Bu hafta Kova Burcu’nda Parçalı Ay Tutulması meydana geliyor. Hepimiz için, zincirlerimizi kırma özgürlüğe doğru adım atma, hayatımıza dair korkmadan radikal kararlar alma zamanı !


Bu tutulma; geleceğimize dair yeni bir vizyona, ilke ve prensiplerimiz doğrultusunda kendi gerçekliğimizi şekillendiren ümitlerimize ışık tutuyor. Kendi bireysel özgürlüğünüzü bir yandan da kişiliğinizi oluşturan bireysel ifadenizi korumak, eğlence anlayışınızı, gururunuzu, sevilme, beğenilme arzunuzu, topluluklarla sizi kaynaştıran bir araya getiren yanlarınızı bozmadan, bir yandan da sizi farklı kılan yanlarınızı kaybetmeden kişiliğinizi ortaya koyma arzunuzu dış dünyaya yansıtabileceğiniz etkiler taşıyor. Sosyolojik, siyasi ve hümanizm ile ilgili konuları göz önüne getiren Kova dolunayları, eşitlik, özgürlük, bağımsızlık, hayatını kendi ilke ve prensiplerin çerçevesinde yaşamayı önemli hale getirir. Bir yandan da yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz bir farkındalık yaratır ve yeteneklerinizi daha geniş gruplarla paylaşma imkanı verir. Haberleşme, internet teknolojileri, yaratıcı çalışmalar, sanat reklam tanıtım işleri dernek ve topluluklarla yaptığınız çalışmalar sosyal projeler web siteleri veya bilimsel konularda yaptığınız çalışmalar varsa sonuçlanma aşamasına gelmiştir, sorun ve pürüzleri belirleyerek ne yapılması gerektiğine bu dönemde karar verebilirsiniz.

Koç ve yükselen Koç;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Tutulma ile beraber hayatınızın öne çıkacağı konular, dostlar, arkadaşlıklar, üye olduğunuz gruplar, kulüpler, sosyal ilişkileriniz, iş hayatınızdan kazandığınız gelirler. Bu tutulma ile bazılarınız arkadaşlar gruplarınızdan bağımsızlaşmak adına ayrılabilir, bazılarınız ise yeni gruplara üye olabilirsiniz.

Boğa ve yükselen Boğa;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Tutulma ile, kariyer, statü, prestij, iş konuları hayatınızın odak noktası haline gelecektir. Bu alanda daha önce görmediğiniz, denemediğiniz deneyimler yaşayabilir, tekliflerle karşılaşabilirsiniz. İş konusunda önemli bir organizasyona dahil olabilir, bir proje içinde olmanız gerekebilir, teklifi gelebilir.

İkizler ve yükselen İkizler;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Tutulma; yurt dışı, yabancılar, uluslararası işler, eğitim, inançlar, hukuksal konular üzerinde etkili olacaktır. Tutulma etkisi ile iş konusunda önemli ve heyecan verici seyahatlere çıkmanız gerekebilir. Bu yolculuk özellikle kariyerinizi ilişkilendiren konularda elinizi güçlendirecek bir durum yaratabilir.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Tutulmanın hayatınızda odaklanacağı konular, krediler, borçlar, ekonomi, finansal durumlar, vergiler, miraslar, sponsorluklar, nafaka konuları, muhassebe ile ilgili işler, değişim, dönüşüm ile ilintili konular olacaktır. Bu dönem belki de uygun faiz oranları ile yatırım için kredi çekebilirsiniz.

Aslan ve yükselen Aslan;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Tutulma ile birlikte eğer ki bir partneriniz var ise ona sürpriz bir şekilde evlenme teklif edebilir, nişanlanabilir, ilişkinizi daha heyecan verici bir noktaya taşımak isteyebilirsiniz. Ya da tutulma etkisi ile sizi çok iyi temsil edecek biri ile bir anlaşma yapabilirsiniz. İş anlamında bir ortaklık başlatabilirsiniz.

Başak ve yükselen Başak;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Tutulmanın odaklanacağı konular; sağlığınız, günlük zorunlu yaptığınız aktiviteler, iş ortamınız, iş arkadaşlarınızla olan ilişkiler gündemde olacaktır. Öncelikle yeni iş projeleri gündeme gelebilir, iş bağlantıları kurabilir, iş konusunda harika destekler alabilirsiniz. İşinizde size sürpriz bir teklif gelebilir.

Terazi ve yükselen Terazi;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Bu tutulma en çok size yarayacak belli ki. Tutulmanın odaklanacağı konular; aşk, özel hayat, flörtler, çocuklar, hobiler, hayatın zevk ve keyif veren yanları, yaratıcılık gerektiren konular üzerine olacaktır. Ummadığınız birinden bir ilanı aşk durumu olabilir ve bu sizi çok şaşırtabilir.

Akrep ve yükselen Akrep;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Tutulma ile evinizi değiştirebilir, yeni bir eve geçebilir, ev almak için kolları sıvayabilirsiniz. Ya da evinize yeni televizyon, ses sistemi, müzik sistemi, teknolojik bir takım aletler alabilirsiniz. Bazılarınız evinizle işinizi birleştirebilir- home office tarzı bir yapıya doğru da gidebilirsiniz.

Yay ve yükselen Yay;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Tutulmanın odaklanacağı konular; eğitimle ilgili konular, kardeşler, yakın çevreniz, seyahatler, komşuluk ilişkileri, kuzenler ile ilgili konular olacaktır. Öncelikle tutulma ile birlikte spontane, plansız bir tatile bir seyahate çıkabilirsiniz. Hatta hoşlandığınız biri varsa onunla da çıkabilirsiniz bu seyahate.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Tutulmanın odaklanacağı konular; paranız, bütçeniz, kazançlarınız, sahip olduğunuz varlıklar, gelirleriniz, satış işleri, ürettiğiniz her türlü konu üzerinde olacaktır. Kişisel anlamda kazançlarınızı artırabileceğiniz koşullarla karşılaşabilirsiniz. Bu kazanç zam ile olabilir ya da bir satım işi ile olabilir.

Kova ve yükselen Kova;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Tutulmanın odaklanacağı konular, bedeniniz, hayattan beklentiniz, yetenekleriniz, dış görünümünüz, kişisel istekleriniz üzerinde etkili olacaktır. Öncelikle fiziksel olarak daha fit görünmek için kolları sıvayabilir, spora başlayabilirsiniz. Daha güzel görünmek adına küçük bir operasyon yaptırabilirsiniz.

Balık ve yükselen Balık;
Haftanın en önemli gökyüzü olayı Kova Burcu’nda gerçekleşecek olan Parçalı Ay Tutulması olacaktır. Tutulmanın odaklanacağı konular; sağlık, bilinçaltı, korkular, psikoloji, rüyalar, arkanızdan dönen işler, kontrol edemediğiniz konular, yalnızlık, yaratıcılık, sırlar üzerine olacaktır. Sağlıkla ilgili devam eden bir tedaviniz var ise tedavi yönteminde veya gittiğiniz hastanede değişikliğe gidebilirsiniz.

KOVA BURCUNDA AY TUTULMASI VE TÜRKİYE

Bu hafta 18 Ağustos’ta Kova Burcu’nun 25. derecesinde Parçalı Ay Tutulması meydana gelecek. Bu tutulma ile beraber önümüzdeki 2 senenin tutulmalar aksı başlamış olacak. Kova- Aslan aksı tutulmaları. Tüm tutulmalar kadersel dönemeçlere işaret eder. Hayatımızın olağan akışına etki edecek konular ve durumlar meydana gelir. Tabii sadece bireysel değil, dünya hatta ülkeler üzerinde de gerçekleşen tutulmaların bir etkisi vardır. Bakalım Kova tutulmasının Türkiye üzerinde ne gibi etkileri olacak önümüzdeki 3 aylık süreçte göz atalım.
Tutulma Türkiye haritasında 8. eve denk düşmektedir. Mundane yani dünya astrolojisine göre 8. ev; ölüm oranlarını, cenazeleri, adli tıp, yabancı hisse senedini, tahvilleri, bankaları, vergiler, ulusal borçlar, faizler, miraslar, sermaye, sigorta şirketleri, tazminatlar, sosyal güvenlik, yatırımlar, kamu gelirleri, uluslararası borçlar, düşmanların mali durumunu, kriz, değişim veya dönüşümü gösterir.
Tutulma Türkiye üzerinde bu yukarıda saydığım konular üzerinde daha çok etkili olacaktır. Tutulmanın etkilerini aslında yavaştan hissetmeye başladık gelen vergi afları ile beraber aslında. Bu dönem daha çok bankacılık işlemleri, bankalar, ekonomik koşullar ön planda olacaktır. Bankalarla ilgili yeni yapılandırmalar, krediler, kredilendirme ile ilgili konular, banka sistemleri, şifreler, bilgi güvenliğine ilişkin konular, bankalarda kullanılmak üzere yeni teknolojiler veya bilgi, güvenlik anlamında krizler söz konusu olabilir.
Tutulma ile birlikte bazı yabancı yatırımcılar ülkeden çekilebilir, özellikle teknoloji şirketleri olabilir. Sigorta sisteminde yeni bir yapılanmaya gidilebilir. Sosyal haklar, tazminat haklarına ilişkin yeni uygulamalar veya kararlar çıkabilir. Ekonomik olarak bu tutulmanın bizi biraz zorlayacağı düşüncesindeyim. Daha önce gerçekleşen Kova Burcu’ndaki tutulmalar zamanında, grevler, yürüyüşler, protestolar, özgürlüğün odak alındığı eylemler gerçekleşmiş. Yine önümüzdeki süreçte böyle olayların meydana gelmesini bekleyebiliriz Türkiye içinde. Gösteri yürüyüşleri, grevler, protestolar... Belki de şu anki demokrasi nöbetlerini de bunun içinde sayabiliriz. Ama yeni gelişmelerinde gündeme geleceğini düşünüyorum. Ya da bir takım radikal eylemler yapılabilir.
Hayatınızda devrimler yaratacağınız bir tutulma dilerim...