Bu hafta hem Venüs, Boğa Burcu’na geçiş yapıyor, hem de Merkür, Boğa Burcu’nda geri hareketine başlıyor. Sanırım, oluşabilecek güzel şeyler biraz engellere takılacak

Venüs, 24 Mayıs’a kadar Boğa Burcu’nda seyahat edecek. Bu dönem aşk meşk konularında, sanatsal konularda ve işlerde şanslı dönemdir. Bu süreçte rahatlıkla estetik operasyonlar olabilirsiniz. Uzun soluklu ilişkilerin temelini atmak, başlangıçlar yapmak için de uygun bir dönemdir. Maddi anlamda biraz da olsa kendinizi toparlamanız açısından şans verecektir. Toprak alım, satım konularınıza hız verebilirsiniz. Ticari ilişkiler kurmak için de uygundur. Tensel zevklere düşkünlükleriniz artabilir bu dönemde. Para biriktirmeye başlayabilirsiniz. Tam da aslında kilo alınabilecek dönemdir, yeme içme konusunda oldukça iddialı olabilirsiniz. Para ve ilişkilerle ilgili sağlam kalıcı adımlar atabilirsiniz. Fakat Merkür de geri hareketine başladığı için genel olarak elinizdeki yarım kalan işlerinizi bitirmeye odaklanmanızda fayda var. Yeni, sıfırdan işlere başlamak için bu dönem pek uygun değildir. Özellikle para hesaplarında oluşan bolca hatayla uğraşmanız gerekebilir.

Koç ve yükselen Koç;

Finansal anlamda özellikle şanslı ve keyifli bir sürece giriş yapacaksınız. Kazançlarınızı artıracak tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Venüs her hâlükârda güzel etkiler yaratacaktır. Merkür de bu hafta geri hareketine başlayacak ve 3 hafta kadar sürecek. 2. evinizde geri gidecek olan Merkür, finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. En basitinden yaptığınız alış-verişlerde fişinizi kontrol edin veya alış-verişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir.

Boğa ve yükselen Boğa;

Bu hafta Venüs, burcunuza geçiş yapacak ve 24 Mayıs’a kadar seyahat edecek. Hayatın keyifli, zevk veren yanları ile daha çok buluşabileceksiniz. Venüs girdiğiniz her ortamda gözlerin üzerinize çekilmesine neden olabilir, aşk her an kapınızı çalabilir. Siz aşk için birilerinin peşinden değil birileri sizin peşinizden koşacağa benziyor. Merkür de bu hafta geri hareketine başlayacak ve 3 hafta kadar sürecek.  Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir veya çabuk pişman olabilirsiniz.

İkizler ve yükselen İkizler;

Venüs yaşamınızda çokta etkin olarak görünmeyecek bir alana geçiş yapacak. Eğer ilişkiniz var ise gereksiz kaprisler, arızalar yüzünden bir takım sorunlar nüksedebilir. Ama bu etki ile süper yaratıcı olabilir, güzel çalışmalar koyabilirsiniz ortaya. Bir de paranızı gereksiz yerlere harcama eğiliminiz artabilir. Estetik operasyonlar içinde pek uygun bir süreç değildir. 12. evinizde geri gidecek olan Merkür, kronik rahatsızlıkları tekrar nüksettirebilir, uzun zaman önce kaybettiğiniz değerli eski bir eşyayı bulabilirsiniz veya çocukluk döneminize ait resimler ortaya çıkabilir.

Yengeç ve yükselen Yengeç;

Dostlarınızla, arkadaşlarınızla çok daha keyifli ve size zevk verecek zamanlar geçirebilecek, onlardan yardım görebileceksiniz. İşin içinde Venüs olduğundan dolayı, gelecek her türlü sosyal aktiviteye dâhil olmaya çalışın lakin aşk oralarda bir yerde olabilir! Merkür de bu hafta geri hareketine başlayacak ve 3 hafta kadar sürecek. 11. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün etkilerini arkadaşlık ilişkilerinizde, iş hayatından kazandığınız gelirlerde, idealleriniz ile ilgili konularda hissetmeye başlayacaksınız. Arkadaşlarınız ile iletişimde yanlış anlamalar meydana gelebilir.

Aslan ve yükselen Aslan;

İşinizden çok daha fazla keyif alabileceksiniz. İş değiştirmek isteyenler görüşmelere gidebilirler, üstlerinizden, yöneticilerinizden harika destekler alabileceksiniz. Özellikle iş hayatınızda kadın figürlerden güzel destekler söz konusu olabilecek. Merkür de bu hafta geri hareketine başlayacak ve 3 hafta kadar sürecek. 10. evinizde geri gitmeye başlayacak olan Merkür’ün bazı minik uyarıları var, mesela 24 Mayıs’a kadar iş değiştirme planlarınızı ertelemeniz gerekebilir. İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sözleşme imzalayacaksanız maddeleri dikkati bir şekilde okumalısınız.

Başak ve yükselen Başak;

Keyifli seyahatlere, tatillere çıkmanız için size destek olacaktır. Bunun yanı sıra akrabalarınızdan da destekler görebilirsiniz. Halkla ilişkiler, reklam çalışmaları için harika bir süreçtir mesela... Olası mahkemeleriniz var ise güzel bir şekilde sonlanabilir, anlaşmaya varabilirsiniz. Merkür de bu hafta geri hareketine başlayacak ve 3 hafta kadar sürecek. Merkür, olası yapacağınız tanıtım ve pazarlama etkinliklerinden yeteri kadar verim elde edememenize neden olabilir. Bu tarih aralığında başladığınız kursları devam ettirmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz.

Terazi ve yükselen Terazi;

Maddi anlamda türlü şans ve fırsatlar elde edebilir, kazançlarınızı arttırabilir, borç ihtiyacınız var ise bunu karşılayabilir, ödemelerinizi daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Eğer partneriniz yok ise, bu dönemde başlayan ilişkilerin cinsel motivasyonu çok güçlü olur ve biraz da sorunlu karakterleri kendinize çekmeniz kuvvetle muhtemeldir. Merkür de bu hafta geri hareketine başlayacak ve 3 hafta kadar sürecek. 8. evinizde geri gidecek olan Merkür, finansal konularla ilgili bir takım kararlar vermeden önce detaylı bir şekilde iyice düşünmek gerektiğine işaret etmekte.

Akrep ve yükselen Akrep;

Aşk, evlilik, söz, nişan, ciddi ilişkilerin başlama zamanıdır bu! Eğe yalnızsanız aşk her an bir şekilde kapınızı çalabilir. İlişkiler, ortaklıklardan yana şanslı ve de bereketli bir döneme giriyorsunuz!  Merkür de bu hafta geri hareketine başlayacak ve 3 hafta kadar sürecek.  7. evinizde geri gidecek olan Merkür, partnerinizle veya ortağınızla aranızda iletişim problemlerine neden olabilir. Bu herhangi birinizin seyahatte iken cep telefonu ile ilintili bir problem olabileceği gibi, birbirinizi yanlış anlamadan kaynaklı sorunlar da olabilir.

Yay ve yükselen Yay;

Olası sorunların üstesinden hızla gelebileceksiniz, profesyonel diyet veya spor desteği alabilirsiniz. Bunun yanı sıra yeni iş projeleri, teklifler gündeme gelebilir. Eğer iş arıyorsanız sık sık iş görüşmelerine çağrılabilirsiniz. Merkür de bu hafta geri hareketine başlayacak ve 3 hafta kadar sürecek. 6. evinizde geri gidecek olan Merkür’ün sizlere bazı uyarıları olacaktır. Çalışma ortamınızda bilgisayarlarınızı yedeklemenizi öneririm, bu süreçte iş yerinde kullanılan elektronik cihazlar birden sapıtabilir. Elinizdeki işleri tamamlamak için harika bir zaman.

Oğlak ve yükselen Oğlak;

Aşk her an kapınızı çalabilir, Eros oklarını size çevirmeye başlayabilir. Yalnız olanlar önümüzdeki bir aylık süreçte ayaklarınızı yerden kesecek bir aşkla karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra yaratıcılık gerektiren işlerde başarı yakalama şansınız çok yüksek olacaktır, özellikle sinema, televizyon, radyo, tiyatro, resim gibi işlerde olanlar süper başarılar yakalayabilirler. Evli olanlarınız ise çocuk sahibi olmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Hobilerinizden daha çok keyif alabilir, yaşamın daha eğlenceli ve keyifli tarafları ile daha çok haşır neşir olabilirsiniz.

Kova ve yükselen Kova;

Evinizde, yaşadığınız yerde size keyifli gelecek değişimler yapabilirsiniz. Ailenizle çok daha keyifli ve mutlu zamanlar sizleri beklemekte. Yine bu süreçte evinizi değiştirebilir, daha güzel ve de konforlu bir eve geçiş yapmak için araştırmalar yapabilirsiniz. Merkür de bu hafta geri hareketine başlayacak ve 3 hafta kadar sürecek. 4. evinizde geri gidecek olan Merkür, kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkartabilir. Aile içinde herkes başka telden çalar ve bireyler birbirini anlamakta zorlanabilir, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir.

Balık ve yükselen Balık;

Keyifli seyahatlere çıkabilir, kendinize tatil kaçamakları ayarlayabilirsiniz. Yakın çevrenizden, komşularınızdan, kardeşlerinizden güzel destekler ve haberler alabilecek, özellikle kardeşlerinizin yaşamı ile ilgili güzel gelişmelere tanıklık edebileceksiniz. Daha çok okuyabilir, araştırabilir, size keyif veren, yüzünüzü gülümseten yazılara hayatınızda daha çok yer verebilirsiniz. Merkür de bu hafta geri hareketine başlayacak ve 3 hafta kadar sürecek. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, bilet ve bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalı.

Gezegenlerin yavaşlama zamanı


Merhaba arkadaşlar;
Bu hafta itibari ile gökyüzünde bir Retrolar festivali var adeta! Hem Merkür, hem Satürn, hem Mars, hem Pluton, hem Jüpiter; Retro, yani geri giden konumda. Peki, bunları teker teker açıklamadan önce size Retro kavramını basitçe anlatayım...
Bir gezegenin Retro olması demek geri gitmesi demektir, kelime anlamı ile... Fakat gerçekte elbette hiçbir gezegen aslında geri gitmiyor. Sadece yavaşlamaya başlıyor ve dönüş hızı dünyanın hızından daha yavaş bir konuma geldiği için ve dünyadan gözlemlediğimiz zaman bize geri gidiyormuş izlenimi veriyor.
Bir gezegen geri gitmeye başladığı zaman da sembolize ettiği konular her ne ise evrende daha yavaş çalışmaya başlıyor hatta işler aksamaya başlıyor. Bu yüzden bizim daha fazla enerji harcamamız, çaba sarf etmemiz gerekiyor. Belki de bizimde biraz durmamız ve çaba sarf etmememizde gerekiyor olabilir pek tabii.

İSTİKRAR İSTİYORSAK...

Öncelikle şu an Satürn, Yay Burcu’nda geri harekette ve 14 Ağustos’a kadarda bu geri hareketine devam edecek. Satürn; sağlam, istikrar, düzen, ciddiyet, olgunluk gerektiren her türlü konuyu gösterir. 14 Ağustos’a kadar istikrar istediğimiz her türlü iş için daha çok çaba sarf etmeli, işleri ağırdan almaya özen göstermeli belki de her şeyin sağlamasını yaparak ilerlemeliyiz. Özellikle de iş hayatında... İş hayatında işler rayına 14 Ağustos’tan sonra girmeye başlar demek pek yanlış olmaz...

YENİ BİR İŞE GİRİŞMEYİN

Mars da Yay Burcu’nda geri harekette ve 2 Temmuz’a kadar da sürecek. Mars, harekete geçme enerjimizi ve motivasyonumuzu gösterir. Geri harekette olması da genel olarak motivasyon ve enerji düşüklüğü demektir. Normalde çok keyif alarak yaptığınız işler size şu sıralar pek de keyif vermiyorsa veya sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorsanız endişe etmeyin! Depresyonda değilsiniz, hepsi Mars’ın geri hareketinin cilveleri ve 2 Temmuz’a kadar sabredin. Siz de hayatı biraz yavaşlatın!
Jüpiter ise 10 Mayıs’a kadar Başak Burcu’nda geri harekette! Jüpiter genel olarak, eğitim, bilgi ve evrensel para göstergesidir. Şu sıralar bütçenizi idare etmekte zorlanıyor, para konularını yönetemiyormuş gibi hissediyorsanız ve genel olarak eğitim konularında aksaklıklar, zorluklar ve isteksiz duygularınız varsa 10 Mayıs’tan sonra işler bu konularda biraz daha rayına girmeye başlayacak.
Pluton da, Oğlak Burcu’nda geri harekette, bu durum 27 Eylül’e kadar devam edecek. Hayatınızın gidişatını büyük ölçüde etkileyecek, devrim niteliğinde kararlarınızı da Eylül ayına kadar ertelemenizde fayda var. Şu sıralar harekete geçseniz bile Eylül’de aynı konuların üstünden yeniden geçmek zorunda kalacaksınız... Ve son olarak Merkür, Boğa Burcu’nda geri hareketine başladı. Bu durum 23 Mayıs’a kadar devam edecek. Bu süreçte yeni bir şeylere başlamak, elektronik aletler almak ve imzalar atmak için gökyüzü hiç ama hiç elverişli değil!
Retroları kazanca çevirebilmeniz dileğiyle...