microSD kartların üzerinde kapasite ve hız sınıflarını gösteren birçok ibare yer alıyor. Şimdi de bu ibarelere bir yenisi daha eklendi: A1

Uygulama performans sınıfını ifade eden yeni sembol adından da anlayabileceğiniz gibi microSD kartın uygulama çalıştırma performansı ifade edecek ve bu sembolün microSD kartın üzerinde kullanılabilmesi için kartın belli hız koşullarını karşılaması gerekecek.


Google Pixel, Türkiye’de satışa çıktı!


Bu sembol neden önemli?


microSD kartların üzerinde yer alacak bu yeni sembol, Android Marshmallow veya üzeri sürümlerinde çalışan bir Android cihaza sahip kişiler için önemli.

Zira Android Marshmallow ile birlikte dahili depolamayı microSD kart ile birleşik bir şekilde kullanabilme özelliği gelmişti. Böylece kullanıcılar, direkt olarak microSD kart üzerinde depolanan uygulamaları ve oyunları kullanabiliyor.

A1 sembolüne sahip microSD kartlar da, bu uygulamaların ve oyunların hızlı çalıştırılabildiğini göstermiş olacak. SD Birliği, yayınladığı gerekliliklerde A1 sembolü için saniyede 1500 rastgele okuma erişim (IOPS), 500 IOPS yazma ve 10MB/s sıralı ardışık performansını şart koşuyor.