Bu haftanın önemli gökyüzü işaretleri; Mars’ın Yay Burcu’nda geri hareketine başlaması,
Merkür’ün Plüton ile kuracağı olumlu kontak ve Venüs ile Mars’ın harika etkileşimi olacaktır.

Mars, Yay Burcu’nda geri giderken aşırı, abartılı, patavatsız, önemsemez, kafaya takmaz, aşırı risk alan ve maceracı bir tutum sergilemek kesinlikle zarar getirir. Özgürlüklerimiz için daha fazla çaba göstermeye başlayabiliriz, spor, futbol karşılaşmaları, yarışlar, rekabet içeren oyunlar, trafikte ve yolculuklarda sıra dışı durumlar söz konusu olabilir. Trafik kazalarına, yollarda tartışmalara dikkat edelim, küçük alevler büyük tartışmalara dönüşebilir. Geçmişte çaba sarf ettiğimiz ama yeteri kadar verimli sonuç alamadığımız konuların üzerinden yeniden geçmekte fayda var. Ayrıca Merkür Plüton arasında olumlu etkileşim ile yoğunlaşma gerektiren bir konuya rahatlıkla odaklanıp, enine boyuna inceleyebilirsiniz. Psikolojik konularla ilgilenmek, terapi almak veya gizemli konulara yönelmek için iyi bir fırsattır. Kayıp bir şeyi arayıp bulmak veya bir sırrı ortaya çıkarmak daha kolay olacaktır. Düşünce gücünüzle etkilemek ve başkalarının görüşlerini değiştirmek için etkili olabilirsiniz. Kozmik âşıklar, Venüs ve Mars arasında olumlu etkileşim ile çifte kumrular gibi sevdiğinizle baş başa mutluluk dolu anlar yaşayabilirsiniz. Tüm diğer ilişkileriniz bu etki ile olumlu geçecektir. İyilik dolu, yardım severi iyi huylu bir tavırla insanlara yaklaşabilirsiniz. Güzellik ve huzur aramak için uygun bir zamandır. Sanat çalışmaları için de harikadır. Cinsellik ve kendini güzel hissetmek için harika bir hafta olacak hepimiz için.

Koç ve yükselen Koç;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Mars haritanızın 9. Evi’nde geri gidiyor olacak. Öncelikle trafikte ve seyahatlerde dikkatli olmanız gereken bir süreç olacak. Hukuksal konularda yine bazı gecikmeler oluşabilir, keza yüksek eğitimle ilgili konular da stres yaratabilir hayatınızda. Mars geri giderken enerji ve motivasyon düşüklüğü yaratır. Din, felsefe, hayatın anlamı üzerine sık sık çevrenizdeki kişilerle fikir ayrışmalarına düşebilir, kendinizi gergin ortamlar içinde bulabilirsiniz. Kısa vadeli planlar yapabilirsiniz.

Boğa ve yükselen Boğa;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Mars haritanızın 8. Evi’nde geri gidiyor olacak. Başkalarının parası ile ilgili konularda stresli koşullar oluşabilir, başkalarından temin ettiğiniz maddi ihtiyaçlarınız konusunda ciddi eleştiriler alabilirsiniz. Ortaklaşa kazanılan gelirlerde gecikmeler, yavaşlamalar meydana gelebilir. Kısacası para ile ilgili yararlı büyük gelişmeler beklememekte yarar var. Büyük borçlar altına girmek için uygun bir dönem değil. Paranızı borsada kullanmayı düşünüyorsanız risk almamanız gereken bir süreç.

İkizler ve yükselen İkizler;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Mars haritanızın 7. Evi’nde geri gidiyor olacak. İlişkilerde ve ortaklıklarda tehlike çanları çalmaya başlıyor. Size yardım ve destek olmak isteyen kişilerin niyetlerini yanlış anlamaktan ötürü onlara karşı fazlaca sert davranabilirsiniz. Bu tarih aralığı bir ortaklık başlatmak veya evlenmek için pek de uygun bir zaman aralığı değil. Tüm ortaklaşa işlerde, çalışmalarınızda sürekli başa sarıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Süreci gözlemleyin ve nerede hata yaptığınızı tespit edin.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Mars haritanızın 6. Evi’nde geri gidiyor olacak. Mars’ın geri gidiş zamanı enerjinin düştüğü, harekete geçilmekte zorlanılan, bir iş için 3 birim enerji harcarken 10 birim enerji harcanılması gereken ve kişiyi tembelliğe itebilecek bir süreçtir. 6. Ev astrolojide sağlıkla ilgili konular, iş ve çalışma ortamı ve en önemlisi sağlıkla ilgili konularla ilgilidir. Bu tarih aralığında özellikle önemli ameliyatlar olmamanızı tavsiye edebilirim. Vücudunuzun savunma sistemi çok güçlü olmayabilir.

Aslan ve yükselen Aslan;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Mars haritanızın 5. Evi’nde geri gidiyor olacak. Bu süreçte yalnız olanların olası başlayacakları yeni ilişkileri biraz problemli olabilir. Bu geri gidiş döneminde özellikle ilişkilerinizde korunmaya özen gösterin, özellikle sürekli ilişkileri olmayanlar için söylüyorum, cinsel yolla bulaşan hastalıklarla uğraşma ihtimaliniz olduğunu gökyüzü fısıldamakta. Çocuk sahibi olanlar, bu süreçte daha sık hasta olduklarına tanık olabilirler veya daha içe kapanmaya başladıklarını görebilirler.

Başak ve yükselen Başak;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Mars haritanızın 4. Evi’nde geri gidiyor olacak. Bu alan, yuva, aile, gayrimenkul, atalar, köklerle ilgili alandır. Mars’ın geri gitmesi bu alanda yapacağınız olası başlangıçlar ve atılımlarla ilgili bir takım problemler, sorunlar çıkartabilir ortaya. Ev almak-satmak için pek uygun bir süreç değil. Eğer erkekseniz annenizin sağlığı ile daha yakından ilgilenmeniz gerekebilir, eğer bayansanız babanızla aynı şekilde yakından ilgilenmeniz gereken koşullar oluşabilir.

Terazi ve yükselen Terazi;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Mars haritanızın 3. Evi’nde geri gidiyor olacak. 3. Ev genel olarak yazışma, iletişim, kardeşler, yakın çevre, akrabalar, eğitim ile ilgilidir. Mars’ın gerilemesi demek bu saymış olduğum alanlarda türlü gecikmelere işaret etmekte. Kardeşlerinizle ilişkilerde bu süreçte, hele ki onlarla ortaklaşa bir takım işler yürütüyorsanız bazı sıkıntılar devreye girebilir. Bir diğer olası etkisi de, trafikte dikkatli olmanız konusunda... Trafikte dikkat dağınıklığı sonucu minik kazalar yaşanabilir.

Akrep ve yükselen Akrep;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Mars haritanızın 2. Evi’nde geri gidiyor olacak. 2. Ev genel olarak maddi kazanımlar, sahip olduğunuz taşınabilir eşyalar, para ile ilişkilidir. Mars’ın gerilemesi demek bu saymış olduğum alanlarda türlü sorunlar çıkabileceğine işaret etmekte. Bir diğer olası etkisi de para ile ilgili konularda zihniniz dağınık olabilir ve doğru adımlar atamayabilirsiniz. Bu dönem hırsızlıklara, hilekârlara karşı dikkatli olmalı, yatırımlar yapmak için pekte ideal bir süreç olmayacaktır.

Yay ve yükselen Yay;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Burcunuzda geri gidecek Mars, bir dizi aksilik ve gecikmeyi beraberinde getirebilir. Hırsınızın seviyesi bu süreçte biraz daha düşebilir.  Bu dönem tepkilerinizi yeterince göstermekte zorlanabilir, yarım kalmışlık hissi yaşayabilirsiniz. Fiziksel anlamda büyük değişiklikler yapmak için pekte uygun bir zaman değildir. Önemli büyük operasyonlarınızı bir süreliğine ertelemekte yarar var. Yeni başlayacağınız her türlü proje, eylem ve iş için normalden daha çok çaba sarf etmeniz gerekebilir.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Mars haritanızın 12. Evi’nde geri gidiyor olacak ve sizleri özellikle sağlıkla ilgili konularda hassas yapabilecek. Arkanızdan türlü işler çeviren insanlarla uğraşmak zorunda kalabileceksiniz. Çok daha gizlilik içinde hareket etmeye çalışabilir, daha fazla yalnız kalabilirsiniz. Bu dönem hayata karşı isteklerinizde gerçekçi olmakta zorlanabilirsiniz. Yapacağınız işler çok iyi bile olsa pek takdir göremeyebilir veya fark edilmeyebilir. Bu süreçte yaptıklarınızı analiz edebilirsiniz.

Kova ve yükselen Kova;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. Mars haritanızın 11. Evi’nde geri gidiyor olacak. Mars’ın bu alanda geri gidecek olması sosyal ilişkilerinizde bazı gecikmelere, engellenmelere işaret edebilir. Bunun dışında iş hayatından kazandığınız gelirlerin hesaplanmasında bazı sorunlar meydana gelebilir. İyi tarafı, eski dosttan düşman olmaz diyerekten eskiden aranıza küslük girmiş kişilerle bir araya gelebilir, kapanmış konuların üzerinden yeniden geçebilirsiniz. Beklentileriniz için çaba sarf etmeniz gerekebilir.

Balık ve yükselen Balık;
Bu hafta Mars, Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. 10. Evi’nde meydana gelecek. İş, kariyer, mesleki konular üzerinde etkin olacaktır. Bu süreçte iş hayatınızda hızlı bir yükseliş beklememekte yarar var. Bu dönem tam da aslında alttan almanız, sakinliğinizi, soğukkanlılığınızı korumanız gereken bir dönem. İş anlamında eşekler gibi çalışırsınız, çok yorulursunuz ama çok az takdir görebilirsiniz. Hakkınızı yeterince savunamayabilirsiniz ya da kendinizi sürekli bir şeylerin karşısında savunur bir halde bulabilirsiniz.

Zeus iyilikseverdir, Jüpiter abartır...


Yunan Mitolojisi’nde Tanrılar Dağı’nın en güçlü tanrısı olan Zeus ile eşleşmektedir. Satürn’ün çocuklarından biridir Jüpiter. Tanrılar Dağı’nda sadece iki tanrı evlidir, bunlardan biri Jüpiter ve Juno bir diğeri de Venüs ve demirci ustası Hepaistos. Bu yüzden de Jüpiter’in evlilikle, daha doğrusu çapkın insanların evlilikleri ile ilişkili olduğunu düşünüyorum. Gökyüzü tanrısı olan Zeus’ta, gökle ilgili doğal güçlerin hepsi kişiselleşir. Işık, aydınlık, bulut, gök gürlemesi, şimşek, yıldırım Zeus’un emri altındadır. Gökteki nesnelerin uyumu, yeryüzündeki düzen, bilgelik Zeus’a bağlıdır. Ölümlüler ve ölümsüzler onun buyruğu altındadır. Zeus’un adına her zaman Kronosoğlu ve Olymposlu sıfatları eklenmiştir. Tasvirlerinde orta yaşlı, güçlü, uzun ve gür saç ve sakalı olan bir görünümdedir. Elinde Kykloplar’dan aldığı yıldırım demetini tutar. Yanında kutsal kuşu olan kartal vardır. Krallık gücünü simgeleyen asasını kime verirse o kral olur. Bütün krallar Zeus’tan doğma ve onun yetiştirmesi olarak kabul edilirler. Bu nedenle güç ve yetkilerini iyi kullanmazlarsa Zeus onları cezalandırır. En sevgili oğlu, geleceği bildiren tanrı Apollon, en sevdiği kızı ise akıl ve savaş tanrıçası Athena’dır.

SEVGİ VE SAYGI GÖSTERİLMESİNİ İSTER

Zeus iyiliksever ve konukseverdir, zorda kalanlara, gariplere sevgi ve saygı gösterilmesini ister. Bu nedenle adalete dayanan insanca bir düzenin kurucusu ve koruyucusudur. Ulusların bağımsızlığının koruyucusudur.
Yay ve Balık burçlarını yönetir, İkizler Burcu’nda zarar görür, Oğlak Burcu’nda düşüşte olduğu ve Yengeç Burcu’nda yüceldiği pozisyondadır. Perşembe gününü yönetir. Burçlar kuşağındaki seyahatini 12 yılda tamamlar. Yılda 120 gün geri hareket eder. Bir günde 0 derece 5 dakika kadar hareket eder. Mars dışında tüm klasik gezegenlerle dost bir ilişki kurar.

HER ŞEYİ ÇOĞALTIR

Jüpiter’in astrolojide temsil ettiği konular; bolluk, bereket, şans, talih, kazanç, büyümek, büyük para, finans göstergesi, spor, felsefe, inançtır. Neye nasıl inandığımız, liseden sonraki eğitim, umut, zenginlik, bilgelik, ahlak, etik değerler, erdem, hukuksal konular, kanuni işler, bereket, adalet, barış, ahlak, hoşgörü, affetme, genişleme, yayılma, rahipler, sporcular, üniversite eğitmenleri, dekanlar, yargıçlar, avukatlar, burjuva sınıfı, yayınevleri, camiler, ibadet yerleri ilgi alanlarıdır. Jüpiter aynı zamanda abartı demektir, her şeyi abartan, çoğaltan bir tarafı da vardır. Aslında bu temaların hepsi Yay burcunun da konuları zaten Jüpiter’den dolayı.