Dışarı çıkıp akıllı telefon kullanıcılarına "Sizce en kararlı işletim sistemi hangisi?" diye sorsanız muhtemelen otomatik olarak size iOS diyeceklerdir. Yıllardan beri böyle bildiğimiz gerçek, son yıllarda yapılan güncellemeler ve geliştirmelerle taraf değiştirmiş gibi görünüyor.

ios1


Blancco Technology Group yaptığı testlerle hayli ünlenmiş dünya çapında güvenilirliği olan bir şirket. Şirket hazırladığı raporla, işlerin iOS yüklü akıllı telefonlar açısından hiç de iyi gitmediğini ortaya koydu.

iOS 9.3.5 Yayınlandı


iPhone için yapılan ikinci çeyrek testi sonunda uygulama, Wi-Fi performansı ve kararlılık açısından %58'lik başarısızlık oranı alındı. Bu ciddi bir oran. Son çıkan 5 iOS işletim sistemi yüklü telefon üzerinden yapılan test sonuçlarında, iPhone 6 en kararsız telefon oldu. Performans konusunda %29 başarısızlık oranı çıkan iPhone 6'yı, %23 ile iPhone 6S izledi.


Bu veriler telefonlardaki uygulamaların çökme oranına göre alındığı için son dönemde iPhone 6 model telefonlar açısından işlerin çok da iyi gitmediğini söyleyebiliriz.