Merkür; her türlü iletişimi simgeleyen, bilgiyi dağıtan, organize eden, tüm elektroniklerin çalışma prensibi, her türlü anlaşmadan, sözleşmeden sorumlu gezegen üç haftalığına geri hareket ederek, türlü iletişim sorunları-kazalarını meydana getirmeye başlayacak!

Prensip olarak hiçbir gezegen geri gitmez, sadece hızı düşer-yavaşlar ve dünya üzerinden gözlemlediğimizde ise geri gidiyormuş gibi gelir bizlere. İşte tam da bu geri gidiş sürecinde genel olarak iletişimin aktığı tüm kanallarda bir tıkanıklık söz konusu olur.
Genel olarak, yeni elektronik aletler almak, yeni işlere başlamak, imzalar atmak için hiç uygun bir dönem değildir. Sizlere tavsiyem, önemli her türlü datanızı yedeklemeniz! Sonuçta Merkür’le şaka olmaz! Merkür, 29 Ocak’a kadar geri hareketine devam edecek!

Koç ve yük­se­len Koç;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak, Kova Burcu’nda ay sonuna kadar sürecek. 11. Eviniz’de geri gidecek olan Merkür’ün etkilerini sosyal ve arkadaşlık ilişkilerinizde, iş hayatından kazandığını gelirlerde, idealleriniz ile ilgili konularda hissetmeye başlayacaksınız. Arkadaşlarınız ile iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir. Yardım edeceğiniz veya yardım alacağınız bir konu ile ilgili gelişmeler sandığınızdan çok daha yavaş gelişebilir, prüzler oluşabilir. Bu ay maaş bordronuzu da dikkatle incelemenizi öneririm, ödemelerde bir hata olabilir. Arkadaşlarınızın doğum günü için alacağınız hediyede karışıklık çıkabilir. Merkür kollarını sıvamak üzere.

Bo­ğa ve yük­se­len Bo­ğa;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ay sonuna kadar sürecek. 10. Eviniz’de geri gitmeye başlayacak olan Merkür’ün bazı uyarıları var. Ay sonuna kadar iş değiştirme planlarınızı ertelemelisiniz, iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda sözleşme imzalayacaksanız eğer maddeleri dikkatli okuyun. Üstlerle iletişimde zaman zaman aksaklıklar, yanlış anlamalar meydana gelebilir. Kalabalık gruplar ve topluluk önünde kendimizi ifade ederken zorlanabilir, işle ilgili beklediğiniz ödül veya başarılarda gecikme olabilir. İşinizle ilgili yazışmalarda dikkatli olmalı, yazışmalar farklı yerlere gidebilir. Eski iş yeri yöneticileriniz ile bir araya gelebilirsiniz. En olası etkisi bilgi hırsızlığının artmasıdır.

İkiz­ler ve yük­se­len İkiz­ler;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 9. Eviniz’de geri gidecek olan Merkür, olası yapacağınız tanıtım ve pazarlama etkinliklerinden yeteri kadar verim elde edememenize neden olabilir. Eğer seyahate çıkacaksanız biletinizi kontrol edin. Merkür retrolarında sıkça rastlanan durum ise bagaj fişlerinin karışması veya bavulların kaybolmasıdır. Bu tarih aralığında başladığınız eğitimleri devam ettirmekte zaman zaman zorlanabilirsiniz. Eğer ithalat-ihracat işleri ile ilgileniyorsanız sipariş alış-verişlerinde, ödemelerde gecikmeler meydana gelebilir, mailing sorunu yaşayabilirsiniz. Eğer öğrenciyseniz, sınav zamanı kafanızı toplamakta zorlanabilirsiniz.

Yen­geç ve yük­se­len Yen­geç;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 8. Eviniz’de geri gidecek olan Merkür, finansal konularla ilgili bir takım kararlar vermeden önce detaylı bir şekilde iyice düşünmek gerektiğine işaret etmekte. Ayrıca ödemeler yanlış yerlere gidebilir. Geçmişten unuttuğunuz borçlar, ödemeler gündeme gelebilir. Miras konuları gündemde olanların bazı karışıklıkları olabilir, ödemelerde gecikmeler olabilir. Ortaklık gerektiren işler yapıyorsanız bu retro zamanı gelirlerde azalmalar oluşabilir. Bu hafta Oğlak Burcu’nda da bir yeni ay meydana gelecek. Bu yeni ay ile birlikte; ortaklıklar, partner ilişkileri, sözleşmeler, anlaşmalar sonlanabilir.

As­lan ve yük­se­len As­lan;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 7. Eviniz’de geri gidecek olan Merkür, partnerinizle veya ortağınızla aranızda iletişim problemleri ortaya çıkartabilir. Bu herhangi birinizin seyahatte iken cep telefonu ile ilintili bir problem olabileceği gibi, birbirinizi yanlış anlamadan kaynaklı sorunlar da olabilir. Eğer evlilik tarihinizin Merkür’ün geri gideceği tarihlerden birinde ise, evlilikle ilgili hazırlıklarda bir takım aksilikler meydana gelebilir. Asıl size düşmanlık besleyenlerin kim olduklarını belirlemekte yanlışlıklar yapabilir, suçsuz kişilerle münakaşa içine girebilirsiniz. Bu süreçte yeni ortaklıklar için adımlar atmak, sözleşmeler imzalamak için şartlar uygun olmayabilir.

Ba­şak ve yük­se­len Ba­şak;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 6. Eviniz’de geri gidecek olan Merkür’ün sizlere bazı uyarıları olacaktır. Öncelikle iş yerinizde ve çalışma ortamınızda bilgisayarlarınızı yedeklemenizi öneririm, bu süreçte cihazlar sapıtabilir. İş arkadaşlarınız ile aranızda yanlış iletişimden kaynaklı ciddi sorunlar baş gösterebilir. Bu dönem eski iş başvurularınızı gözden geçirmek, CV’nizi yeniden düzenlemek, elinizdeki işleri tamamlamak için harika bir zamandır. Ama yeni işlere başlamak pek talihli bir şekilde seyretmeyebilir. Sağlıkla ilgili konulara yine bu dönem dikkat etmek yerinde olacaktır. Günlük işlerinizi halletmeye çalışırken aksaklıklar çıkabilir.

Te­ra­zi ve yük­se­len Te­ra­zi;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 5. Eviniz’de geri gidecek olan Merkür, öncelikle aşk meşk konularında kafanızın biraz karışacak. Karar verme mekanizmanız doğru dürüst çalışmayabilir, eğer bir seçim yapacaksanız doğru analiz edemeyebilirsiniz. Ani başlayan aşklar aynı hızla bitebilir, şaşkına uğrayabilirsiniz. Seyahat planlarınızda aksaklıklar oluşabilir. Çocuklarla iletişimde zorluklar yaşayabilirsiniz. Bu Merkür gerilemesinin bir diğer etkisi de eski aşklarınızın yeniden hortlaması olabilir. Bir de bu gerileme sürecinde riskli yatırımlardan ve işlerden uzak durmakta fayda var. Flört ettiğiniz kişi sayısı çok ise, gönderdiğiniz mesajlara dikkat edin.

Ak­rep ve yük­se­len Ak­rep;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 4. Eviniz’de geri gidecek olan Merkür, eviniz içinde kullandığınız elektronik aletlerde bir takım sorunlar, arızalar çıkarabilir. Evinizde kullandığınız bilgisayar, laptop, mutfak gereçleri, kumandalar, tv, müzik seti vs.. de bir takım arızalar oluşabilir. Aile içinde yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Bu süreçte ev değiştirmek, yeni ev almak çok uygun değildir. Geleceğe yönelik yaptığınız planlar sürekli değişebilir. Bu hafta Oğlak Burcu’nda da bir yeni ay meydana gelecek. 3. Eviniz’de gerçekleşecek olan bu yeni ay ile birlikte, seyahate çıkabilir, web sitesi açabilir, iletişimle konularında sorumluluklar alabilirsiniz.

Yay ve yük­se­len Yay;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 3 Eviniz’de geri gidecek olan Merkür, her türlü iletişim aracını kullanırken dikkatli olmanız konusunda uyarılarda bulunmakta, yanlış kişilere, yanlış mesajlar gitsin istemezsiniz. Bu aynı şekilde kardeşler ve komşularınızla ilişkilerde de yanlış anlamalar oluşturabilir. Özellikle bu tarihler arasında seyahat planları olanlar, seyahat öncesi ve bilet bavul kontrollerini dikkatli bir şekilde yapmalarını önerebilirim. Kısacası ne kadar iyi organize o kadar iyi Merkür retrosu. Merkür gerilerken başladığınız eğitimleri yarıda bırakabilir, okumaya başladığınız kitapları bitirmekte zorlanabilir veya içeriğini hemen unutabilirsiniz.

Oğ­lak ve yük­se­len Oğ­lak;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 2. Eviniz’de geri gidecek olan Merkür finansal konularda dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarmakta. Yaptığınız alışverişlerde fişinizi kontrol edin, aslında almadığınız bir şeyin ücretini mi ödemişsiniz veya alışverişlerde para üstünüzü dikkatlice sayarak alın. Bu geri hareketin en güzel etkisi aslında, daha önce kaybettiğiniz bir eşya tekrar ortaya çıkabilir, bulabilirsiniz. Finansal konularla ilgili hayatınızın akışını değiştirecek bir takım konuları 29 Ocak ve sonrasına bırakmakta aslında fayda var, sonradan pişman olmamak için. Kazancınızı ilgilendiren konularla görüşmeler gündeme gelebilir.

Ko­va ve yük­se­len Ko­va;
Bu hafta Merkür geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. Merkür, bilgi, iletişim, bilgi alış-verişi, her türlü yazılı ve sözlü iletişimi simgeler. Yine elektronik aletler, alım satım, sözleşmeler, gazeteciler, reklamcılar, hukukçular vs... Merkür yönetimi altındadır. Merkür geri giderken, söylemek istediklerimizi net olarak ifade etmekte zorlanabiliriz, yeni işlere başlamak yerine elimizde kalan işleri tamamlamak üzerine odaklanmak yerinde olacaktır. Lakin yeni başlayan ilişkiler, işlerin ömrü ya kısa ya da sorunlu, engelli devam eder. Yeni elektronik aletler alındığında sorunlar çıkabilir. Yeni projeleri, işleri, atılımları 29 Ocak ve sonrası zamana bırakmakta genel olarak fayda var.

Ba­lık ve yük­se­len Ba­lık;
Bu hafta Merkür’de geri hareketine başlayacak ve ay sonuna kadar sürecek. 12. Eviniz’de geri gidecek olan Merkür, kronik bir takım rahatsızlıkları tekrar nüksettirebilir, uzun zaman önce kaybettiğiniz değerli eski bir eşyayı bulabilirsiniz. Bu dönemde fikirlerinizi, düşüncelerinizi, projelerinizi başkaları ile paylaşmamaya özen gösterin, çalınabilir. Eski konular yeniden gün yüzüne çıkabilir, dedikodular canınızı sıkabilir. Ama güzel yanı, arkanızdan iş çeviren kişilerin işleri elinde patlayacaktır. Bu hafta Oğlak Burcu’nda da bir yeni ay meydana gelecek. 11. Eviniz’de meydana gelecek yeni ay, hayatınıza yeni bir arkadaş katabilir. Size destek olacak kişilerle tanışmanıza neden olabilir.

OĞLAK BURCU’NDA YENi AY HAFTASI


Haftanın geneli 10 Ocak Pazar günü saat 03.30’da meydana gelecek olan Oğlak Burcu’ndaki yeni ay ve etkileri ile geçecektir.
Astrolojide esas olan, sembolleri doğru bir şekilde okuyabilmektir. Bu yüzden bu yeni ay döneminde hem Oğlak hem de Plüton sembolizmlerini doğru bir şekilde analiz ediyor olmak oldukça önem kazanacaktır. Şimdi sizlere bu semboller ve anlamlarından bahsedeceğim.
Oğlak Burcu astrolojide; hükümetler, inşaat sektörü, düzen ve sistem kurmak, toplumsal prestij, sağlıkta dişler /kemikler, yaptırım gücünü elinde tutan kişiler, yargıçlar, iktidar partisi, genelkurmay başkanı, komutanlar, mühendisler, anıtlar müzeler, tarihi eserler, eski yapılar, eski binalar, köklü kurumsal firmalar sembolizmi arasında yer alır.
Bunların yanı sıra Oğlak Burcu’nda, disiplin, kurallar, sıkı çalışma, özveri, iş hayatı, mesafeli olma gibi temaları da içermektedir.
Demek ki bu Oğlak yeni ayı zamanı, aslında yeni bir iş kurmak, işe odaklanmak, disiplinli çalışmak, kendimize çeki düzen vermemiz gereken konularda gerekli adımlar atmak, ciddiyetle halledilmesi gereken işlerin üzerine gitmek, iş hayatına ve para kazanmaya odaklanmak için iyi bir süreç olabileceğini düşünmek pek yanlış olmaz. Bireysel anlamda bu yeni ay döneminde daha çok iş odaklı harekete geçebilir, projeler üretebilir, şirket kurabiliriz, iş hedeflerimizi belirleyip bununla ilgili aksiyonlar almak için çok ama çok uygundur. Keza sağlık olarak kemik ölçümü yaptırmak, diş tedavisine başlamak veya diş için kontrollere gitmek içinde gayet uygundur arkadaşlar. Ama, tabii yine de Merkür retrosu olduğunu da unutmadan, yeni işler, yeni projeler için başlangıçlarınızı ocak sonu itibari ile yapmanızda fayda var.
Sağlık konusunda genel olarak hafta boyunca, dişlerinize, kemiklerinize, cildinize, tırnaklarınıza, dikkat edin. Bu hafta rutin diş kontrollerinizi yaptırmak için harika bir haftadır. Vücudun tuz emilimi Oğlak yeni ay zamanları çok daha fazla olur, bu yüzden de hafta boyunca hayatınızda tuzu biraz olsun azaltmanızda yarar var... Keyifli ve mutluluk dolu bir hafta dilerim..