Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok planlar yapıp fikirler üreteceğiz. Mükemmele yakın olmak, her şeyi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Çünkü Başak Burcu’nda Halkalı Güneş Tutulması var!

Tutulma zamanları hayatımızın bir alanı zorlanma ve stres içeren durumlarla öne çıkar. Bilincimizde bir konuyu açığa çıkarır ve o konu ile ilgili yapmamız gerekenleri düşünmeye bizi mecbur bırakır. Başak Burcu çalışkan, çalışma odaklı, verimli olma arzusu taşıyan, iş bitirici ve titizliği ile bilinen bir burçtur. Bu dönemde siz de hayatınızda yeni başlangıçlar yapmak ve bu yeni başlangıçları yaparken daha dikkatli, detaycı, pratik ve pragmatik davranmak zorunluluğu hissedebilirsiniz. Başak, tutulması derlemeniz toparlamanız üzerinde zaman geçirmeniz gereken bir konuyu hayatınıza yansıtacaktır. Daha sağlıklı yaşamak, bedeninize daha özen göstermek, beslenmenize dikkat etmek, diyete başlamak daha sağlıklı yaşamak, çalışma koşullarınızı iyileştirmek, emeğinizin karşılığını almak, yaptıklarınızın takdir edilmesini beklemek, paranızı daha dikkatli harcamak, detaylı ve sistematik plan gerektiren çalışmalara başlamak isteği duyabilirsiniz. Tutulma dönemleri hayatımızda beklenmedik değişimler ve başlangıçlar getirebilir. Bu tutulmaya Satürn Yay Burcu’ndan zorlu bir açı yapmakta. Çok çalışmak ve görevlerinizi yerine getirmek ile amacınız doğrultusunda ilerlemek, eğlenmek ve hayat felsefenizi yansıtan bir tarzda yaşamınızı sürdürmek konusunda bir ikilem yaşayabilirsiniz. Başak Burcu’nda yer alan gezegen toplaşması hayatımızda bir Başak gibi düşünmeyi ve davranmayı öne çıkarıyor. Özellikle Merkür ve Jüpiter arasındaki kavuşum ile bilgi edinmek, kendimizi ve becerilerimizi eğitim, hobiler ve öğrenerek geliştirmek gerekliliğine ve bunu yaparken disiplinli bir çalışma yöntemiyle plan yapmamızı simgeliyor.

Koç ve yükselen Koç;
Başak Burcu’nda meydana gelecek olan güneş tutulması ile beraber, hayatınızda öne çıkacak olan konular; sağlık iş ve çalışma ortamı, iş arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz,  iş projeleri, angarya işler, ev hayvanları,  aşırı çalışma vb... olacaktır.  Özellikle de yabancılarla yapılan işlerdeki pürüzlerle uğraşmanız gerekebilir.

Boğa ve yükselen Boğa;
Özel hayatınızı masaya yatıracaksınız. Özel hayatınızda  daha dikkatli daha mükemmeliyetçi daha titiz daha eleştirel olabilirsiniz. Özellikle aşk hayatınızda çok fazla armudun sapı üzümün çöpü her şeye takılarak anın tadını kaçırabilirsiniz.  Özellikle bu alanda Merkür retrosundan dolayı eski flörtler, sevgililer gündeme gelebilir.

İkizler ve yükselen İkizler;
Normal şartlar altında Merkür retro olmasaydı sizlere taşının, ev alın,  araba alın derdim. Ancak bunu şimdilik söyleyemiyorum. Bu konular için 26 Eylül’e kadar beklemenize fayda var. Ailenizle ilgili konular için fazla mükemmeliyetçi, eleştirel olabilirsiniz. Ev ve iş hayatınız arasında dengeyi kurmakta zorlanabilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Yeni fikirler, düşünceler zihninizde uçuşabilir ve bunları not alın. Komşularınızı, kardeşlerinizi, yakın çevrenizdeki insanları bu dönem biraz fazla eleştirebilirsiniz, eleştirinin dozunu ayarlamaya dikkat edin. İletişim karmaşası, bilginin yanlış kullanılması, iletişim araçlarında bozulmalar, aksaklıklar söz konusu olabilir.

Aslan ve yükselen Aslan;
Hayatınızın odak noktası;  para, nasıl daha iyi para kazanırım, paramla ne yapmalıyım,  gelirlerimi nasıl artırabilirim gibi konular mercek altında olacaktır. Daha dikkatli, titiz ve mükemmeliyetçi davranabilir, daha çok kazanabilmek adına çok daha fazla çalışmanız gerekebilir. Yeni iş fırsatları ve projelerle karşılaşabilirsiniz.

Başak ve yükselen Başak;
Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı burcunuzda gerçekleşecek olan güneş tutulması olacaktır. Kişisel anlamda hedeflerinize amaçlarınıza daha kolay ve rahat bir şekilde ulaşabileceksiniz. Tutulma ile beraber hayatınızda değiştirmek istediğiniz her ne varsa bunu yapabilecek güce ve motivasyona sahip olacaksınız.

Terazi ve yükselen Terazi;
Günlük hayatınızda ve çalışma temponuzda beklenmedik değişimler olabilir. İşleri daha organize, detaycı ve mükemmeliyetçi bir şekilde ele almanız gerekebilir. Bu süreçte beslenme alışkanlıklarınızı,  beden ve ruh bütün bütünlüğünüzü daha iyi bir konuma getirecek adımlar atabilirsiniz. Uyku sorunları gündeme gelebilir.

Akrep ve yükselen Akrep;
Özel hayatınız ve çocuklarla ilgili biraz kafa karışıklığı yaşayabilir, aldatılmalar gündeme gelebilir. Şartların ve koşulların belirsizliği sizi yorabilir veya özel hayatınıza ilişkin mantıklı düşünmekte zorlanabilirsiniz. Çıkabilecek dedikodulara karşı dikkatli olun. Bu dönemde arkadaşlarınıza borç vermek aranızı açılabilir.

Yay ve yükselen Yay;
Yapacağınız her türlü işte daha detaycı ve mükemmeliyetçi, analiz  yeteneklerinizi kullanarak en iyi ve en mükemmel işi çıkarmaya çalışacaksınız. Yeni iş ve elinizin rahatlaması söz konusu olacaktır. Yeni iş teklifleri ile karşılaşabilirsiniz ama bunları 26 Eylül den sonra değerlendirmenizde fayda olduğunu düşünüyorum.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Yakın çevrenizle iletişimde yanlış anlamalar, aldanmalar, hayal kırıklıkları gündeme gelebilir.  Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi organize etmekte zorlanabilirsiniz. Yanlış anlaşılmaya açık bir dönemdesiniz. Yurtdışı bağlantılı işlerde gecikmeler meydana gelebilir. Eğitimle ilgili konularda hatalı kararlar vermeye eğilimli olabilirsiniz.

Kova ve yükselen Kova;
Daha önce fark etmediğiniz bir çok detayı fark ederek dönüşümler yaratmak hayatınızda oldukça mümkün olacaktır. Yalnız tutulma ile birlikte hesap hataları, belirsizlikler, banka işlemlerinde sorunlar, yanlış yatırımlar finansal karmaşa, finansal anlamda, ekonomik anlamda önünüzü görmek ne zor olabilir.

Balık ve yükselen Balık;
İlişkilerde kafa karışıklığı veya belirsizlikler canınızı bir parça sıkabilir. İlişkiler ve ortaklıklar alanında hayal kırıklığı yaratabilecek gelişmelerle söz konusu olabilir.  Hisleriniz ve sezgileriniz oldukça güçlenecek. Bu dönem daha kırılgan, alıngan ve hassas davranabilirsiniz.  Sözleşme konularını 24 Eylül’e kadar bekletin.

Hepinize, merhaba

1 Eylül günü Başak Burcu’nun 9. Derecesinde bir Güneş Tutulması meydana gelecek. Tutulma Türkiye haritasında 3. Eve ve Kuzey Ay düğümü yani karmik noktalardan birinin tam üzerine düşmekte. 3. Ev dünya astrolojisinde göre; her türlü ulaştırma, haberleşme, yollar, köprüler, demiryolları, kara-deniz-hava yolu, seyahat imkanları, trafik, tüm iletişim kanalları, televizyonlar, uydu iletişim, internet, haberleşme kanalları, dergiler, gazeteler, reklam, medya, okullar, eğitim yuvalarına işaret etmektedir. Öncelikle tutulmanın yöneticisi Merkür’ün retro olması bu saymış olduğum konular üzerinde gecikmeler, bilgi aksaklıkları, belge sorunları, iletişim karmaşası, başlayan işleri uzun soluklu olamaması, yanlış bilgilerin hızlı bir şekilde yayılması, bilgi ve sistemsel sorunların hızla büyümesi, yeni internet projelerinin gündeme gelmesi ama bunlarında büyük teknik sıkıntıların oluşması, aynı şekilde eğitim sistemi-sınavlar, öğrenci yerleştirme ile ilgili karmaşaların oluşması, seyahat yollarında problemlerin meydana gelmesini bekleyebiliriz. Özellikle internet ile ilgili bağlantı sorunları, iletişim problemleri meydana gelebilir. Genel olarak haberleşme ağlarında sorunlar olmasını bekleyebiliriz.
Burada ki T- Kare özellikle, dini konulara, inançlara, yasalara, sağlık, sosyal konular, iletişim sektörü, eğitim sektörüne, fazla odaklanacağımıza işaret etmekte. Bu alanda reformlar meydana gelebilir. Her türlü meydana gelecek olan konu katlanarak büyüyecek. Herhangi bir olay, toplumsal bir harekete dönüşebilir, herhangi bir kaza çok büyüyebilir, herhangi bir afet çok mal-can kaybına neden olabilir. Jüpiter; tutulmada söz sahibi olduğundan, her olay büyüteç altında olur gibi kocaman olacak, büyüyecek demektir.
Ekonomik olarak da istikrarsızlık söz konusu. Satürn/Neptün etkileşimi yeniden güçlenmeye başladı ama Satürn geri hareket ederek Neptün’le yeniden kontak kurdu. En son bu kontak kesinleştiğinde, dolar 3.10’a dayanmıştı sonra müdahale ile birden 2.88 civarına düşmüştü. Şimdi hem tutulma etkisi ile Satürn/Neptün etkileşimi yeniden gündeme geldi. Demek ki ekonomik olarak yine doları yakından takip etmekte fayda var. Eylül - ekim ayları için geçerli bu ifade ettiğim.
Tutulma ile hayallerinizi geniş tutun... Geniş ama gerçekçi... Gerçekçi somut adımlar atmaya özen gösterin, boş hayaller peşinde koşmayın...