Sony’nin 8. Nesil oyun konsolu PlayStation 4 için üretilen Dualshock 4 oyun kolu sadece bağlı olduğu sistemde kullanılabiliyor. Bunu değiştirmek pek mümkün değil çünkü Sony, PlayStation 4 haricinde üçüncü parti yazılım ve donanımlara son derece sınırlı bir şekilde destek veriyor.

Darbe girişimini GTA 5'te canlandırdılar!

Bu sınırlamaya dahil olan ürünlerden biri de elbette Dualshock 4 adı verilen PlayStation 4 kontrolcüsü. Eğer cihazı kişisel bilgisayarınıza bağlarsanız, bilgisayar Dualshock’u görecektir ama oyun oynamanıza ve işlem yapmanıza izin verilmez. Bunu yapabilmek için Joy2Key gibi 3. Parti yazılımlar kullanmak zorundasınız.

Duyuru resmi ağızdan geldi

Steam Dev Days’te konuşan Jeff Bellinghausen önümüzdeki dönemde gelecek bir güncelleme ile Dualshock 4, Steam’le tam uyumlu hale gelecek. Üstelik üçüncü parti yazılımlarda oluşan XINPUT arayüzünün yerini PlayStation 4 kumandasının arayüzü alacak. Bunun dışında Dualshock 4’ün jiroskop ve dokunmatik paneli kullanılabilecek.

Güncellemenin ve tam desteğin ne zaman geleceği şimdilik bilinmiyor ama açıklama resmi ağızdan geldiği için yakın bir tarihte bu özellik kullanıma açılacaktır.