Bu hafta gökyüzü panayır yeri gibi adeta. Bir yandan Terazi Burcu’nda Ay tutulması, diğer yandan değişken burçlarda T-Kare ve Merkür’ün Koç Burcu’na geçişi...
Oldukça hareketli ve dinamik bir hafta bizleri bekliyor

Öncelikle Terazi Burcu’ndaki tutulma ile hayatımızda adalete, eşitliğe, hakka, hukuka daha fazla ihtiyacımız olacak. İlişkilerimize eğilmek, adil olmak, hak yememek, medeni davranmak, kibarlık yapmak, güler yüzlü, romantik olmak, sosyalleşmek, gezmek, eğlenmek ve çevremizle bağlantı kurmak konuları çerçevesinde duygusal stresler yaşamak mümkün. İlişkilerimiz ve bu alanda yarattığımız denge ve uyum bu birkaç gün içerisinde oldukça önemli olacak. Bu dönemde İş bağlantılarınız, ortaklıklarınız, sosyal alanda kurduğunuz bağlar evlilik veya partnerle olan ilişkileriniz mercek altına gelebilir. Ay tutulması dönemleri hayatınızın bir alanında denge kurmaya yönelik bir çaba içinde olduğunuza işaret eder. Bu konuda güçlü duygular beslersiniz, hislerinizi açığa çıkarır, kalbinizdekileri dökebilirsiniz. T- Kare ile de hayatımızda sorumluluk, düzen ve kuralların gelmesi gereken alanları tespit edip kendimize çeki düzen verirken, Merkür’ün de Koç Burcu’na geçişi ile kararlarımızı hızlı bir şekilde hayata geçireceğimizi, hızlı düşünüp, hızlı aksiyon alacağımızı göstermekte. 

Koç ve yükselen Koç;
Bu hafta Terazi Burcu’nda bir Ay tutulması meydana gelecek. Bu tutulma zamanı partnerinizi ve ortağınızı tartma, eleştirme dönemi olacak. Sizin bu ilişkiden beklentiniz nedir, amacınız nedir, tamam mı devam mı gibi soruların yanıtlarını arayabilirsiniz. Partnerinizin veya ortağınızın kuralları ve istekleri sizi rahatsız edebilir. Sözün özü ilişkileriniz testten geçecek, güçlü ise devam değil ise bitişlere hazırlıklı olabilirsiniz. Eğer yalnız iseniz evleneceğiniz kişi ile de tanışabilirsiniz. Bu hafta bir ortaklaşa işlerle ilgili teklifler alabilir, anlaşmalara da imza atabilirsiniz.

Aslan ve yükselen Aslan;
Yayıncılık, web sitesi, internetle ilgili konularla uğraşabilirsiniz. Bir takım önemli sözleşmeler, anlaşmalar gündeme gelebilir, fakat imza atacağınız konularda dikkatli okumanızda yarar var. Maddi anlamda güzel gelişmelerin habercisi olan bu tutulma, özellikle arkadaşlarınız, dostlarınız sayesinde para kazanabileceğinize işaret etmekte. Venüs ve Satürn’ün kavgalı olacağı bu hafta, özel hayatınızda sorunlar, problemler meydana gelebilir. İlişkilerinizde sevgi yetmeyebilir, kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Yeni bir eğitime başlamak için de uygun bir süreç olacak sizler için...

Yay ve yükselen Yay;
Arkadaşlıklarınızın bir nevi testten geçeceği bir zaman olacak. Bir dostunuzla aranızda para ile ilgili bir mevzu oluşabilir, ödeme, borç alacak verecekle ilgili. Olası bu konu ile ilgili bir sorunu çok fazla büyütmemeye özen göstermekte yarar var. Bunun yanı sıra hayatınıza arkadaş bazında yeni kişiler katılabilir fakat yeni tanışacağınız kişilerin iyi niyetli olup olmadığına dikkat etmenizde yarar var. Tutulmanın yöneticisi Venüs, Balık Burcu’nda seyahat edeceğinden dolayı, evinize yönelik işler yapmak, ailenizle vakit geçirmek bu hafta için ideal bir süreç olacaktır.

Boğa ve yükselen Boğa;
Sağlığınız risk altında, dikkatli olmakta yarar var. Sancılar, özellikle bel bölgenize, böbreklerinize, genital bölgelerinize dikkat edin. Değişime açık olduğunuz sürece şans sizden yana olacaktır. Tutulma zamanı, özellikle arkadaşlarınızdan oldukça keyifli destekler alabilirsiniz. Özellikle sağlığınız dikkat edin, rutin kontrollerinizi aksatmayın. Kadınlarla iletişimde ciddi problemler meydana gelebilir, müşterilerinizle tartışmalardan, kavgalardan uzak durmanızda yarar var. Para-dostluk ilişkisini iyi yönetmeli, maddi konular yüzünden kimseyle kırgınlık yaşamamaya özen gösterin.

Başak ve yükselen Başak;
Size yapılacak olan ödemelerde gecikmeler gündeme gelebilir, özellikle serbest çalışıyorsanız, ödemenizi almanız biraz gecikebilir. Size yeni iş teklifleri de sunulabilir fakat koşulları iyileştirilebilir olması için gücünüzü ortaya koymanız gerekebilir. Aile-özel hayat dengesini dikkatli kurmalısınız. Bu hafta evinizde dekoratif değişiklikler yapmak, taşınmak, ev için kredi çekmek, ev yerleştirmek, ev almak içinde pek uygun bir zaman dilimi değil. Ne ilişkileriniz veya ortağınız yüzünden ailenizle aranızı açın ne de aileniz yüzünden ilişkilerde kendinizi kısıtlayın.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Kariyerinizi ilgilendiren koşullar ön planda olacak. Bu aslında nispeten güzel bir etki, yeni iş teklifleri ile karşılaşabilir, yükselmenizi sağlayacak koşullar oluşabilir. Yalnız kararsız kalabilir, ne yöne gideceğinizi bilemeyebilirsiniz. Deniz aşırı yolculuklar gündeme gelebilir veya ya da işinizle ilgili bir seyahate çıkmanız gerekebilecek. İşinizle ilgili reklam, tanıtım, çalışmaları içinde ideal bir dönem veya işinizle ilgili önemli bir eğitim alabilirsiniz. Bilgi alışverişi yoğunluğunu ev, yuva, aile ilişkileri, geleceğe yönelik hedeflerle ilgili konulara kaydırmaya başlıyorsunuz.

İkizler ve yükselen İkizler;
Finansal konularla ilgili bir süredir yaşadığınız sıkıntıların sonuna gelmiş olacaksınız. Yalnız yakın çevrenizle ilişkilerde dikkatli olmanızda yarar var. Tutulma aşk evinizde gerçekleşeceği için, eğer hayatınızda biri yok ise sizi çok heyecanlandıracak, romantik, sevgi dolu bir aşka yelken açabilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren işlerde başarı yakalama şansı oldukça yüksek. Kariyerinizle ilgili terfi, yükselme gibi bir beklentiniz varsa önümüzdeki 15 gün içinde güzel gelişmeler bekleyebilirsiniz. Eğer ki iş arıyorsanız da bu tutulma bu noktada destek olabilecektir.

Terazi ve yükselen Terazi;
Bu hafta burcunuzda bir Ay tutulması meydana gelecek. Yakın çevre, kardeşler, komşular, yakın akrabalarla ilişkilerde zorlanmalar oluşabilir. Tutulma zamanı biraz daha müsrif olabilir, önünüze çıkan koşul veya fırsatları aşırı eleştirel yaklaşmaktan dolayı değerlendirmekte zorlanabilirsiniz.  Eğer önemli bir yazılı sınava girecekseniz cevap kağıdınızı 3 defa kontrol etmenizde yarar var. Tutulmanın yöneticisi Venüs Balık Burcu’nda seyahat edecek, iş koşullarınızda iyileşme, işinizle ilgili konularda destek ve yardımlar alabileceksiniz. Kadın figürlerden güzel tavsiyeler alabilirsiniz.

Kova ve yükselen Kova;
Bazı dedikodular canınızı sıkabilir. Sürpriz fırsat ve tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Fakat dikkat edilmesi gereken konular aşırı aceleci, fevri davranışlarınızdan dolayı dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte gelir getirici önemli bir proje hazırlığında olabilirsiniz. Özellikle para kazanma, ek gelir, zam, maddi olarak kazancınızı arttıracak gelişmeler söz konusu olabilir. Venüs ile Satürn arasındaki sert etkileşimden dolayı kendinizi sevgisiz, yalnız, depresif hissedebilir, ilişkiler arenasında kendinizi mutsuz ve başarısız hissedebilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Ev-alım-satımla ilgili bu hafta bir takım önemli kararlar, sözleşmeler, anlaşmalar gündeme gelebilir. Yakın çevrenizden maksimum yarar görebileceksiniz. Bu hafta, iş ortamınızda kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterin, gereksiz yere kimseye kapris yapmayın. İş, kariyer hayatınızda fikirlerinizi ön plana çıkabileceksiniz. İş hayatınızda hızlı düşünüp, hızlı karar verip, çözüm odaklı olabileceksiniz. Bu dönemin handikapı, hızlı ve aceleci davranmak sorunlara yol açabilir, bu yüzden önemli kararlardan önce nefes alıp, iyice düşünmeye özen göstermekte yarar var.

Akrep ve yükselen Akrep;
Sağlığınızla ilgili konular ön plana çıkacaktır, dikkatli olmanızda yarar var. Bir takım perde arkasında dönen olaylar, dedikodular canınızı bir parça sıkabilir. Yine psikolojik destek ve yardım almak veya uzman bir doktorla görüşmek için ideal bir dönem. Özel hayatta romantizm, duygusallık daha ön planda olabilecek. Yaratıcılık gerektiren konularda, sanatsal konularda başarı yakalamanız daha kolay olabilecektir. Maddi anlamda risk almak, gereksiz lüks harcamalara girmek, borsa, kumar ve bilimum yarışlar için para yatırmak için uygun bir dönem değil.

Balık ve yükselen Balık;
Maddi anlamda bir sorumluluk veya yükümlülük altına girebilirsiniz. Bu kredi olabilir, önemli bir taksit olabilir, yalnız birlikte olduğunuz kişi ile finansal konular üzerinden gerginliklerden uzak durmanızda yarar var. Bu tutulma süreci, ödemeler, borçlar gündemde olacaktır. Tutulmanın yöneticisi burcunuzda olacağı için aslında, aşktan yana da şanslı bir dönemde olacaksınız. Kendinizi daha çekici, daha talep edilebilir bulabilirsiniz, gözler sürekli sizin üstünüzde olabilecek. Kendinize bakmak, çeki düzen vermek, güzelleşmek, için de harika bir dönem.

AY TUTULMASI VE TÜRKiYE

23 Mart Çarşamba günü Terazi Burcu’nun 3. Derecesinde bir Ay tutulması meydana gelecek. Bu tutulma geçtiğimiz sene 28 Eylül’de meydana gelen Koç Burcu’ndaki Ay tutulmasının izlerinin devamını taşıyacağına işaret etmekte.
Terazi Burcu dünya astrolojisinde göre; dış ilişkileri, savaş ve barışları, barış anlaşmalarını, dost-düşman ilişkileri, boşanmalar, evlilikler, hakimler, savcılar, adalet gibi temalara işaret eder. Tutulma sürecinde dünya üzerinde önemli hem siyasi hem de özel ilişkiler sık sık gündemde olacaktır. Bunlar evlilikler-boşanmalar, ülkelerarası yapılan savaşlar-anlaşmalar gibi olaylardır.
Anlaşmalarda uyumsuzluk, anlaşmaların bozulması, ekonomik problemler, piyasadaki likidite sorunu, kadınlarla ilgili, kadın gruplarla ilgili sorunlar, toplum dinamiklerini tetikleyecek hareketler, bankalarla ilgili düzenlemeler, el koymalar, gündeme gelebilecek çarpık ilişkiler, dini konular, dini yerler, din adamlarına ilişkin sorunlar, din ve özel hayat temaları konular, sağlık skandalları, bulaşıcı hastalıklar, eğlence yerlerine düzenlemelere işaret etmekte.
Tutulma Türkiye haritasında 4. Eve düşmekte. 4. Ev politik astrolojide, vatan toprakları, vatanın bütünlüğü, ülkenin gayrimenkul sektörü, tarım, tarım ürünleri, madenler, maden ocakları, kömür çukurları, muhalefet partisine işaret etmekte. Türkiye’nin haritasında Mars 7 derece Terazi Burcu’nda yer almaktadır. Tutulma Türkiye’nin Mars’ının tam üstüne düşmekte...
Mars astrolojide; askerler, askeri silah depoları, militanlar, yangınlar, suç işleyen insanlar, şiddet suçları, kavgalar, silahlı kuvvetler, patlamalar, ateşli silahlar, saldırı gibi temaları ön plana çıkaracaktır. Buradan yola çıkarak, umuyorum ki Ankara’da meydana gelen terör eylemi-patlama bu tutulmanın etkisi ile ortaya çıkan bir durumdur ve bir daha benzer bir olay meydana gelmez. Zira zaten tutulma etkisinin içerisinde meydana geldi. Ama yine de ihtiyatı elden bırakmamakta fayda olduğunu düşünüyorum. Çünkü tutulmalar +/- 15 gün içinde en güçlü etkilerini ortaya koyarlar ve hâlâ tutulmanın güçlü olduğu günler içindeyiz. Nisanın 10’una kadar ortalama bu saymış olduğum Marsyen konular sürekli Türkiye gündeminde yer alacaktır.
Tabii ki askeri konular, askeri mühimmat depoları, yangınlar, suç oranlarında artışlar, adaletsiz uygulamalar söz konusu olabilir. Şu dönem ülke topraklarında güvenlik zafiyeti olduğunu göstermekte. Her türlü güvenlik önleminin çok daha fazla artırılmasında yarar olduğunu düşünüyorum. Yine madenler, maden ocakları ile ilgili de sorunlar belki kazalar söz konusu olabilir.
2015 Eylül tutulmasında gündeme gelen olaylar ise;
HDP binaları ve Kürt kökenli vatandaşlara ait iş yerleri ateşe verildi.
Ahmet Hakan saldırıya uğradı.
10 Ekim emek-barış mitinginde en kanlı terör olaylarından biri meydana geldi, 103 kişi hayatını kaybetti. Gezi parkı davasında mahkumiyet kararları çıktı.
O dönem meydana gelen olaylar-temalar bunlar... Belki Ahmet Hakan’ın varsa bu konuyla ilgili davasında gelişmeler söz konusu olabilir.. Nisan sonuna kadar kalabalık büyük mitinglerin olmasını da tehlikeli buluyorum açıkçası. Önemli davaların sonuçlanmaları da olabilir. Terazi Burcu’nun adaletinin tecelli edeceği bir tutulma dilerim hepimize..
Sevgiler...