Bu hafta güneş artık Yay Burcu’na geçiş yapıyor. Akrep Burcu’nun o kasvetli, krizli, problemli, skandallı havası sona eriyor. Artık daha iyimser, daha neşeli, biraz daha keyifli ve bol seyahatli bir dönem başlıyor...

Güneş Yay Burcu’na geçtiğinde atmosfer daha iyimser, neşeli, canlı, heves dolu, meraklı, felsefi, eğlenceli ve maceraya açık olur. Yay yolculukların, gezilerin, yabancı kültürlerin, global bakış açısının, dünya vatandaşı olmanın burcudur. Siz de bu dönemde yerel, etnik ve sizinkinden farklı kültürlerle tanışabilir, bilgi ve deneyimlerinizi artırabilirsiniz. İlişkilerde Yay Burcu’nun rahatlatan, karmaşık olmayan, dürüst ve açık ilişki kurma tarzından faydalanabilirsiniz. Dürüst bir bakış açısına ihtiyaç duyduğunuzda sizi gerçekliğe geri çeken ve geniş vizyonuyla destekleyen bir yay arkadaşınızdan fikir alabilirsiniz. Yay Burcu’nun yansıttığı enerjiyi fiziksel gücü spora ve fiziksellik içeren her türlü faaliyete aktarabilirsiniz. İlginç geniş ferah mekanlara gidip geniş gruplarla bir arada olup eğlenmeli hayata daha geniş bir perspektiften bakmayı denemeli ve yaşamınızın amacını yeni hedeflerle belki yeniden zenginleştirmeli, hayatınıza yeni hevesler katmalısınız.

Koç ve yükselen Koç;
Haftaya Güneş’in Yay Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Bu bir aylık süreçte odaklanacağınız konular; uzak yerlere seyahatler, uzak akrabalar, hukuksal konular, uluslararası ilişkiler, ithalat, ihracat, halkla ilişkiler, promosyon gibi konular etki altında olacaktır. Merkür/Satürn kontağı ile de daha çok okumanızı, araştırmanızı gerektiren konular ortaya çıkaracaktır. Bu hafta yaşamı, hayatı daha fazla anlamak üzerine kafa patlatabilir, ilahi adaleti sorgulayabilir, içsel manevi gücünüzü gözden geçirebilirsiniz. Venüs/Plüton kontağı ile de iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda, zorlanma, kayıp, kadın figürler yüzünden sıkıntıya düşmeye işaret edebilir. Birileri sizi çileden çıkarabilir.

Boğa ve yükselen Boğa;
Haftaya Güneş’in Yay Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Başkalarına ait kazançlar, miras, ortaklaşa kazanımlar, çok çaba sarf etmeden elde edilecek olan gelirler, kredi, borç, alacak-verecek ilişkileri, ölüm, kayıplar, burs, sigorta primleri gibi konular bu 1 aylık süreçte odak noktanız olacak. Merkür/Satürn kontağı ile de finansal konularda akılcı çözümler yaratabileceğinize işaret ettiği gibi, para meseleleri ile ilintili konularda toplantı, görüşme, imza gerektiren konular söz konusu olabilecek. Vergi, burs, prim vb... konularda kararlar almanız gerekebilir. Venüs/Plüton kontağı ile yabancılar, yurtdışı işler, uzak akrabalar, hukuksal konulardan yana gergin bir hafta olabileceğine işaret etmekte.

İkizler ve yükselen İkizler;
Haftaya Güneş’in Yay Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Birliktelikler, ortaklıklar, evlilik, eşinizin veya ortağınızın hayatındaki önemli başlangıçlar, anlaşmalar, sözleşmeler bu bir aylık süreçte odak noktanız olabilecektir.  Bazılarınız evlilik yolunda adımlar atabilirsiniz, bazılarınız önemli bir iş anlaşması imzalayabilir. Merkür/Satürn kontağı ile de hem ilişkiler/evlilik, hem de ortaklık gerektiren konularda artık mantığınızın devreye gireceği zamanlar, bu alanlarda önemli düzenlemeler yapabilir net kararlar alabilirsiniz. Venüs/Plüton kontağı ile de sağlık, psikoloji konusunda krizlere işaret etmekte. Özel hayatınız pek de istediğiniz gibi gitmeyebilir, sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Haftaya Güneş’in Yay Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Bir aylık süreçte odak noktanız yaşamınızda iş ve sağlık konuları olacaktır. Check-up yaptırmak için oldukça uygun bir süreçtir. İş arayanlar bu dönem içinde işe başlayabilirler. Merkür/Satürn kontağı ile de hem sağlığınız hem de iş ortamınızı ilgilendiren konularda net kararlar alma, düzene sokma zamanı. Özellikle sağlıkla ve yaşamınızı düzene sokma ile ilgili konularda profesyonel destek ve görüş alabilirsiniz. Jüpiter/Plüton etkileşimi ile de; hem aile ile ilgili konularda hem de eşiniz, ortağınızla ilgili konular üzerinde güç savaşlarına girmeyin. Hem eş hem de ailevi konularda ipleri iyice germeyin, dikkat edin.

Aslan ve yükselen Aslan;
Haftaya Güneş’in Yay Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Bir aylık süreçte odaklanacağınız konuların aşk ve çocuklar üzerine olacağına işaret etmekte. Bu bir aylık süreçte yaşamdan çok daha fazla keyif alabilecek, aşktan yana da şanslı olabileceksiniz. Merkür/Satürn kontağı ile de özel hayatınız, çocuklarınızla ilgili konularda mantıklı bir şekilde düşünme ve karar verme zamanına işaret etmekte. Venüs/Plüton kontağı ile de birlikte çalıştığınız kadın figürlerle aranızın açılması, koşulları zorlayıcı bir kadın müşteriye işaret etmekte. İşinizle ilgili kadınlar yüzünden ekstra stresli durumlar oluşabilir. Bu hafta Jüpiter/Plüton etkileşimi ile de; yakın çevrenize veya iş arkadaşlarınıza karşı nazik olmaya özen gösterin.

Başak ve yükselen Başak;
Haftaya Güneş’in Yay Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Bir aylık dönemde odak noktanız ev, yuva, aile ve yerleşime ait konular olacak. Taşınmak, evinizde tadilat, onarım gibi işlerle ilgilenmek için güzel bir dönem. Merkür/Satürn kontağı ile yaşamınıza dair yeni kararlar alma, hayatınızı düzene sokma, isteklerinizi belirleme, yaşamınıza çeki düzen verme zamanına işaret etmekte. Venüs/Plüton kontağı ile de aşk anlamında ve çocuklarla ilişkilerde sıkıntılar işaret etmekte. Belki de bir kadın figür yüzünden ilişkinizde prüzler ortaya çıkabilir, belki aldatılma durumları da olabilir. Bu hafta mali anlamda risk almak içinde pek uygun bir hafta değil.

Terazi ve yükselen Terazi;
Haftaya Güneş’in Yay Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Bir aylık periyotta odak noktanız yakın çevrenize ve kardeşlerle ilişkileriniz olabilecektir. Bu dönem bol bol seyahat edebilir, yeni fikirlere dair araştırmalar yapabilir, eğitimlere başlayabilirsiniz. Merkür/Satürn kontağı ile de  yeni bir eğitime katılabilir, yakın çevrenizle ilgili görüşeceğiniz ve görüşmeyeceğiniz kişileri organize edebilirsiniz. Venüs/Plüton kontağı ile de   ailevi konularda gerginliklere, anne ile ilgili problemlere, ev sahibinizle ilgili sıkıntılı durumlara işaret etmekte. Bu hafta Jüpiter/Plüton etkileşimi ile de; hayatınızda meydana gelen olayları öncelikle abartmamaya özen gösterin. Bu hafta yerleşim konuları için uygun.

Akrep ve yükselen Akrep;
Haftaya Güneş’in Yay Burcu’na geçişiyle başlıyoruz. Önümüzdeki bir aylık süreçte odak noktanız parasal konular, bütçe para kazanma, kazançları artırma ile ilgili konular olacaktır. Para biriktirebilir, yatırım yapabilir, bütçenizi yenide yapılandırabilirsiniz. Merkür/Satürn kontağı ile de; finans konuları ile ilgili kendinize çeki düzen verme, toparlama zamanı olduğuna işaret etmekte. Venüs/Plüton kontağı ile de, iletişim kazaları, kadın figürlerle gereksiz gerginlikler söz konusu olabilir. Bu hafta Jüpiter/Plüton etkileşimi ile de kendi sınırlarınızı aşmak, psikolojik olarak kendinizi iyileştirecek bir değişim dönüşüm yaşamak için harika bir hafta olacaktır.

Yay ve yükselen Yay;
Haftaya Güneş’in burcunuza geçişi ile başlıyoruz. Güneş ile beraber artık harekete geçme zamanı başlıyor sizler için. Spot ışıkları adeta üzerinizde parlayacak, girişimlerde bulunmak için güzel bir süreçte olacaksınız. Merkür/Satürn kontağı ile de; yaşamınızı düzene sokma, yeni kararlar alma haftası. Belki de bu hafta zorlanacağınız kararlar alabilirsiniz. Venüs/Plüton kontağı ile de ile finansal anlamda gereksiz harcamalardan kaçınmanız gerektiğine, özellikle para mevzuları yüzünden özellikle de kadınlarla aranızı açmamanız gerektiğine işaret etmekte. Bu hafta Jüpiter/Plüton etkileşimi ile dostlarınız, arkadaşlarınıza karşı kontrolcü, egoist bir şekilde davranmamaya çalışın.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Haftaya Güneş’in Yay Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Bu bir aylık süreçte biraz daha kendinize dönecek, yalnızlık ihtiyacınız artacak, hayatta biraz daha geri planda kalmayı tercih edebilirsiniz. Biraz daha sağlıkla ilgili konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Merkür/Satürn kontağı ile de; psikolojik olarak zorlanabileceğiniz bir hafta yaşayabilirsiniz, ciddi iletişim sıkıntılar, iletişim araçlarında bozulmalar, kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Venüs/Plüton kontağı ile de estetik yaptırmak, saç rengini değiştirmek için pek de uygun değil. Estetik müdahaleler için 10 gün kadar beklemeniz şart. Çevrenizdeki kadın figürlerle anlaşmakta zorlanabilir, hayatınıza zorluk çıkarabilirler.

Kova ve yükselen Kova;
Haftaya Güneş’in Yay Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Önümüzdeki bir aylık periyotta dostlarınızdan ve arkadaşlarınızdan önemli faydalar görebileceğinize işaret etmekte. Merkür/Satürn kontağı ile de; arkadaşlarınız, sosyal çevreniz, etkileşim içinde olduğunuz kişilerle ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Venüs/Plüton kontağıyla ilişkisel anlamda zorlanmaya, sağlıkla ilgili genital bölge problemlerine, gizli saklı ilişkilere, ilişkilerde hak etmediğiniz davranışlara, aldatmalara, aldatılmalara  işaret etmekte. Bu hafta Jüpiter/Plüton etkileşimi ile de; hayat karşı bakış açınızı, beklentinizi tümden değiştirecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. Yurtdışı için harika bir hafta.

Balık ve yükselen Balık;
Haftaya Güneş’in Yay Burcu’na geçişi ile başlıyoruz. Bir aylık süreçte iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda adeta parlayacaksınız ve hedeflerinize çok daha rahat bir şekilde ulaşabileceksiniz. Merkür/Satürn kontağı ile de iş ve kariyerinize ilişkin konularda karar alma ve uygulama haftası.  Bu hafta kariyerinizi ilgilendiren konularda imza atmanız gerektiren konular olursa düşünmeden atabilirsiniz. Venüs/Pluto kontağı ile de özellikle kadın dostlarınızla aranızın açılması, arkadaşlık ilişkilerinde zorlanma, dostluk ilişkilerinin zarar görmesi söz konusu olabilir.  Bu hafta Jüpiter/Plüton etkileşimi ile de sosyal çevrenizi değiştirmek isteyebilir,  yeni insanlar katabilirsiniz hayatınıza.


ASTROLOJi FESTiVALiNE DAVETLiSiNiZ!


İstanbul 25-26-27 Kasım’da çok önemli bir festivale ev sahipliği yapacak. Türkiye’den dünyadan 34 astrolog Astrofun Festivali’nde bir araya gelecek. Maslak UNİQ’te düzenlenecek olan festivali Senem Çapa, Marketin Toys ve ben organize ettik. Biletlerinin tixbox’ta satıldığı festivale ayrıca girişte de bilet alınarak gidilebilecek. Türkiye ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyan festival kapsamında, çeşitli astroloji seminerleri ve workshoplar yer alacak. Geçmişten günümüze Babillerden başlayarak bu döneme kadar astroloji gelişimini gösteren bir çok resim, yazı, taş, karakter ve haritaların sergileneceği müze festivalin en önemli etkinliklerinden. Çok önemli astroloji kitaplarının bulunduğu bir kütüphanenin de olacağı festivalde dileyen katılımcılar astrologlardan danışmanlık alabilecek ve ayrıca düzenlenecek imza günlerinde astrologlara kitaplarını imzalatabilecek. Bazı workshoplara katılanlara sertifika da verilecek.
Festivalde yer alacak astrologlar ise; Aleksader İmsiragic, Asude Argun, Ayda Ersan, Aysun Sezgin, Barış Özkırış, Berna Atay, Binnur Zaimler, Devrim Dölen, Devrim Yılmazer, Didem Sarman, Filiz Özkol, Gaye Döşer, Hakan Kırkoğlu, Hande Kazanova, Juno, Lea İmsiragic, Meral Erduran Ilgaz, Merih Akalın, Nadiya Shah, Naz Bayatlı, Nigar Bostan, Oytun İslar, Öner Döşer, Sare Palaska, Sema Sidar, Sevilay Eriçdem, Şebnem Ekşib, Yasemin Boran, Yeşne Karaca İren, Yurda Hal.
Ekonomiden - aşka, modadan - seyahate, karmadan karakter analizine, ezoterizmden Çin astrolojisine, Hint astrolojisinden sağlık astrolojisine, geçmiş yaşamlardan enerjilere, ilişkilerden 2017 yılında burçlara, çocuklarla ilgili ilişkilerden -birilerini tavlamak için metodlara, sinemadan - kariyere, politikadan - Uranyen astrolojiye kadar uzanan daha pek çok alanda konusunda uzman astrologların seminerlerine, söyleşilerine, workshoplarına katılabileceksiniz.
Her seviyeden kişiye hitap eden kurgusu ile adeta ders niteliğinde workshoplarda olacak.
Ve tabii ki Mega oturumda, 10 Astrolog 2017 Türkiye ve Dünya’nın trendlerini eni konu konuşacaklar. Detaylı bilgi almak için ise; www.astrofunfest.com
Festivalde görüşmek üzere!