza geçiş yapabilmek. Menhol formunda tasarlanan, araca gömülü bir verici üzerinden gerçekleştirilecek olan sistemin detayları henüz belli değil ama en nihayetinde bugün mobil cihazlarda kullanılan kablosuz şarj yöntemleri ile aynı paydayı paylaşacağını söyleyebiliriz. Tabii çok daha büyük bir ölçekte.