Apple iPhone akıllı telefonlar yeni bir sorunla karşı karşıya. Bu seferki sorun, iOS cihazların telefon işlevini yerine getirememesine sebep olacak kadar ciddi. Apple Destek Topluluğu’ndaki iPhone kullanıcıları, telefon uygulamasıyla yaşadıkları sorunlar konusunda oldukça şikayetçiler. Şikayetlere göre iPhone 7, iPhone 6S ve iPhone 5S modellerinde telefon uygulaması donuyor. Bu sebeple de arama yapmak, aramalara cevap vermek veya telefon işleviyle ilgili farklı işlevleri gerçekleştirmek mümkün olmuyor.

Rusya, FIFA 17’yi eşcinsellikle suçladı!

Telefon uygulamasıyla ilgili bu sorunların birçok kullanıcı için iOS 10.1.1 güncellemesi sonrasında başladığı ancak sorunun iOS 10 mobil işletim sistemi ile birlikte baş gösterdiği ifade ediliyor. Ek olarak, bu sorunla karşılaşıldığında yeniden başlatma veya fabrika ayarlarına sıfırlamanın da bir çözüm sağlamadığı belirtilmekte.


Henüz çözüm yok


Konuyla ilgili Apple tarafından henüz herhangi bir çözüm maalesef sunulmuş değil. Öte yandan şirketin iOS 10.2 güncellemesi için ciddi anlamda çalışması gerekiyor gibi gözüküyor. Malum birçok iPhone modeli kullanıcısı, dokunmatik ekran ve batarya problemleriyle uğraştığı konusunda şikayetçi durumda.

iOS 10.2 Beta 6 dağıtımının geliştiricilere sunulmuş olması güncellemenin son kullanıcılara çok yakında geleceğine işaret ediyor. Bakalım bu sürüm sonrasında sorunlar çözülecek mi ya da yeni sorunlar ortaya çıkacak mı?

[old_news_related_template title="Apple'dan iPhone 6S tamir kampanyası" desc="Teknoloji devi Apple sorunlu iPhone 6S modelleri için ücretsiz batarya değişim programını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/iiphone-7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/appledan-iphone-6s-tamir-kampanyasi-1520396/"]

 

[old_news_related_template title="2016 Apple’a yaramadı!" desc="IDC’nin 2016 raporu akıllı telefon pazarına ilişkin ilginç sonuçlar barındırıyor. Samsung'un yaşadığı felakete rağmen Apple düşüşte!.." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/apple-iki.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/2016-applea-yaramadi-1541513/"]