Pazartesi saat 15.00 civarı Boğa Burcu’nun 22. derecesinde dolunay meydana gelecek. Bu dolunay süreci ortalama olarak 10 gün kadar etkili olacaktır. Fakat bu dolunay her
zamankinden çok daha önemli ve etkili olacaktır. Zira bizler bu dolunayı son 70 yıl içinde bu kadar yakın görmemiş olacağız.

Dolunay zamanı Ay’ın bu denli yakın olmasından dolayı ona “Süper Ay” diyoruz. Normalde gördüğümüzden yüzde14 çok daha büyük ve yüzde 30 çok daha parlak bir şekilde göreceğiz Ay’ı. Bence hem çok heyecanlı hem de çok özel! Zira hem 21. yüzyıl içinde bu ilk defa meydana geliyor hem de diğer taraftan bir daha bu denli yakın görünüm ancak 2034 yılında olacak. O zamana kadar kim öle kim kala yani. En son 1948 yılında dünya ile ay bu denli birbirine yakınlaşmıştı! O yüzden ben bu dolunaya “Süper Dolunay” ismini veriyorum. Ve hashtagimiz ise #superdolunay olacak!
Şimdi bu dolunay sürecinin bireysel ne gibi etkileri olabilir, bunlara göz atalım. Dolunayımız bir süper dolunay olduğundan dolayı, etkilerinin de aynı şekilde birkaç kat daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağını düşünüyorum! Şimdi gelelim dolunayımızın detaylarına.

Koç ve yükselen Koç;
Haf­ta­ya Bo­ğa Bur­cu­’n­da­ki sü­per  do­lu­nay et­ki­le­ri baş­lı­yo­ruz. Fi­nan­sal ko­nu­lar gün­de­me ge­li­yor, ye­ni ka­zanç­lar gün­dem­de. Özel­lik­le iş ha­ya­tı­nı­za iliş­kin ko­nu­lar­da hız­lı, olum­lu ve fi­nan­sal an­lam­da ödül ve­ya des­tek­le­yi­ci et­ki­le­ri ola­cak­tır. Bu ye­ni bir müş­te­ri ile ta­nış­ma ola­bi­lir, ter­fi ola­bi­lir ve­ya da­ha iyi ma­aş­lı bir işe ge­çiş­le il­gi­li ola­bi­lir. Her ha­li­kâr­da bu do­lu­nay pa­ra ko­nu­la­rı­nı­zı gün­de­me ta­şı­ya­cak­tır. Mer­kü­r’­ün Nep­tün ile ku­ra­ca­ğı sert kon­tak ile; aşı­rı idea­list dav­ra­na­bi­lir ve­ya ha­ya­tı­nız­la il­gi­li birta­kım ka­rar­la­rı alır­ken ger­çek­çi ol­mak­ta zor­la­na­bi­lir­si­niz. Has­sas, alın­gan, ha­yal kırk­lı­ğı­na uğ­ra­mış his­se­de­bi­lir­siniz.

Boğa ve yükselen Boğa;
Haf­ta­ya Bo­ğa Bur­cu­’n­da­ki sü­per  do­lu­nay et­ki­le­ri baş­lı­yo­ruz. Bu do­lu­nay  za­ma­nı is­tek ve ar­zu­la­rı­nı­zı or­ta­ya koy­mak, is­tek­le­ri­niz için ye­ni baş­lan­gıç­lar yap­mak, ye­ni gi­ri­şim­ler­de bu­lun­mak, fi­nan­sal an­lam­da ka­zanç­la­rı­nı­zı ar­tır­mak için uy­gun ko­şul­lar­la kar­şı­la­şa­bi­lir­si­niz. Özel­lik­le hu­kuk, eği­tim, ti­ca­ret, yurtdı­şı ve­ya ya­ban­cı­lar­la  il­gi­li geç­mi­şe ait bel­ki de önem­li ge­liş­me­ler kay­de­de­bi­lir­si­niz. Bir ye­ni­len­me, ye­ni­den ya­pı­lan­ma sü­re­ci içi­ne gi­re­bi­lir­si­niz. Mer­kü­r’­ün Nep­tün ile ku­ra­ca­ğı sert kon­tak ile; fi­nan­sal ko­nu­lar­da, öde­me­ler­de, kre­di­ler­de mi­nik ak­sak­lık­lar, he­sap ha­ta­la­rı, yan­lış­lık­lar or­ta­ya çı­ka­bi­lir. Maddiyata dikkat edin.

İkizler ve yükselen İkizler;
Haf­ta­ya Bo­ğa Bur­cu­’n­da­ki sü­per do­lu­nay et­ki­le­ri baş­lı­yo­ruz. Plan­la­rı­nı­zı, dü­şün­ce­le­ri­ni­zi çev­re­niz­de­ki ki­şi­ler­le pay­laş­ma­ya­bi­lir­si­niz. Giz­li iliş­ki­ler, sa­man al­tın­da su yü­rü­tür­ce­si­ne plan­lar gün­dem­de ola­cak. Yi­ne bugün­ler­de yal­nız kal­mak is­te­ye­bi­lir, ka­bu­ğu­nu­za çe­kil­mek is­te­ye­bi­lir, ken­di iç dün­ya­nı­za dö­ne­bi­lir­si­niz. Bu do­lu­nay za­ma­nı, fi­nan­sal an­lam­da bir en­ge­li aş­mak, kri­zi yö­net­mek, fi­nan­sal an­lam­da da­ha ra­hat ve ko­lay bir şe­kil­de des­tek bu­la­bi­le­cek­si­niz. Bu giz­li, el al­tın­dan bir des­tek ola­bi­lir. Mer­kü­r’­ün Nep­tün ile ku­ra­ca­ğı sert kon­tak ile iliş­ki­ler ve or­tak­lık­lar­dan ya­na haftanın ilk zamanları bi­raz sı­kın­tı­lı ge­çe­bi­lir.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Haf­ta­ya Bo­ğa Bur­cu­’n­da­ki sü­per do­lu­nay et­ki­le­ri baş­lı­yo­ruz. Ar­ka­daş­la­rı­nız­la ve sos­yal çev­re­niz­den des­tek­ler ala­bi­lir, önem­li fi­kir alış­ve­riş­le­ri ya­pa­bi­lir­si­niz. Or­ga­ni­zas­yon­la­ra ka­tı­la­bi­lir, çok da­ha ak­tif ve sos­yal ola­bi­lir­si­niz. Çev­re­niz­de­ki ki­şi­ler­de bir de­ği­şim mey­da­na gel­me­ye baş­la­ya­bi­lir ya­vaş ya­vaş, ye­ni grup­lar içi­ne gi­re­bi­lir, ye­ni ar­ka­daş­lar edi­ne­bi­lir­si­niz. Güç­lü kuv­vet­li ki­şi­le­re ir­ti­bat ha­lin­de ola­bi­lir­si­niz. İş ha­ya­tı­nız­dan ka­zan­dı­ğı­nız ge­lir­le­ri ar­tır­ma­ya yö­ne­lik ken­di­ni­ze ye­ni stra­te­ji­ler ge­liş­ti­re­bi­lir, he­def­ler ko­ya­bi­lir­si­niz bu haf­ta iti­ba­rıyla. İşle il­gi­li pos­ta­la­rı­nı­za ve gön­de­ri­le­ri­ni­ze bu aralar dik­kat et­mek­te ya­rar var...

Aslan ve yükselen Aslan;
Haf­ta­ya Bo­ğa Bur­cu­’n­da­ki sü­per do­lu­nay et­ki­le­ri baş­lı­yo­ruz. Yap­tı­ğı­nız iş ile il­gi­li gü­zel ve ka­zanç­lı ge­liş­me­ler ya­şa­ya­bi­lir­si­niz, iş ara­yan­lar bu dö­nem iş gö­rüş­me­le­ri ya­pa­bi­lir­ler, işi olan­lar iş ha­yat­la­rın­da ken­di­le­ri­ni da­ha net bir şe­kil­de or­ta­ya ko­ya­bi­lir­ler. İş ha­ya­tı­nı­za iliş­kin ça­lış­ma or­ta­mı ve ça­lış­ma sis­te­mi­ni­ze iliş­kin bir dö­nü­şüm ve de­ği­şim ha­ber­ci­si ola­bi­le­ce­ği gi­bi, önem­li bir iş ar­ka­da­şı­nız­dan ge­le­cek olan des­te­ğe de işa­ret edi­yor ola­bi­lir. İş ha­ya­tı­nız­da da­ha ka­lı­cı, sağ­lam adım­lar ata­bi­lir, ko­lay ko­lay risk al­ma­ya­bi­lir­si­niz. Bu haf­ta özel­lik­le ma­aş zam­mı ko­nuş­mak ve­ya da­ha iyi ma­aş­lı bir işe geç­mek için ­de ko­şul­lar ga­yet uy­gun.

Başak ve yükselen Başak;
Haf­ta­ya Bo­ğa Bur­cu­’n­da­ki sü­per do­lu­nay et­ki­le­ri baş­lı­yo­ruz. Ya­ban­cı­lar, yurtdı­şı ile il­gi­li iş­ler, ta­nı­tım, pa­zar­la­ma, ya­ra­tı­cı­lık ge­rek­ti­ren iş­ler­den fi­nan­sal an­lam­da ra­hat­ça ka­zanç el­de et­me­ni­ze yar­dım­cı ola­cak­tır. Bu do­lu­nay uzak yer­le­re se­ya­hat gi­bi ko­nu­la­rı da gün­de­me ge­ti­re­bi­lir. Eğer ki işin için­de pa­ra­sal me­se­le­le­ri il­gi­len­di­ren birta­kım da­va­la­rı­nız var ise, bu ko­nu­lar­la il­gi­li ha­ri­ka des­tek­ler ala­bi­lir­si­niz. Ye­ni bir eği­ti­me baş­la­mak, ye­ni bir dil öğ­ren­mek, pa­ra ka­zan­ma­nı­za yar­dım­cı ola­cak bir eği­tim için kol­la­rı sı­va­mak için­ bu haf­ta­yı ra­hat­lık­la de­ğer­len­di­re­bi­lir­si­niz.  Or­tak­lık baş­lat­mak için ideal zamanlar.

Terazi ve yükselen Terazi;
Haf­ta­ya Bo­ğa Bur­cu­’n­da­ki sü­per do­lu­nay et­ki­le­ri ile baş­lı­yo­ruz.  Özel­lik­le gay­ri­men­kul, em­lak, ta­şın­maz mal­lar­la il­gi­li önem­li, gü­zel, des­tek­ler ala­bi­lir­si­niz. Ala­ca­ğı­nız bu des­tek­le­ri bir son­ra­ki haf­ta kul­lan­ma­nız­da ya­rar var. Yi­ne ver­gi, borç­lar, öde­me­ler, kre­di­ler, ban­ka iş­lem­le­ri, burs­lar, mi­ras gi­bi ko­nu­lar­da hız­lı ge­liş­me­ler ya­şa­na­bi­lir ve bu ge­liş­me­ler ge­nel an­lam­da olum­lu ni­te­lik­te ola­cak­tır. Önem­li bir kri­zi aşa­bil­me­niz için ra­hat­lık­la des­tek ala­bi­le­cek­si­niz, ya da bu haf­ta uy­gun ko­şul­la­rı olan, ya­tı­rım amaç­lı kre­di­le­ri araş­tı­ra­bi­lir­si­niz. Ama eko­no­mi ma­lum, kal­dı­ra­bi­le­ce­ği­niz­den çok da­ha bü­yük fi­nan­sal risk­ler al­ma­malısınız.

Akrep ve yükselen Akrep;
Haftaya Boğa Burcu’ndaki süper dolunay etkileri başlıyoruz. Sözleşmelere, anlaşmalara işaret etmekte. Bu daha çok hukuksal bir kağıt üzerinde yapılacak olan bir anlaşma olabilir. Eğer yalnız iseniz, bir partneriniz yok ise bu dolunay  zamanı bazı karşılaşmalar yaşayabilirsiniz. Eşinizden veya partnerinizin fikirlerinden düşüncelerinden rahatlıkla yararlanabileceksiniz. Bazılarınız eş veya ortağınızla beraber bir iş girişiminde bulunabilir veya eşinizin parasal meselesinde olası bir krizi atlatması konusunda yardım ve destek olabilirsiniz.  Merkür’ün Neptün ile kuracağı sert kontakla zihnen dalgın olabilirsiniz.

Yay ve yükselen Yay;
Haf­ta­ya Bo­ğa Bur­cu­’n­da­ki sü­per do­lu­nay et­ki­le­ri baş­lı­yo­ruz. İş or­ta­mı­nı­zı il­gi­len­di­ren böl­ge­de ola­cak bu do­lu­nay, ye­ni pro­je­ler ve ye­ni müş­te­ri­ler­le bir ara­ya gel­me­ni­ze yar­dım­cı ola­cak­tır. Bu pro­je­ler fi­nan­sal an­lam­da ge­ti­ri­si yük­sek ola­bi­le­cek­tir. Eğer iş arı­yor ise­niz bu do­lu­nay ve ta­kip eden 2-3 gün önem­li ha­ber­ler ala­bi­lir, ge­liş­me­ler ya­şa­ya­bi­lir­si­niz. Yi­ne bu haf­ta di­ye­te baş­la­mak, sağ­lık­lı bes­len­mek, spo­ra baş­la­mak da­ha doğ­ru­su ha­ya­tı­nı­zı da­ha ka­li­te­li ve sağ­lık­lı ge­çir­mek için des­tek al­mak için­de ha­ri­ka bir haf­ta. Yal­nız sağ­lık ola­rak, bo­ğa­zı­nı­za, ba­dem­cik­le­ri­ni­ze, ses tel­le­ri­ni­ze dik­kat et­me­niz­de fay­da var.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Haf­ta­ya Bo­ğa Bur­cu­’n­da­ki sü­per do­lu­nay et­ki­le­ri baş­lı­yo­ruz. Yal­nız olan­lar ben­ce göz­le­ri­ni dört aç­sın­lar, çün­kü çok ya­kı­nı­nız­da bir yer­de aşk si­zi bek­li­yor ola­cak. Aşk ha­ya­tı­nı­za iliş­kin giz­li­lik için­de ha­re­ket et­me­niz ge­re­ken bir sü­reç­ten ge­çi­yor da ola­bi­lir­si­niz fa­kat bu do­lu­nay za­ma­nı bu­nu ar­tık açı­ğa çı­kar­ta­bi­lir­si­niz. Yi­ne ço­cuk sa­hi­bi olan­lar, ço­cuk­la­rı ile il­gi­li gü­zel ge­liş­me­ler ya­şa­ya­bi­lir­ler. Ki­şi­sel ye­te­nek­le­ri­ni­zi kul­la­na­rak iş ha­ya­tı­nız­da özel­lik­le ba­şa­rı­yı çok da­ha ko­lay bir şe­kil­de ede­bi­lir, fi­nan­sal an­lam­da ka­zanç el­de ede­bi­lir­si­niz. Bu Do­lu­nay özel ha­ya­tı­nız­da olan ki­şi­ye özel sür­priz­ler ha­zır­la­ya­bi­lirsiniz.

Kova ve yükselen Kova;
Haf­ta­ya Bo­ğa Bur­cu­’n­da­ki sü­per do­lu­nay et­ki­le­ri baş­lı­yo­ruz. Ai­le, yer de­ğiş­tir­me, ta­şın­ma ile il­gi­li ko­nu­la­rı gün­de­me ge­ti­re­bi­lir. Ai­le için­de ba­zı giz­li kal­mış ko­nu­lar açı­ğa çı­ka­bi­lir ve­ya siz­ler ai­le­niz­den giz­li ha­re­ket ede­bi­lir­si­niz. Ba­zı şey­le­ri ge­ri­de bı­rak­ma­yı öğ­ren­me­niz, ola­sı ka­yıp­la­rın as­lın­da ka­yıp de­ğil, ka­zanç ol­du­ğu­nu an­la­ma­nız ge­re­ke­bi­lir. Çev­re­niz­de işi­ni­ze ve ne yap­ma­nız ge­rek­ti­ği­ne da­ir ka­rı­şa­cak çok faz­la in­san ol­ma­sı­na kar­şın, ken­di bil­di­ği­ni­zi oku­ya­cak­sı­nız . Özel­lik­le özel ha­ya­tı­nı­za iliş­kin ses­ler çok faz­la yük­se­le­bi­lir. Do­lu­nay haf­ta­sın­da ye­ni bir ye­ni bir ev ile araba almak mümkün olabilir.

Balık ve yükselen Balık;
Haf­ta­ya Bo­ğa Bur­cu­’n­da­ki sü­per do­lu­nay et­ki­le­ri baş­lı­yo­ruz. İle­ti­şim ka­nal­la­rı­nız ak­tif­leş­me­ye baş­lı­yor, te­le­fo­nu­nuz, e-ma­ili­niz her za­man­kin­den da­ha çok ça­lı­şa­bi­lir. Yi­ne bu do­lu­nay za­ma­nı ar­ka­daş­la­rı­nız­la be­ra­ber bir se­ya­hat pla­nı ya­pa­bi­lir­si­niz, yi­ne bir ar­ka­da­şı­nı­zın des­te­ği ile web si­te­si, blog oluş­tu­ra­bi­lir, in­ter­net­le/bil­gi­sa­yar­la il­gi­li ba­zı ge­liş­me­ler ya­şa­ya­bi­lir­si­niz. Do­lu­nay haf­ta­sın­da kar­de­şi­ni­zin mes­le­ği­ne iliş­kin ya da mad­di ko­nu­la­rı­na iliş­kin kriz­le­ri­ni çöz­mek ko­nu­sun­da des­tek ol­ma­nız­da ge­re­ke­bi­lir. Mer­kü­r’­ün Nep­tün ile ku­ra­ca­ğı sert kon­takla iş ve mes­le­ki ko­nu­lar­da özel­lik­le ya­vaş ve sa­kin dav­ranın.

SÜPER DOLUNAY VE TÜRKİYE!


Haftaya Boğa Burcu’nda meydana gelecek olan süper dolunay ile başlıyoruz. Etkilerini ortalama 10 gün kadar sürecek.
Daha sakin, dingin ve ağırkanlı hareket edebiliriz. Mevcut şartları ve koşulları korumaya odaklı davranabiliriz. Finansal anlamda güvence ihtiyacımız artabilir, kazançlarımızı artırmanın yollarını arayabiliriz. Riske atılmak yerine, bize güven veren konular üzerinde çalışmalar yapabiliriz. Kalkıştığımız işleri rahatlıkla bitirebiliriz. Yeşillik, doğa gibi konulara daha düşkün olabiliriz. Küçük şeylerden daha kolay mutlu olabiliriz. Yediğimiz şeyler vücudumuzda daha kolay kilo yapabilir, boğazımıza çok daha fazla düşkün olabiliriz. Rahatlığımız, konforumuz daha önemli olabilir. Daha üretken ve verimli bir süreçteyiz, bu dönem ortaya koyduğumuz eserler, yaptığımız başlangıçlar daha kalıcı nitelikte olacaktır. Boğa Burcu’nda gerçekleşecek bu süper dolunay ile birlikte daha sakin olacak ve adımlarımızı daha dikkatli ve temkinli atmaya çalışacağız. Bu süper dolunay zamanı maddi planları, bütçemizi, projelerimizin dayanacağı maddi koşulları gözden geçirmemiz için güzel bir fırsat olacak. Temel anlamda, güvenlik arayışı içinde olacağız ve kendimizi bazen karmaşa içinden çıkma ve rahat ettiğimiz alanlara kaçma eğilimini içinde hissedeceğiz. Kısacası Boğa Burcu’nun tembelliğe yatkın ve rahatına düşkün doğası biraz durup, yorgunluk atmak isteyeceğimiz bir ruh hali yaratabilir.
Türkiye açısından incelediğimizde ise;
Bu süper dolunay Türkiye haritasında, 11. Evine denk düşmektedir. Dünya astrolojisine göre 11. Ev; borsa, kâr, işletme, emtia borsası, kanun yapıcılar, şehir meclisi, insanların isteği, parlamento, ulusal servet, siyasi partiler, toplumsal gruplar ve hazine demektir.
Demek ki süper dolunay ülkenin daha çok para ile ilişkilerine etki edecek parasal meseleler, parasal konular gündemde olacak. Dolunay haftasında Unukalhai yıldızının etkin olması, sanırım ekonomik olarak bizlere pek de hayırlı haberler vermemekte. Para piyasalarında, borsada karışıklıklar, birtakım hileli durumların da olabileceğine işaret etmekte. Sanırım ekonomik olarak bizlere pek de hayırlı haberler vermemekte. Parasal konularda gerginlikler, ekonomik zorlanma, rüşvet, kara para, partiler için ayrılan ödenekler ve borsada dönebilecek oyunlar, spekülasyonların yoğun olacağı bir 10 günlük dönemi göstermekte bizlere.
Türkiye haritasında, Jüpiter ile yapacağı sert kontak, ekonomideki zararlı süreci çok daha fazla büyütebileceği gibi, finansal konularda risk almak içinde pek de uygun bir dönemden geçmediğimize işaret etmekte. Özellikle Jüpiter ile olan sert kontak, vergi oranlarının artması, din-seyahatler- yolculuklar- eğitim gibi konularda da stresli gelişmelerin olabileceğine işaret etmekte.