Çıktığı günden bu yana kitleleri peşinde sürükleyen Pokemon Go oyunu gündelik hayata iyice karışmış durumda. Oyunun müdavimleri günlerdir Pokemon aramak için sokaklarda, meydanlarda hem sosyalleşip hem de oyundaki karakterlerini güçlendirme peşinde. Oyun ilk çıktığıdan beri çeşitli hilelerle haksız yere güçlenen oyuncuların olduğu söylense de son zamanda bu söylentiler bir hayli artmış durumda. Birçok Pokemon Go oyuncusu hilelerin engellenmezse oyunun popülaritesinin düşeceğini ve emeğiyle gelişmeye çalışan oyuncuların oyunu bırakacağını söylemekte. Peki Pokemon Go hileleri engellenecek mi? Pokemon Go'da ne tip hileler yapılmakta? Pokemon Go hilecileri oyundan atılacak mı?


POKEMON GO HİLELERİ


Pokemon Go'da karakterlerini farklı programlar aracılığıyla oyun kuralları dışında geliştirenler büyük tepki çekiyor. Hilecilere karşı oyunun yapımcı firması Niantic şirketinin çeşitli yaptırımlar uyguladığı biliniyor, geçtiğimiz günlerde haksız şekilde gelişen birçok hesabın firma tarafından kapatılması emeğiyle oynayan oyuncuları umutlandırsa da, sosyal medya paylaşımlarıyla tepkilerini gösteren oyuncular hilecilerin hala üstün durumda olduğunu söylemekte. Peki Pokemon Go'da nasıl hileler uygulanmakta.

FAKE GPS


Pokemon Go oyuncuları bulundukları konumları çeşitli programlarla farklı şekilde göstererek, dünyanın çeşitli yerlerindeki farklı Pokemon'ları rahatça yakalamakta. Oyun bu tür programları kullananları yakladığında birkaç saat boyunca hileci hesabı dondurmakta.

POKEMON GO BOTLARI


Pokemon Go'da bot olarak adlandırılan robot programlar aracılığıyla hile yapan oyuncular süratle gelişebilmekte. Otomatik olarak belirli bir konum etrafında hareket eden bot uygulamaları, etraftaki tüm Pokemon'ları toplamakta, geliştirmekte ve transfer etmekte. Bu tip uygulamalar sebebiyle şikayetçi olan oyuncu sayısı giderek artıyor.