Yapay zeka ile konuşabilme ve insan mimiklerini yapabilme konusunda epeyce yol kateden robot teknolojisi yeni bir özellikle tanıştı

 

 

Küçük, bulundukları ortama göre renk değiştirebilen sistemler ile donatılmış robotların sizleri hiç beklemediğiniz bir yerden çıkarak korkuttuğunu hayal edin. Evet, artık hayal etmeyi bırakabilirsiniz zira bu durum gerçeğe dönüşüyor.

Çin'de bulunan Guoping Wang of Wuhan University'deki araştırmacılar, sahip olduğu donanımsal özellikler ile bulunduğu ortamın rengine dönüşebilen ''bukalemun'' robot geliştirdi. Robotun üzerinde cam levhalar bulunmakta ve bu cam levhalardaki delikler, 50 nanometre çapında ölçüm yapabilmekte.

Robotun renk algılama panelleri altın ve gümüş iyonları ile modifiye edilmiş. Bu sayede sensörler, panellerin algılanan rengi yansıtmasını sağlıyor. Bukalemun robot henüz geliştirilme aşamasının başında. Sadece kırmızı, yeşil ve mavi rengi algılayabiliyor. Fakat daha fazla ve özellikleri arttırılmış sensörler ile bu tarz robotlar gelecekte önemli işlerde kullanılabilir.