Bu hafta itibari ile hem Venüs hem de Merkür Aslan Burcu’na geçiş yapacak. Bu etki ile hem aşk hayatımız, hem iletişim şeklimiz biraz aslanvari bir hal alacak

Venüs’ün özellikle Aslan burcuna geçişi ile daha renkli, daha eğlenceli, daha iç açıcı tam da yazın o enerji getiren renklerine bürünmeye başlayacağız. Lüks ve gösterişe olan ilgimiz bu dönemde çok daha fazla artacaktır. İlişkilerimizde, özel hayatımızda  canlı, ateşli, cömert ve oldukça heyecanlı bir dönem başlıyor. Tek dikkat edilmesi gereken mesele özel hayatınızda aşırı gurur ve yüksek egolar yüzünden elinizdekileri heba etmeyin. Merkür’ünde Aslan burcuna geçişi ile birlikte; sanatçı yanınız, dramatik ve dikkat çekici bir konuşma tarzı, kendine güvenli fikirler, dediğim dedik, otoriter bir konuşma tarzı, eğlenceli sohbetler, neşeli esprili bir iletişim atmosfere hakim olur. Ukalalık eden ve ben bilirim diyen egosu yüksek kişilerle karşılaşabilirsiniz. Sözlerinizde karşınızdakini kıracak şeylerden sakının ve hassasiyete önem verin. Hazır Venüs te Aslan burcunda bu iki gezegen bir arada tanınma prestij ve rekabette tarzınızla öne çıkma fırsatı getirecektir. Nükteli neşeli konuşmalarla çok çabuk yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Bu dönem öğretmenler, danışmanlar, koçluk yapan kişiler için oldukça verimli geçecektir. Anlayışsız, toleranssız, fazla otoriter ve geri adım atmayan egosu yüksek katı tavırlara yönelmek iletişimde başarısızlığa uğramanıza neden olabileceği için bu tür tavırlardan uzak durmakta veya bu tür davranışlara eğilimli kişilerden uzak durmakta fayda var. Çocuklarla ve gençlerle bir çok eğlenceli oyun, aktivite, sanatsal ve eğitsel faaliyet yapmak için bulunmaz  fırsatlar içeren bir dönemdeyiz.

Koç ve yükselen Koç;
Yalnızlar türlü aşk ilişkilerine giriş yapabilirler. Bu dönem kararlı olup, birlikte olmak istediğiniz kişiyi seçebilirsiniz fakat bir eleme dönemi olacak. Kalbiniz aşık olmak için oldukça hazır, bir işaret bekliyor olacak. TV, tiyatro sektöründe çalışan oyuncular yeni iş teklifleri ile karşılaşabilirler.  Hafta ortası itibari ile de güneş/mars olumlu etkileşimi ile hem maddi konularda rahatlama ve sorunların çözülmesi söz konusu hem de, ev, aile ve yerleşime ait konularda sizi destekleyen koşulların meydana gelmesi söz konusu. Durum, aile ve eve ait konularda olası krizleri başarılı bir şekilde yönetebileceğiniz işaret etmekte.

Boğa ve yükselen Boğa;
Evinizi güzelleştirmek, evinizin önemli ihtiyaçlarını gidermek için harika bir süreç. Taşınmak isteyebilir, tam da kafanıza göre bir ev bulabilirsiniz. Evinizi boyayabilir, dekoratif büyük değişiklikler yapabilirsiniz de! Aile içi ilişkilerinizi düzenleyebilir, olası sorunların üstesinden çok daha rahat bir şekilde gelebilirsiniz. Geleceğe daha iyimser bir şekilde bakmaya ve plan yapmaya başlıyorsunuz! Sürpriz bir seyahate çıkmanız gerekebilir. Bu hafta ikna kabiliyetinizi kullanarak rahatlıkla karşınızdaki insanları kendi safınıza çekebileceksiniz.
Trafikte kazalara karşı dikkatli olun. Telefon rehberinizi, bilgisayarınızı yedekleyin.

İkizler ve yükselen İkizler;
Sizler için keyifli bir dönem başlıyor, tatil planları yapabilir, seyahatler organize edebilirsiniz. Biliyorum ki bir süredir ateş topu gibisiniz, stresli, gergin, sürekli bir şeylerle boğuşarak geçiriyorsunuz günlerinizi, daha fazla efor sarf etmeniz gerekiyor bir şeyleri elde edebilmeniz için. Bu hafta bu yorgunluğun son demlerini yaşayacaksınız, bir sonraki hafta adeta üzerinizden yük kalkmış gibi hissedeceksiniz. En azından sürekli dikenlerini batırmaya hazır kirpiler gibi dolaşmayacaksınız ortalıkta! Seyahatler planlayabilir, eğitimler almak için araştırmalar yapabilir, daha çok okuyabilir, daha çok araştırabilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Finansal konularda şanslı, kazançlarınızı arttırabileceğiniz bir süreç içinde olacaksınız. Lükse olan ihtiyacınız artabilir. Yeni iş teklifleri ile de karşılaşabilirsiniz. Maddi konularla ilgili iletişim trafiğiniz hızlanmaya başlıyor, parayı nereden ve nasıl kazanacağınıza dair daha çok konuşabilir, fikir alış-verişlerinde bulunabilir, para ile ilgili toplantılar, teklifler, alım-satım konuları sık sık gündeme gelebilir. Hafta ortası itibari ile güneş/mars olumlu etkileşimi devrede olacak, bu öncelikle cinsel enerjinizi arttırabilir. Kişisel hedeflerinize ulaşmak bu hafta çok daha kolay olabilir. Motivasyonunuz yüksek bir süreç olabilecek.

Aslan ve yükselen Aslan;
Bu hafta Venüs Aslan burcuna geçiş yapacak 5 Ağustosa  bu burçta seyahat edecek. Hayata daha olumlu ve pozitif bakmaya başlayacaksınız. Sevgi hayatınızda önemli bir rol oynayacak. Yalnız olanlar, aşk, sevgi, cinsellik gibi konuları hayatınıza çok daha rahat çekebileceksiniz. Türlü teklifler alabilirsiniz, değerlendirip değerlendirmemek size kalmış! Fiziki görüntünüzde değişiklikler yapabilir, bakıma gidebilir, farklı size yakışan saç modellerini deneyebilirsiniz. Yaşamınızı güzelleştirmek adına adımlar atabilirsiniz. Daha sıcak ve spontane ilişkileri kurabilirsiniz. Bu hafta hedeflerinize yönelik plan yapmak için uygun bir hafta.

Başak ve yükselen Başak;
Partnerinizle anlaşmakta zorlanabilir, kıskançlık, elde olmayan koşullar yüzünden aranıza türlü gerginlikler girebilir. Yalnız olanlar hayatlarında bir ilişkiye daha çok ihtiyacı olduğu konusunda yakınmalar artabilir, duygusal anlamda hassas ve alıngan davranabilirsiniz. Genel olarak sağlıkla ilgili konularda özellikle bağırsaklarınız hassaslaşabilir. Dostlarınızla beraber seyahat planları söz konusu olabilir. Bu hafta sizleri daha sosyal bir hafta beklemekte. Organizasyonlar yapabilir, grupları bir araya getirebilirsiniz. Bu hafta pek yalnız kalmanızı tavsiye etmem, her türlü sosyal aktiviteye atın kendinizi.

Terazi ve yükselen Terazi;
Hayatınıza yeni kişiler katılabilir, arkadaşlarınızla aranızda sevgi ve dostluk bağı daha da güçlenmeye başlayacak. Bu süreç, sosyal ve arkadaşlık ilişkilerini tamda sağlamlaştırmak için harika zamanlardır. Arkadaşlarınızla tiyatro, sinema, moda, sergi gibi aktivitelere katılabilirsiniz. İş hayatından kazandığınız gelirleri arttırabileceğiniz güzel gelişmelerle de karşılaşabilirsiniz. Mali tablonuzu düzeltmek adına girişimlerde bulunabilir, terfi veya zam konuşması yapabilirsiniz. Hem iş hem de maddi konularda hedeflerinize bu hafta daha kolay ulaşabilir, bu alanlardaki krizleri kendi yararınıza çevirebilirsiniz.

Akrep ve yükselen Akrep;
Üstlerinizle kuracağınız keyifli ve olumlu ilişkiler sayesinde gelişmeler kaydedebilirsiniz. Bunun yanı sıra popülerliğiniz artıyor ve daha görünür olmaya başlıyorsunuz. İş arayanlar özellikle, güzellik, kozmetik, giyim, takı, organizasyonlar ile ilgili konularda işe başlayabilirler. Venüs kariyeriniz konusunda, size destek vermek için kolları sıvıyor. İş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda daha fazla bilgi ve iletişim trafiğiniz artmaya başlıyor, işle ilgili toplantılar görüşmeler sık sık meydana gelebilir, yeni iş teklifleri ile de karşılaşabilirsiniz. Vizyonunuzu genişletecek kimselerle bir araya gelebilirsiniz.

Yay ve yükselen Yay;
Yurtdışı ile ilgili işler, ticaret, ithalat, tanıtım, reklam, halkla ilişkiler gibi konularda oldukça şanslı bir süreç içine gireceksiniz. Bu gibi işlerden ve bu konularda ki gelişmelerden mutluluk duyabileceksiniz. Artık tatil planlarınızı organize etme zamanı, yurtdışı için turları araştırabilirsiniz, yabancılar, ithalat-ihracat, alım-satım vb konularla ilgili iletişim trafiğiniz artmaya başlıyor . Hafta ortası itibari ile etkin olacak güneş /  mars olumlu etkileşimi ile de yaşamınızda değiştirmek, düzenlemek istediğiniz her türlü konuda girişim yapmak için idealdir. Para konularında biraz daha gizlilik içinde hareket etmeye özen gösterin.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Ortağınızın veya eşinizin finansal durumunda iyileşme, gelirlerde artış meydana gelebilir.  Bu hafta Merkür aslan burcuna giriş yapacak. Finansal anlamda kafanızı çalıştırarak daha fazla kazanmanın yollarını arayabilirsiniz. Kredi çekmek için bankaları araştırabilir, ortaklaşa işler yapıyorsanız eğer gelirleri nasıl arttırabileceğinize dair fikir alış-verişleri yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra yaşamın elle tutulmayan, soyut, spiritüel, ruhsal alanları ile ilgili daha çok okuyabilir, araştırmalar yapabilirsiniz.  Özellikle ikili ilişkilerde isteklerinizi daha kolay elde edebilecek, koşulları istediğiniz gibi yönlendirebileceksiniz.

Kova ve yükselen Kova;
Size keyif ve mutluluk verecek sözleşmeler, anlaşmalar, ortaklıklar gündeme gelebilir. Bazılarınız bu tarihe kadar evlenebilir, nişanlanabilir hadi bunların hiç biri olmadı ciddi bir ilişkiye başlayabilirler. Destek almak istediğiniz her konuda rahatlıkla destek bulabileceksiniz. İlişkisi olanlar olası sorunların üstesinden daha rahat gelebilecek, barış, huzur ve sulh ortamı rahatlıkla sağlanabilecektir. İş yapabilme kapasitenizde ciddi artış, işlerin üstesinden hızlı bir şekilde gelmek, iyi idare etmek, hızlı organize olmanız bu hafta çok daha kolay olacak. Gücünüzü rahat bir şekilde ortaya koyabileceksiniz.

Balık ve yükselen Balık;
İş arayanlar keyif ve mutlulukla çalışabilecekleri bir iş bulabilirler. Günlük bir takım işleri daha kolay ve seri bir şekilde halledebileceksiniz. Yeni işler, yeni projeler gündeme gelebilir. Birlikte çalıştığınız kişilerle daha keyifli ve size mutluluk veren bir sürece giriş yapıyor olacaksınız. Olası sorunların üstesinden rahatlıkla gelebileceksiniz. Sağlıkla ilgili konularda yine destekleyici etkiler devrede olacak, kişisel gelişim, diyet, spor gibi konulara başlayabilirsiniz. Sizden mesafe olarak uzakta kimselerle minik flörtler söz konusu olabilir. Yaratıcılık gerektiren konularda kendinizi daha iyi ifade etmeye uygun bir dönem.

ZEUS, JUNO’SUNA KAVUŞTU


Bu yılın şimdilik en önemli uzay bilimi olayı geçtiğimiz günlerde meydana geldi. 5 yıl önce NASA’nın gönderdiği insansız uzay aracı JUNO hedefi olan Jüpiter’e en yakın konuma geldi gözlemlemek için. Juno, Jüpiter’e yaklaştıkça Jüpiter’i çekim gücü sayesinde daha hızlandı. Bu da insan yapımı en yüksek hıza ulaşan nesne oldu.
Jüpiter; Güneş’ten çok kısa bir süre sonra oluştuğundan, Juno sayesinde öğrenilecek bilgilerin Güneş sisteminin nasıl geliştiğine dair bir çok bilgiye ulaşılabilecek bu sayede.
Tabii bu işin astronomik tarafı. Bu hikayenin bir de hem astrolojik hem de mitolojik tarafı var. Mitolojiye göre tanrılar dağının kralı Zeus (Jüpiter) çok çapkındır ve onunla resmi olarak evli olan tek tanrıça ise Juno yani Hera’dır. Juno her defasında Zeus’un yaptığı çapkınlarla uğraşmak durumunda kalmıştı, zira Juno oldukça kıskanç ve kincidir. Zeus’la ilişkisi olduğunu bildiği Maia’yı çileden çıkarmış, Lamia’yı canavara çevirmiş, Semele’yi tuzağa düşürmüş, Alkmene’nin doğum yapmasını geciktirmiş, Leto’yu takip edip süründürmüş, Callisto’yu ayıya çevirmiş, İo’ya at sineği musallat etmiştir. Tanrılar dağının Zeus ile evli tek tanrıçası Juno yani Hera’dır ve bu yüzden Juno’nun astrolojide evlilikle ve de zenginlikle bire bir ilişkisi vardır. Doğum haritanızda Juno evlenebileceğiniz profil hakkında bilgi vermektedir. Jüpiter astrolojide her ne kadar bolluk, bereket, şans ve talihle ilişkili olsa da en önemli sembolizmlerinden biri de bilgidir aslında. Jüpiter gökyüzünün Guru’su denmektedir bu yüzden. Zeus, evrenin tüm bilgisine sahiptir ve evrende işlerin doğru bir şekilde yürümesini sağlar.
Eee işte hayat bu ya! Zeus yani Jüpiter yine Juno’dan kurtulamaz gördüğünüz gibi. Evrenin oluşumuna dair tüm bilgiyi almak için yine Jüpiter’in yanına gönderilir hem de diğer yandan onu yine göz hapsine almak için.
Eğer ki, astrolojiye karşı merakınız varsa ve biraz daha bilgi almak isterseniz Roma mitolojisi hikayelerini bol bol okumanızı öneririm.
İyi haftalar.