Bu haftanın önemli gökyüzü pozisyonları şu şekilde olacak. Öncelikle Güneş İkizler Burcu’na geçiş yapacak ve akabinde Yay Burcu’nda bir dolunay meydana gelecek

Güneş İkizler Burcu’na geçtiğinde  insanlar konuşmaktan ve fikirlerini paylaşmaktan hoşlanır. Bildiklerinizi ve öğrendiklerinizi paylaşmak,  yeni şeyler öğrenmek, merakınızı giderecek konulara eğilmek istersiniz. Zihinsel faaliyetlerde artış olur, bir fikirden diğerine atlarsınız. İkizler zamanı yazışmalar, telefon görüşmeleri, e-posta trafiği, yolculuklar, eğitim ve kurslarla daha fazla meşgul olursunuz. Yeni bağlar kurmak, sosyalleşmek, gezilere çıkmak, kültürel aktivitelere katılmak isteriz, internet kafeler, kütüphaneler, dershaneler, okullar ve etüt merkezleri, kırtasiyeciler en çok uğradığınız yerler olabilir. Sohbet etmek, tatlı tatlı dedikodu yapmak arkadaşlarla uzun uzun konuşmak arzusu duyarsınız. Yay Burcu’ndaki dolunayla birlikte öncelikle diyete başlayabilirsiniz! Dolunay zamanı; elimizdeki işleri büyütmek, genişletmek için daha azimli ve hırslı olabiliriz. Yeni şeyler keşfetmeye, yeni mekanlar tanımaya, yeni insanlarla tanışmaya daha hevesli oluruz. Her türlü yeniliklere, yeni deneyimlere açık olabileceğimiz bir zamandır. Başımıza gelen olayları ve konuları abartmaya, olduğundan daha büyük ve daha etkili göstermeye, anlatmaya da eğilimli oluruz. Bu dönem, başımıza gelen olaylara iyimser, daha umut dolu, bardağın dolu tarafını görecek şekilde değerlendirmede daha başarılı oluruz. Bu dönem spora başlamak, spor konusunda profesyonel destek almak için idealdir. Bu dolunay zamanı küçük şeylerden çok rahat bir şekilde mutlu olabiliriz. Yeni felsefeler, dinsel konular, farklı hayat görüşleri, farklı inançların olduğu ortamlara ve konulara çok rahat bir şekilde çekilebiliriz. İnançlar ve fikirler için yapılan mücadele daha agresif ve sert olabilir, mücadelelerden pek kaçınmayız.

Koç ve yükselen Koç;
Bu haf­ta Gü­neş, İkiz­ler Bur­cu­’na ge­çiş ya­pa­cak ve bu burç­ta tam bir Ay se­ya­hat ede­cek. Bek­len­me­dik, sür­priz, ani se­ya­hat­ler gün­de­me ge­le­bi­lir fa­kat bu se­ya­hat­ler­de özel­lik­le ge­cik­me­le­re, eş­ya ka­yıp­la­rı­na dik­kat. İn­ter­net­le il­gi­li önem­li baş­lan­gıç­la­ra işa­ret ede­bi­lir, web si­te­si yap­tı­ra­bi­lir, blog oluş­tu­ra­bi­lir, her tür­lü ile­ti­şim ka­na­lı ile ak­tif bir şe­kil­de iç içe ol­ma­nız ge­re­ke­bi­lir. Yi­ne kar­deş­le­ri­niz­le il­gi­li önem­li mev­zu­lar gün­de­me ge­le­bi­lir... Haf­ta so­nun­da Yay Bur­cu­’n­da bir do­lu­nay mey­da­na ge­le­cek. Uzak yer­le­re se­ya­hat­ler olabilir.

Boğa ve yükselen Boğa;
Bu haf­ta Gü­neş, İkiz­ler Bur­cu­’na ge­çiş ya­pa­cak ve bu burç­ta tam bir Ay se­ya­hat ede­cek. Fi­nan­sal ko­nu­lar ön plan­da. Büt­çe­ni­zi ye­ni­den de­ğer­len­dir­me­li, gi­der-ge­lir den­ge­ni­zi iyi be­lir­le­me­niz ge­re­ki­yor. Bek­len­me­dik ka­zanç­la­rı ya­nı sı­ra yi­ne ani gi­der­ler de gün­de­me ge­le­bi­lir. Ye­ni ka­zanç ka­pı­la­rı el­de et­mek için ça­lış­ma­lar ya­pa­bi­lir­si­niz. Özel­lik­le mes­le­ki an­lam­da des­tek­le­yi­ci et­ki­ler dev­re­de ola­cak. Haf­ta so­nu Yay Bur­cu­’n­da bir do­lu­nay mey­da­na ge­le­cek. Baş­ka­la­rı­na ait ka­zanç­lar, mi­ras, or­tak­la­şa ka­za­nım­lar bu haftanın ana konusu.

İkizler ve yükselen İkizler;
Bu hafta Güneş, burcunuza geçiş yapacak ve bu burçta tam bir Ay seyahat edecek. Öncelikle fiziki görünümünüz ve sağlığınızı ilgilendiren konular devrede. Bunun yanı sıra, ortağınız, partneriniz veya evli olduğunuz kişi ile ilgili stres yaratan, gerginliklerden uzak durmakta fayda var. İş ve kariyerinize ilişkin özellikle sürpriz, beklenmedik ani gelişmelere tanıklık edebilirsiniz. İletişimle ilgili sorunlar, gecikmeler, teknolojik aletlerle aranız pekiyi olmayabilir. İlişkiler için tamam mı devam mı? Sorusuna yanıt aranacağı zamanlar geldi.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Bu hafta Güneş, İkizler Burcu’na geçiş yapacak ve bu burçta tam bir Ay seyahat edecek. Hayatınızda kontrol edemediğiniz veya öngöremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir, özellikle risklerden uzak durmak finansal anlamda risklere girişmek için uygun zamanlar değil. Yakın çevrenizden birine veya bir arkadaşına önemli bir yardım ve destekte bulunmanız gerekebilir. Hisleriniz kuvvetlenebilir, rüyalar ve bilinçaltı konuları ile ilgilenebilirsiniz. Hafta sonunda Yay Burcu’nda Dolunay meydana gelecek. İş ve çalışma ortamınız iyi.

Aslan ve yükselen Aslan;
Bu haf­ta Gü­neş, İkiz­ler Bur­cu­’na ge­çiş ya­pa­cak ve bu burç­ta tam bir Ay se­ya­hat ede­cek. Sos­yal çev­re ve ar­ka­daş­lık­lar ön plan­da, ye­ni sos­yal çev­re­ler içi­ne gi­re­bi­lir, ar­ka­daş­la­rı­nız­la be­ra­ber or­tak pro­je­ler ve­ya des­tek­ler sa­ye­sin­de fi­nan­sal ka­za­nım­la­rı­nı­zı ar­tır­ma­nın yol­la­rı­nı ara­ya­bi­lir­si­niz. Özel­lik­le aşk ve ço­cuk­lar­la il­gi­li iliş­ki­ler­de ger­gin­lik­le­re ve stres­li za­man­la­ra dik­kat. Mars ve gü­neş ara­sın­da­ki ger­gin­lik yü­zün­den sos­yal iliş­ki­le­ri­niz­de fev­ri, dik baş­lı çı­kış­lar yü­zün­den bir ta­kım prob­lem­le­rin gün­de­me ge­le­bi­le­ce­ği­ne işa­ret et­mek­te.

Başak ve yükselen Başak;
Bu hafta Güneş, İkizler Burcu’na geçiş yapacak ve bu burçta tam bir Ay seyahat edecek. İş ve kariyer konuları ön planda. Kariyeriniz ile ilgili bir kavşaktan geçebilirsiniz, önemli gelişmeler kapınızda. Ev iş arasındaki dengeyi iyi kurmalı, yer değiştirme, taşınma, tadilat gibi konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Ortağınızın, partnerinizi veya eşinizin finans konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Hafta sonunda  Yay Burcu’nda bir dolunay meydana gelecek. Geleceğe yönelik hedefler ve planları iyi belirlemeniz şart.

Terazi ve yükselen Terazi;
Bu hafta Güneş, İkizler Burcu’na geçiş yapacak ve bu burçta tam bir Ay seyahat edecek. Hukuksal konular, idealleriniz, yabancılarla ilişkiler, ticaret konuları ön planda. Yönetici pozisyonundaki, isim yapmış, hatırı sayılır kişilerle ilişkilere dikkat, bir süredir değiştirmek istediğiniz hayatınızı değiştirebilmek için fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili işler veya kişilerle ilgili önemli gelişmeler gündeme gelebilir.  Güneş ve Mars’ın sert etkileşimi ile de isyankâr, bencil, iddalı yaklaşımlarınız iş hayatınıza zarar verebilir.

Akrep ve yükselen Akrep;
Bu hafta Güneş, İkizler Burcu’na geçiş yapacak ve bu burçta tam bir Ay seyahat edecek. Eğer finansal kaynak arayışı içinde iseniz destekleyici etkiler altında olabilirsiniz fakat kazançlar ve kayıplar bir arada görünüyor. Önemli anlaşmalar, sözleşmeler özellikle iş ve kariyerinize ilişkin gündeme gelebilir. Borç, alacak-verecek konularında, eşinizin veya ortağınızın finansal konuları ile ilgili sürpriz gelişmeler kapıda. Paraya sorunları çözerek, engelleri aşarak kavuşabileceksiniz. Maddi konular hayatınızın odak noktası.

Yay ve yükselen Yay;
Bu hafta Güneş, İkizler Burcu’na geçiş yapacak ve bu burçta tam bir Ay seyahat edecek. İlişkiler için tamam mı devam mı? Sorusuna yanıt aranacağı zamanlar, önemli hem özel hem de iş ilişkileri kurulabilir. Kötü giden ilişkiler ise bitebilir de. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma koşulları ile ilgili de beklenmedik, ani, sürpriz gelişmeler yaşanabilir. İlişkilerle ilgili stresli zamanlar dikkat.  Bu hafta etkin olacak Güneş-Mars gerginliği yüzünden de bu hafta sağlığınıza dikkat etmekte yarar var, özellikle ikili ilişkilerinize özen gösterin.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Bu hafta Güneş, İkizler Burcu’na geçiş yapacak ve bu burçta tam bir Ay seyahat edecek. Gizli, saklı bazı bilgiler ve haberler ortaya çıkabilir, iş ve çalışma koşullarınızda bir değişim, gelişmeler meydana gelebilir, daha fazla çalışmanız, yorulmanız anlamına geliyor. Bu yüzden sağlığa dikkat, özellikle bel bölgesi, uyluk kısmına. Diyet veya spora başlayabilir, sağlıkla ilgili uzmandan danışmanlık alabilirsiniz. Hafta sonunda Yay Burcu’nda dolunay meydana gelecek. Bu Dolunay biraz karışık etkilere sahip, özel hayatınıza dikkat.

Kova ve yükselen Kova;
Bu hafta Güneş, İkizler Burcu’na geçiş yapacak ve bu burçta tam bir Ay seyahat edecek. Özel ilişkilerde güç, iktidar savaşı zaman zaman zor duruma düşürebilir, yalnız kovalar için oldukça romantik günler kapıda. Çocuk sahibi olmayı düşünenler çalışmalar yapabilirler. Finansal anlamda sürpriz harcamalara karşı dikkatli olmakta fayda var.  Hafta sonunda Yay Burcu’nda dolunay meydana gelecek. Bu Dolunay zamanı arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan destekler görebilecek, hayatınıza yeni insanlar katabileceksiniz.

Balık ve yükselen Balık;
Bu hafta Güneş, İkizler Burcu’na geçiş yapacak ve bu burçta tam bir Ay seyahat edecek. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, tadilat, gayrimenkul alım-satım konuları ön planda. Bu işlerle ilgilenirken zaman zaman stres ve baskı altında hissedebilirsiniz. Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda güç çekişmelerine dikkat. Güneş-Mars gerginliği ile de iş, kariyer alanlarında mücadele, zorlanma meydana gelebilir. Kendinizi ortaya koymak için daha çok çalışmanız gerekebileceği gibi, özellikle üstlerinizle takışmamaya çalışın.

YAY BURCU’NDA MARSYEN DOLUNAY


Merhaba arkadaşlar;
21 Mayıs Cumartesi günü 1 derece Yay Burcu’nda Marsyen bir dolunay meydana gelecek. Din, dini ibadet yerleri, imamlar, kiliseler, papazlar, dini düşünceler, üniversite seviyesinde eğitim yerleri, yüksek eğitimi, yayıncılık, uzak mesafeler ile iletişimimiz sağlayan aygıtlar, kanunlar, kanun koyucular, kanun adamları, mahkemeler, uluslararası sorunlar, yargı, ithalat, ihracat, politika, medya, yazarlar, profesörler, gibi konular da Yay Burcu’nun sembolize ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu konularda zorlayıcı gelişmelerin olabileceğini düşünmemiz gereklidir.
Dolunay zamanı işin içinde Mars olduğu için; Mars kısaca güç kullanma, hareke geçebilme, atılganlık, insiyatifi ele alma, mücadele, risk alabilen, savaşçı bir gezegendir. Gücün ortaya konduğu, enerji sarf edilen ve mücadele edilen koşulları ifade eder. Malefik yani kötücül olarak nitelendirilen bu gezegen savaşları, düşmanlıkları, silahları, cesaret gerektiren işleri, rekabeti, fiziksel olarak harcanan enerjiyi, kas yapısını, cerrahi müdaheleleri, agresyonu, hızı, cinselliğin dürtüsel taraflarını, öfke, cinayet gibi konuları temsil eder.
Bu dönem hoşgörülü davranmakta zorlanabilir veya hoşgörüyü, uzlaşmayı biraz zor
kullanarak, belki de biraz sınırları aşarak elde
etmeye çalışabiliriz.
Çok daha kolay düşünmeden risk almaya daha eğimli olabiliriz, fanatikçe, abartılı davranışlar sergileyebiliriz. Hayatımızı riske atabilecek davranışlardan ve kararlardan uzak durmakta yarar var, en azından ani kararlardan önce bir gece üstüne yatıp düşünmekte yarar vardır.
Bu dönem aslında tam bir taraftar ruhunu temsil eder. Bir konuyla ilgilenirken adeta ruhunu ortaya koymak, fanatikçe davranmak gibidir. Ya da spor camiasında üzücü kayıplar, büyük sorunlar, problemler oluşabilir.
Kontrolsüz bir enerjiyi gösterir ve konsantrasyon bozukluğu da yaratabilir. Bu dönem kararlı olmak ve hedefe odaklanmak önemli olacaktır. Çok hızlı ve seri hareket etmeye çalışmaktan dağılabilir, hedefler şaşabilir de dikkatli olmak gerek.
Üniversite, yüksek öğrenim, akademik yerlerde can sıkıcı gelişmeler meydana gelebilir. Bu eğitim sistemi ile ilgili bir skandal olabilir, üniversite düzeyinde bir eğitim yeri ile ilgili özel bir konu olabilir, cinsellikle ilgili veya ateşli silahlar, yangın gibi durumlar olabilir.
Kendinizi hukuksal anlamda haksız düşürecek her türlü hareketten uzak tutun, bu yerleşim hukuksal konulardan zarar görmeye işaret edebilir.
Uluslararası alanda ülkelerin birbirleri ile anlaşması oldukça zor görünüyor. Belki mülteci krizinden ya da başka bir sebepten uluslararası diplomatik ilişkiler zarar görebilir.
Din-ibadet yerlerine ilişkin sorunlar, problemler, kazalar oluşabilir. Uluslararası seyahat, havayolu şirketleri ile ilgili stresli durumlar oluşabilir. Kazalar, güvenlik ihlalleri, teknik sorunlar...
Ve tabii ki Yay’ın sembolize ettiği, yayıncılık, medya, basın-yayın özgürlüğü, sosyal medya, medya operasyonları, medya kısıtlamaları oluşabilir. Ya da stres yaratacak, zarar verebilecek durumlar söz konusu olabilir.