Gündelik hayatın önemli bir parçası haline gelen ssosyal medyada kitlenizi arttırarak daha fazla takipçiye ulaşabilmeniz için en önemli konulardan biri doğru bir stratejiyle ilerlemeniz. Körükörüne atacağınız, anlamsız, amaçsız gönderiler yerine doğru hedeflenmiş gönderiler size hedefinize ulaşmada fazlaca yardımcı olacaktır. İşte Twitter'da görünürlüğünüzü arttırarak daha fazla kişiye ulaşmanız için taktikler;


DAHA İYİ İÇERİK ÜRETİN


Ürettiğiniz içerikler, gönderdiğiniz Tweet'ler ya da diğer sosyal medya gönderilerinin içerik kaliteleri mevcut takipçilerinizi tutmak ve onlara yenilerini eklemek için çok önemli. Basit, sıradan, çok fazla kişiyi ilgilendirmeyen gönderiler yerine kitlenizi ilgilendirecek gönderiler sizi daha gözönünde tutacaktır.


ETKİLEŞİME GEÇİN


Eğer profil sayfanızı daha görünür hale getirmek istiyorsanız, farklı gönderilere yapacağınız beğeniler, yorumlar, paylaşımlarla daha da ön plana çıkabilirsiniz.

İLGİLİ HABERTwitter'da 'beğenmedim' dönemiTwitter'da 'beğenmedim' dönemi


PRESTİJLİ TAKİPÇİLERİ ÇEKİN


İyi bir kitle oluşturmuş takipçilerin sizi takip etmesini sağlarayak onların sizin gönderilerinizi paylaşmasıyla kaliteli kitleler edinebilirsiniz.


PROFİL SAYFANIZI GÜNCEL TUTUN


Profilinizde kendinizle ilgili doldurabileceğiniz tüm bilgileri doldurun, bu sizi potansiyel takipçiler için daha kabul edilebilir gösterecektir.

TAKİP EDİLEN SAYINIZI DENGELİ TUTUN


Takipçi sayınız kadar takip ettikleriniz de önemlidir. Takipçi sayınız takip ettiklerinizden çok daha düşükse bu sizin profilinizde bir dengesizlik olarak görülebilir ve potansiyel takipçilerinizi kaçırabilir.

İLGİLİ HABERTwitter Disney'e satılma yolundaTwitter Disney'e satılma yolunda

HEDEF KİTLENİZİ DARALTIN


Özellikle tek konuya yönelik bir Twitter hesabına sahipseniz, hedef kitlenizi iyi oluşturmanız çok önemlidir. Gönderilerinizin kalitesi fazla gönderi yapmanızdan daha etkili olabilir. Kitlenizin ilgileneceği hedefinize yönelik içerikler üreterek takipçilerinizden fazlaca etkileşim alabilirsiniz.

DOĞRU ZAMANI BELİRLEYİN


Sosyal medyada paylaşım yapılan saatler de paylaşımın içeriği kadar önemli, kitlenizin aktif olduğu saatlerde yapacağınız paylaşımlar daha görünür olacaktır.


HAFTANIN DOĞRU GÜNLERİNİ BELİRLEME


Her kitlenin farklı aktif olduğu günler vardır, örneğin öğrenci kitlesi ders günlerinde ve sınav dönemlerinde sosyal medyadan uzak kaldığı için o kitleyi hedefleyen paylaşımlar o günlerde yapıldığında havada kalabilir, hafta sonları ve ders saatleri dışında yapılan paylaşımlar daha etkili olacaktır.


HASHTAG'LERİ EKLEYİN


Hashtag'ler sosyal medyanın vazgeçilmezi hale gelmiş durumda. Yaptığınız gönderilerle ilgili kullanacağınız hashtagler gönderilerinizin hedefine daha kolay ulaşmasını sağlayacaktır.


İÇERİKLERİNİZE GÖRÜNTÜ VE VİDEO EKLEYİN


Gönderilerinize ekleyeceğiniz görsel ve videolar dikkat çekiciliğini arttırarak kitlenizin gönderilerinizle etkileşim haline geçme ihtimalini arttıracaktır.

İLGİLİ HABERTwitter'a büyük yenilik geliyor!Twitter'a büyük yenilik geliyor!