ABD'nin önemli gazetelerinden Washington Post, yaptığı bir araştırmayla dikkatleri üzerine çekti. Araştımada, çocukların günlerin büyükük bölümünü ekran başında geçirdikleri yazıldı. Bu nesile ise 'Ekran Nesli' ismi takıldı.Gazete, çocukların ekran bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla 13 yaşındaki Katherine Pommerening'in bir gününü yazdı.

Katherine-Pommerening,

Katherine Pommerening, 13 yaşında bir kız çocuğı. Katherine'e ait laptop, iPhone ve iPad bulunuyor. Dans, basketbol, kitaplar gibi hobileri de bulunan kız çocuğu zamanının birçoğunu sahip olduğu elektronik eşyalarla geçiriyor. Facebook, Instagram, SnapChat hesapları var.

Pommerening bir yolculuk sırasında işte bunları yaşıyor:

"Araca biner binmez annesinin ‘Hazır mıyız’ sorusunu duymazdan geliyor. Çünkü o an gözü telefonunda. Ekranda Instagram açık. Arkadaşlarının paylaşımlarına bakıyor. Bir süre sonra sıkılıp kapatıyor.

Haber aplikasyonunu açıp magazin haberlerini kontrol ediyor. Birkaç habere göz gezdirdikten sonra kapatıyor. Yeniden Instagram’a dönüyor. Yeni paylaşım yok. Kapatıyor. Spor haberleri aplikasyonunu açıyor. Vazgeçip telefonu tuş kilidine alıyor. Sadece birkaç saniye sonra yeniden gözü telefonda. Spotify’ı açıp bir şarkı açıyor. Şarkı çalarken Fitbit aplikasyonunu açıp gün içinde kaç adım attığına bakıyor. Yeniden Instagram açıyor. Yeni paylaşım yok. Bu kez Snapchat açıyor. Paylaşım videolarını izliyor. Tırnak ojeleriyle sanat konusunda bir video izlerken aracın bir tümsekte sallanmasıyla yüzünü kaldırıyor."

Yazının bir başka dikkat çekici noktasıysa 13 yaşındaki kızın kendini çocuk olarak hissetmediğini söylediği an. Artık çocuk gibi hissetmiyorum diyen Katherine "Çocukça şeyler yapmıyorum. Artık altıncı sınıfın sonundayım" şeklinde cevaplar veriyor. Pommerening, tüm arkadaşlarının telefonları ve Twitter, Snapchat ve Instagram hesapları olduğunu aktarıyor.