Kızımın Cihangir’de sık sık gittiği bir lokanta var. O benden çok daha sıkı bir eleştirmendir ve kolay beğenmez. Beğendiyse, o yerde iş var demektir.

img_7549

Cihangir’de özellikle genç kuşağın çok sevdiği, bazı geceler önünde insanların ayakta beklediği bu lokantanın adı ‘Greecology’...
Yasin Yenibayrak, Burak Bey’le beraber açmış bu mekanı. İsminden de tahmin edeceğiniz gibi burada Yunan yemeklerinin yanında Türk mutfağından da birçok örnek var. Önce sakız aromalı mastiqua adlı maden suyunu sipariş ediyoruz. Öğle vakti olmasına ve alkol almamamıza rağmen ortaya meze söylüyoruz. Caciki, Yunan adalarında yediğimiz kadar lezzetli, cevizli imam bayıldı muhteşem. Mücver leziz, falafel biraz sert olmuş, hellim kızartması saganaki, benim için biraz tuzlu ama yedikçe yiyesi geliyor insanın...

İki dakikada bitiriverdik


Aslında mezelerle doyuyor insan ama gözümüz aç. Daha baştan lokum et ve mercimek yatağında levrek söylüyoruz. İkisi de birbirinden lezzetli. Mastiqua ile kolay hazmolduğundan ana yemekleri de bitiriyoruz.

img_7546-1

Tatlı olarak ufak kavanozlarda sunulan Aşk-ı Şoko geliyor. Dört beş çeşidi var, biz balkabaklıyı seçiyoruz. Müthiş bir lezzet.Yüzümüzde keyifli bir gülümseme, mekandan çıkıyoruz.

img_7539

İstikamet ameliyathane; bu saatten sonra dört ameliyatım var. Bir bel fıtığı, iki boyun fıtığı, bir de bel kayması ameliyatı. Ameliyathaneye girer girmez hemen Yemek Sepeti’ne giriyorum, otuz tane Aşk-ı Şoko söylüyorum.

img_7533

İstiyorum ki ameliyathanedekiler de benim gibi enerji ve mutlulukla dolsun. Keyifli ameliyatlar yapalım.