Bugün Akrep Burcu’nda Merküryen yeni Ay meydana geliyor ve hafta boyunca bu yeni Ay’ın etkilerini yaşıyor olacağız. İşin içinde Merkür olduğu için hafta boyunca söyledikleriniz ve atacağınız imzalar önemli olacaktır.

Yeni Ay başlangıçlar zamanıdır. Akrep derine inmekten korkmayan, araştıran acı da olsa gerçekleri görmekten korkmayan gerçekçi kişileri temsil eden bir burçtur. Siz de içinizi, duygularınızı, kalbinizi ve zihninizde yer alan negatif düşünce kalıplarını incelemeye alın, artık işinize yaramayan toksik etkileri olan zararlı düşünce, duygu ve davranışları değiştirmek, dönüştürmek için cesaret edin. Değişim ve yeniden oluşum için gerekli irade gücünü bu yeni ayda bulabilirsiniz. İçsel gücünüzü açığa çıkarmak veya geri kazanmak için çaba gösterebilirsiniz. Duygusal yaralarınıza şifa bulmak, arınmak, fazlalıklardan kurtulmak detoks ve psikolojik tedaviler için oldukça uygun bir zamandır. Bu yeni Ay’da tutku duyduğunuz size cazip gelen konularda başlangıçlar yapabilirsiniz, ilişkileriniz daha sıkı bağlarla örülebilir, ilişkileriniz daha sahiplenen, kıskançlık duygusu ön planda, kuşkucu ve güven oluşturma çerçevesinde gelişebilir. Kredi almak için, borçları kapatmak vergi ve sigorta ödemeleri başlatmak için tam zamanıdır.

Koç ve yükselen Koç;
Finansal anlamda tek başınıza hareket etmeniz zorlaşabilir, eşinizden veya çevrenizden destek alabilirsiniz. Kredi ile ilgili işlere girişebilirsiniz. Eşinizin veya ortağınızın finansal durumu ile ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Bu yeni Ay size ait olmayan ama sizi yakından ilgilendiren finansal araçlarla ilgili olacak. Bu alanlarda zekanızı kullanarak enteresan çözümler üretebileceksiniz. Yalnız bu hafta hem birlikte çalıştığınız kimselerle olan ilişkilerinize hem de sağlığınıza dikkat edin.

Boğa ve yükselen Boğa;
Yeni bir iş ortaklığına girişebilirsiniz, evlilik, söz, nişan gibi durumlar için hazırlıklar başlayabilir, eğer yalnız iseniz yeni biriyle tanışabilirsiniz. Tek başınıza hareket etmektense, alacağınız destek ile daha hızlı ilerleme kaydedebileceksiniz. Yeni birileri ile tanışmak için güzel bir hafta. Yeni tanışacağınız kimseler zekasıyla sizi etkileyebilecek kişiler olabilir. Eğer hayatınızda biri varsa, bu hafta eleştirinin dozunu fazla kaçırmayın. Bu hafta bir parça krizlerle mücadele haftası gibi olacak sizler için.

İkizler ve yükselen İkizler;
Sağlığınız, günlük işleriniz ve çalışma ortamınız yeni Ay konuları arasında. Yeni bir diyet veya spor programına başlamak için hazırlıklar yapabilirsiniz. İş ve çalışma ortamınızda yenilikler meydana gelebilir. Daha çok çalışmanız gerekebilir. Yeni bir proje üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Zekanızla iş ortamınızla ilgili krizi çok güzel bir şekilde yönetebileceksiniz. Fakat aile içinde veya oturduğunuz apartmanda eleştiri düzeyini iyi ayarlayın, kimsenin kalbini kırmayın.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Eğer yalnız iseniz aşk kapınızı çalabilir ki bu tutkulu birine benziyor. Eğer çocuk sahibi olma ile ilgili planlarınız var ise, bu yeni ay size destek olacaktır. Hayatın keyifli yanları ile daha çok ilgilenebilirsiniz. Yeni bir hobiye başlayabilirsiniz mesela. Eğer birlikteliğiniz var ise beraber romantik dakikalar geçirebilirsiniz. Yalnız kardeşleriniz, komşularınız, yakın çevrenizle olan ilişkilerde gerginlik hakim olabilir. Yalnızsanız iş sayesinde tanışabileceğiniz biri ile romantik etkileşim söz konusu olabilir.

Aslan ve yükselen Aslan;
Evinizi mevki veya dekoratif olarak değiştirmeyi planlıyorsanız bu yeni Ay’dan faydalanabilirsiniz. Ev alım-satım ile ilgili konularla uğraşabilirsiniz. Evinizde davet verebilir, kalabalık bir grubu ağırlayabilirsiniz. Evinize yeni elektronik eşyalar alabilirsiniz. Yeni bir ev satın almak için gerekli desteği de bulabilirsiniz. Veya satmayı düşündüğünüz bir taşınmazınızı, rahatlıkla satabilirsiniz. Güneş / Neptün etkileşimi ile evinizde, ailenizde parayı ilgilendiren konularda destek ön planda olacaktır.

Başak ve yükselen Başak;
İletişim, yakın çevre, kardeşler bu yeni ayın konuları. Kardeşleriniz ile bir araya gelebilir, bir soruna çözüm bulabilirsiniz, kısa bir yolculuğa çıkabilir, yeni bir konuyu araştırmaya başlayabilir, daha meraklı olabilir ve her zamankinden çok okumanız veya konuşmanız gerekebilir. Bir takım gerçekleri açığa çıkartmak için çaba sarf edebilirsiniz. Güneş /Neptün etkileşimi ile ikili ilişkilerde özverili, daha kabullenici olabileceksiniz. Normalde sinirinizi bozacak bir durumu rahatlıkla es geçebileceksiniz.

Terazi ve yükselen Terazi;
Haftaya Akrep Burcu’ndaki yeni ay ile başlıyoruz. Gelirlerinizde artış meydana gelebilir, yeni bir kazanç yolu bulabilirsiniz. Size para kazandıracak yeni bir projeye başlayabilir veya yeni bir müşteri kazanabilirsiniz. Bu yeni Ay haftası terapi almak, ruhsal sıkıntılarınıza çözüm bulabilecek kişilerle bir araya gelmek için uygun. Çevrenizdeki insanların sorunlarına karşı çok daha duyarlı olabileceksiniz. Sürpriz ortaklıklar gündeme gelebilir, beklenmedik yardımlar ve destekler alabilirsiniz.

Akrep ve yükselen Akrep;
Sezgileriniz her zamankinden çok daha fazla güçlü olabilir. Yeni projeler, yeni ilişkiler, yeni başlangıçlar için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Elinize yeni bir iş fırsatı geçebilir, ilişkiler konusunda daha tutkulu bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. Zihniniz zehir gibi çalışacak, yeni işler, projeler üretebileceksiniz. Aklınıza gelen fikirleri rahatlıkla hayata geçirebileceksiniz. Önemli anlaşmalar yapabilir, imzalar atabilirsiniz. İş ile ilgili çok ama çok yoğun bir döneme giriyorsunuz arkadaşlar, kendinizi hazırlayın.

Yay ve yükselen Yay;
Eğer finansal anlamda bir beklentiniz yok ise bu yeni ayda hayatın gizemli, yanları ile daha çok ilgilenebilir, kendi içinize dönebilir, dinlenmek isteyebilirsiniz. Bilinçaltı, korkular, rüyalar, mistik konular, felsefelerle ilgilenebilirsiniz. Fakat finansal anlamda risk almak için uygun zamanlar değil. Derin araştırmalar yapabilir, terapi alabilir, korkularınıza özellikle çözüm üretebilirsiniz. Biraz arkanızdan dönen dedikodular canınızı sıkabilir ama bunlara çok fazla takılmayın.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Daha hareketli ve sosyal olabilirsiniz. Davetler, organizasyonlar, arkadaşlarınızla beraber eğlenceli ve sosyal aktivitelere dahil olabilirsiniz. İşten kazandığınız gelirlerinizi artırmanın yollarını arayabilirsiniz. Havadaki aşk kokusuna da kapılabilirsiniz. Hayatınıza hediyesi ile gelecek yeni arkadaşlarla tanışabilir, destekler alabilirsiniz. Fikirlerinizle, düşüncelerinizle dostlarınızın hayatınızı değiştirebilirsiniz. Aranızın bozuk olduğu bir arkadaşınız varsa onu affetmek için uygun bir hafta.

Kova ve yükselen Kova;
Yeni bir işe girebilir, işinizi değiştirebilir belki terfi bile alabilirsiniz. Eğer işsiz ve iş arıyor iseniz bu yeni ay çevresinde görüşmelere gidebilir, beklemediğiniz bir sektörden iş teklifi alabilirsiniz. Kariyerinize destekleyici bir etkisi olacaktır. Fikirlerinizle göz kamaştırabilecek, patronlarınızın gözüne rahatça girebileceksiniz. İş konusunda zihniniz deli gibi çalışacak, harika kriz yönetebilecek, yeni projelerde yer alabileceksiniz. Fikirleriniz arkadaşlarınız tarafından da desteklenecektir.

Balık ve yükselen Balık;
Uzun mesafeli seyahatler, yabancılarla ilişkiler, yüksek eğitim, hukuksal konular bu yeni ayın merceği altında. Eğer olası bir seyahate çıkacaksanız bavul ve biletlerinize sahip çıkmanızı öneririm. Venüs ve Uranüs ile etkileşim içinde olacakla, gelsin paralar diyorum sizler için. Her halukarda finansal anlamda bu hafta olumlu sürprizlere açık olacaksınız. Kariyer anlamında sürpriz bir iş teklifi, paranızda artış sağlayacak durumlar oluşabilir. Yalnız iş hayatınızda vereceğiniz tepkilere dikkat edin.

Akrep Burcu’nda yeni ay ve Türkiye


Mer­ha­ba ar­ka­daş­lar;
30 Ekim gü­nü sa­at 19.30 sı­ra­la­rın­da Ak­rep Bur­cu’­nun 7. De­re­ce­sin­de Mer­kür­yen bir ye­ni Ay mey­da­na ge­le­cek. Bu ye­ni Ay or­ta­la­ma 15 gün ka­dar et­ki­li ola­cak­tır. Tür­ki­ye üze­rin­de­ki et­ki­le­ri­ne göz ata­cak olur­sak;
Tür­ki­ye za­ten Ak­rep Bur­cu bir ül­ke ol­du­ğun­dan do­la­yı bu ye­ni Ay Tür­ki­ye açı­sın­dan önem­li ola­cak­tır.
Bu ye­ni Ay Tür­ki­ye ha­ri­ta­sı­nın 5. Ev’­ine düş­mek­te. 5. Ev ile il­gi­li ko­nu­lar­ ise ye­ni açı­lım­lar, ye­ni baş­lan­gıç­lar, ye­ni ko­nu­lar, ye­ni ge­liş­me­ler an­la­mı­na ge­lir. Mun­da­ne’ye (Dün­ya As­tro­lo­ji­si) gö­re 5. Ev; ço­cuk­lar, park­lar, eğ­len­ce yer­le­ri, film, ti­yat­ro, sa­nat, spor, eğ­len­ce, sa­nat­çı­lar, spe­kü­las­yon­lar, bor­sa, ha­mi­le­lik, do­ğum ora­nı, hü­kü­met el­çi­le­ri ve tem­sil­ci­le­ri de­mek­tir. Ye­ni ay Tür­ki­ye ha­ri­ta­sın­da tam Gü­ne­ş’in üs­tü­ne düş­mek­te­dir. Gü­neş oto­ri­te­yi, yö­ne­ti­mi, iş dün­ya­sı­nın li­der­le­ri­ni gös­te­rir. Şim­di işin için­de bir Mer­kür ol­du­ğun­dan do­la­yı, oto­ri­te po­zis­yo­nun­da­ki ki­şi­le­ri iş dün­ya­sı­nın li­der­le­ri ve mar­ka­la­rı ile il­gi­li giz­li bir ta­kım bel­ge­ler, de­di­ko­du­lar, ya­yın­lar çı­ka­bi­lir.
Pek ta­bi­i 5. Ev ço­cuk­lar­la il­gi­li ko­nu­la­ra işa­ret eder. Geç­ti­ği­miz 10 gün için­de ço­cuk­la­ra ta­ciz, te­ca­vüz gi­bi va­ka­lar sık­ça gün­de­me gel­me­ye baş­la­dı. Bu ye­ni Ay za­ma­nı da­ha doğ­ru­su Ak­rep Bur­cu za­ma­nı bu tarz ha­ber­ler da­ha da ar­ta­bi­lir açık­ça­sı. Yi­ne hal­kı eğ­len­di­ren ki­şi­ler, sa­nat­çı­lar, eğ­len­ce yer­le­ri­ne iliş­kin ye­ni ku­ral­lar, dü­zen­le­me­ler gel­me­si­ni bek­le­ye­bi­li­riz. Al­kol tü­ke­ti­mi ile il­gi­li de ola­bi­lir. Ye­ni Ay ile bir­lik­te, pa­ra pi­ya­sa­la­rın­da, bor­sa­da bü­yük spe­kü­las­yon­la­rın dön­me­si muh­te­mel­dir. Or­ta­ya çı­ka­cak giz­li bir ta­kım bil­gi­ler­le özel­lik­le bor­sa­da şok et­ki­si ya­ra­ta­cak ani olum­suz ge­liş­me­ler ol­ma­sı­nı bek­le­ye­bi­li­riz.
Mar­s’­ın Oğ­lak Bur­cu­’n­da ol­ma­sı ve Ura­nüs ile olan sert kon­ta­ğı, ulus­la­ra­ra­sı alan­da ku­ru­lan an­laş­ma­lar, or­tak­lık­lar, dip­lo­ma­tik iliş­ki­ler, di­ğer ül­ke­le­rin yö­ne­ti­ci­le­ri ile olan iliş­ki­ler­de ani ger­gin­lik­ler, tar­tış­ma­lar, kes­kin çı­kış­lar yü­zün­den ip­le­rin ol­duk­ça ge­ril­me­si ola­sı­dır. Bu iki­li pat­la­ma, uçak ka­za­la­rı, ha­va yol­la­rın­da, ha­va yo­lu şir­ket­le­rin­de so­run­lar, grev­le­rin ol­ma­sı­nı te­tik­le­ye­bi­lir. Ak­rep Bur­cu yer al­tı, yer al­tı kay­nak­la­rı, pet­rol, ma­den, ma­den ocak­la­rı­nı sem­bo­li­ze eder. Bu ye­ni Ay za­ma­nı bu ko­nu­lar­la il­gi­li zor­la­yı­cı ge­liş­me­le­rin ol­ma­sı da muh­te­mel­dir.