Agardia ismi verilen uzay ülkesinin projesi Paris'te düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Uluslararası bilim insanlarının açıklama yaptığı etkinlikte yaklaşık 100.000 insanın Dünya yörüngesinde kurulacak olan bir uzay istasyonunda kendi kural ve yasalarıyla yaşamasını öngeren uzay ülkesi Agardia'nın meteor gibi tehditlere karşı dünyayı koruma görevi olacağı belirtildi.

Projenin ilk aşaması fırlatılacak olan uyduyla başlayacak. Uydu uzayda insanların yaşamasının mümkün olduğu bir bölheye konumlanacak. İnsan yapımı ilk uydu Sputnik'in 60. yılında fırlatılacak olan uydunun yörüngesine yerleşeceği tarih ise belli değil. Proje maddi sıkıntılardan dolayı uzayabilir.

asgardia

ASGARDİA VATANDAŞLIĞI BAŞVURULARI BAŞLADI

Guardian'ın haberine göre proje lideri Dr. Igor Ashurbeyli, Asgardia vatandaşlığı için başvuruların başladığını duyurdu. Üstelik bu ülkenin vatandaşı olmak için kendi ülkenizin vatandaşlığından vazgeçmenize gerek bile yok. Asgardia teknik olarak dünyada sayılacak ve başvuru sayısı 100.000'i aştığı takdirde devlet statüsü almak için başvurulacak.

Uzay istasyonundan bir ülke olma projesinin uzay yasalarına ne kadar uygun olduğu ise belli değil.

İLGİLİ HABERNASA Jüpiter'de su buldu mu?NASA Jüpiter'de su buldu mu?