Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay ile başlıyoruz. Akabinde Merkür’de Kova Burcu’na geçiş yapacak. Kısacası hafta boyunca hayatımızı Kova Burcu sembolikleri yönetecek demektir!

Güçlü, yaratıcı fikirler ortaya koyma şansımız var. Sosyal bağlar kurmak, arkadaşlıklar başlatmak için uygun bir gün. Rasyonel yanımızla, sezgisel yanımız arasında ikilem oluşturan duygusal bir karmaşa yaşayabiliriz. Yeni kişilerle tanışabilir, arkadaşlıklar başlatabilir, internet yoluyla bol bol iletişim yapabilir, web sitesi veya sosyal medya ağı gibi ortamlarda yenilikler yapabiliriz. Teknik konularla ilgili başlangıçlar, girişimler, yatırımlar yapmak için uygun enerjiler var. Hak ve eşitlik gözeterek yardıma muhtaç kişilere el uzatabilir, çevremizin bilincini, farkındalığını geliştirecek aktivitelerde yer alabiliriz.

Koç ve yükselen Koç;

Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. Önümüzdeki 10 günlük süreçte özellikle sosyal çevrenizde bir hareketlilik başlıyor. Arkadaşlarınızdan ve dostlarınızdan girişimleriniz için rahat bir şekilde destek görebileceksiniz. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. Odak noktanız iş hayatından arkadaşlarınıza kaymaya başlayacak, daha çok sosyalleşebilecek, yeni arkadaşlar edinebilecek, arkadaşlarınızla birlikte keyifli zamanlar geçirebileceksiniz. Venüs/Jüpiter etkileşimi ile eğer kendi işinize sahipseniz bu hafta iş hacminiz artabilir, işinizle ilgili kazançlarınızı arttırabilirsiniz. Kariyerinizi ilgili konularda keyif alacak gelişmeler olabilir.

Aslan ve yükselen Aslan;

Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. Birlikte olduğunuz kişi ile veya ortağınızla tartışmalardan kaçınarak birlikte hareket edebilir, birbirinizi motive edebilirsiniz. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte iletişim ve bilgi alış-verişinin yoğun olacağı konular; ilişkiler, ortaklıklar, partnerinizle ilgili konular olabilecektir. Bazılarınız işlerinizi ortak ve destek yardımı ile halledebilecekken, bazılarınız ise evlilik dahil her türlü yeni ortaklık, imza gerektiren konular oldukça ön planda olacaktır. Bu  süreçte, ortaklık imzaları atabilir, evlilik adına adımlar atabilir veya ciddi, güzel bir ilişkiye adım atabilir, partnerinizden güzel destekler alabilirsiniz.

Yay ve yükselen Yay;

Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. Önümüzdeki 10 günlük süreçte; teknoloji ve internet araçlarını kullanarak iletişim konularını hayatınızda daha görünür bir hale getirebilirsiniz. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. İletişim ve bilgi alış-verişinin artacağı konular olabilecektir. Bu ay bol bol seyahat edebilirsiniz, tatil planları yapabilirsiniz, bazılarını iş hayatında kullanabilecekleri tarzda bir eğitime başlayabilirler. Özellikle bilgisayar veya dil eğitimi olabilir bu. Kardeşlerinize bu ay daha fazla vakit ayırabilecek, onlara destek olabileceksiniz. Web sitesi, blog, kitap yazma..vb konularda araştırmalar yapabilirsiniz.

Boğa ve yükselen Boğa;

Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. önümüzdeki 10 günlük süreçte; iş arayanlar için özellikle bu yeni Ay dönemi daha girişken, atak ve sorumluluk almaya daha hazır bir halde olacaksınız. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. Kendinizi rahat bir şekilde ortaya koyabileceğiniz hayatınızda ön plana çıkacak olan iş, kariyer, mesleki konular üzerinden olacaktır. Bu süreçte terfiler alabilir, iş hayatınızda her adımınızla görünür olacaksınız. Tüm ışıklar üzerinize çevrilmiş olacak. İletişim yoğunluğunuz daha çok bu alanlara kayacak. Bol bol iş görüşmelerine gidebilir, iş hayatınızla ilgili önemli kişilerden önemli tavsiyeler, haberler alabilirsiniz.

Başak ve yükselen Başak;

Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. Önümüzde ki 10 günlük süreçte; sağlığınızı ilgilendiren konularda biraz daha dikkatli olmalısınız. Birlikte çalıştığınız kişiler ile gerginliklerden kaçınmalısınız. Yeni işler, yeni projeler gündeme gelebilir. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. Bilgi alış-verişi, iletişim yoğunluğu, sözleşme, imza gerektiren konular hayatınızda; çalışma ortamı, sağlığınız, günlük rutin işlerinizle ilgili olacaktır. Bu süreçte mesela check-up’tan geçebilirsiniz, diyetisyenle veya bir spor hocası ile görüşebilir profesyonel destek alabilirsiniz. İş görüşmelerine gidebilirsiniz. Yeni iş projeleri gündeme gelebilir.

Oğlak ve yükselen Oğlak;

Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. Önümüzdeki 10 günlük süreçte; finansal konular iş başında. Bu yeni Ay zamanı bir taraftan grup çalışmaları ile kazançlarınızı arttırmanın yollarını ararken, bir taraftan da kesenin ağzını biraz açmanız gerekebilir. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. Kendinizi rahat bir şekilde ortaya koyabileceğiniz hayatınızda ön plana çıkacak olan konular, iletişimin ve bilgi alış-verişinin artacağı konular olacak. Gelirlerinizi arttırabileceğiniz koşullarla karşılaşırken bazılarınız yatırım araçlarını kullanabilirler. Genel anlamda keyifli bir sürece giriş yapıyorsunuz. Bütçenizi akıllıca yönetebileceksiniz.

İkizler ve yükselen İkizler;

Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. Önümüzdeki 10 günlük süreçte; seyahatler, eğitimle ilgili konular, hukuksal konularla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu yeni ayda belirleyeceğiniz hedefler önümüzdeki aylar için oldukça önem kazanacak. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. İletişim ve bilgi alış-verişi yoğunluğu daha çok yurtdışı, yabancılarla ilişkiler, din, felsefe üzerine olacaktır. Bu bir aylık süreçte yurt dışı seyahatlere çıkabilirsiniz. Özellikle tanıtım,  organizasyon işleri yapanlar bu süreçte oldukça yoğun olabilecekler.Önemli mevki sahibi kişilerden önemli güzel destekler alabileceğiniz keyifli bir döneme giriş yapıyorsunuz.

Terazi ve yükselen Terazi;

Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. Önümüzdeki 10 günlük süreçte; sizler için havada aşk kokusu var! Çocuk sahibi olmayı düşünenler bu yeni ayda çalışmalar yapabilirler. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. İletişim konularının yoğunlaşacağı, bilgi alış-verişinin hızlanacağı konular olacaktır. Evet sizlerin aşk ayı başladı, yalnız olanlar dolu dolu flört edebilecekleri bir aya giriş yapıyorlar, çocuk sahibi olmak için araştırmalar yapabilirsiniz, doktorunuzla görüşebilirsiniz. Bazılarınız ise hobilerine daha fazla zaman ayırabilecek, yeni ilginç hobiler edinebilecekler. Hayatın eğlenceli yanları hayatınızda daha ön plana çıkmaya başlıyor.

Kova ve yükselen Kova;

Haftaya burcunuzdaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. Önümüzdeki 10 günlük süreçte; ikili ilişkilerinizde gerginliklerden kaçınarak, hayatınıza yenilikler için yer açmanızın vakti gelmiş olarak görünüyor. Tek başınıza hareket etmek yerine gruplar içinde hareket edebilir, kişisel yeteneklerinizi daha kolay ve rahat bir şekilde ortaya koyabileceksiniz. Yeni iş projeleri, proje üretmek için harika bir süreç. Sadece yaşamınızda ki kadın figürleri ile zorlanmalara da işaret edebilir. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. Tüm yönetim özelliklerinizi rahatlıkla sergileyebilecek, isteklerinize, hedeflerinize ulaşmak size çok daha kolay gelecektir.

Yengeç ve yükselen Yengeç;

Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. Önümüzdeki 10 günlük süreçte; size ait olmayan, fakat sizleri yakında ilgilendiren finansal konular ön plana çıkmaya başlıyor. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. Kredi çekmek için araştırmalar yapabilirsiniz, ortaklaşa işlerden gelirleri arttırmak için çalışmalar yapabilirsiniz. Bu hafta Venüs/Jüpiter etkileşimi ile de; yalnız olanların kapısını aşk her an çalabilir, ya da eski defterler yeniden açılabilir. Her şekilde ilişkiler açısından şanslı olacağı kesin bu haftanın. Eğer ki bir ortakla beraber iş yapıyorsanız, iş hacminizi büyütebilir, daha çok iş alabilir, müşteriye ulaşabilir, kazanabilirsiniz.

Akrep ve yükselen Akrep;

Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. Önümüzdeki 10 günlük süreçte; ev, yuva, aile konuları bu yeni ayın ilgileneceği konular arasında yer alacak. Evinizi yeniden dekore etmek, tadilat işleri ile ilgilenmek, yeni elektronik eşyalar alabilirsiniz. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. Kendinizi rahat bir şekilde ortaya koyabileceğiniz hayatınızda ön plana çıkacak olan konular, ev, yuva, aile, yerleşim, yer değiştirme, alım-satımla ilgili konular olabilecektir. Bu bir aylık süreçte, evinizi değiştirmek için araştırmalar yapabilir, evinizde bazı mini tadilatlar yapabilirsiniz. Ailenizle çok daha fazla vakit geçirebilirsiniz.

Balık ve yükselen Balık;

Haftaya Kova Burcu’ndaki yeni Ay’ın etkileri ile başlıyoruz. Önümüzde ki 10 günlük süreçte; bazı kötü alışkanlıklarınızı bırakmak için hazırlıklar yapabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Yeni girişimler ve başlangıçlar yapmanın biraz zor olacağı bu süreci hayatınızda bitirmeniz gereken konuların bitimi veya kapanışı için çalışabilirsiniz. Bu hafta Merkür de Kova Burcu’na geçiş yapacak ve 6 Mart’a kadar bu burçta seyahat edecek. Bu bir aylık süreç biraz daha ikinci planda kalabileceğiniz, kendinizi ortaya koymakta biraz zorlanabilirsiniz. Yalnız kalmak size çok daha uygun gelecektir. Uyku düzeninizde sorunlar oluşabilir. Bu  süreçte daha çok gizlilik içinde hareket etmeye özen gösterebilirsiniz.

Kova Burcu’nda yeni Ay ve Türkiye


8 Şubat Pazartesi günü saat 17:38’de Kova Burcu’nda bir yeni Ay meydana gelecek. Bu yeni Ay’a Mars sert kontaklı olacak. Kova Burcu’nun yeni ayında, bilimsel gelişmeler, idealler, insanın temel hak ve özgürlükleri, eşitlik, düşünce ve fikir özgürlüğü, uçaklar, havayolu şirketleri, internet ile ilgili temalarla sıkça karşılaşabiliriz.
Yeni Ay, Türkiye doğum haritasında 8. Ev dediğimiz bölgeye düşmekte. 8. Ev; faili meçhuller, ölümler, morglar, cesetler, yabancı hisse senetleri, borsa, tahvil, vergiler, ulusal borç, sigorta şirketleri, emeklilik maaşları, yabancı yatırımcılar, zam oranları demektir.

Sabancı'nın katilinin yakalanması


Yeni Ay’ın tam da bu bölgede yer almasıyla, faili meçhul ölümlerle ilgili konular yeniden konuşulabilir, gündeme gelebilir. Aslında Sabancı cinayetinin zanlısının yakalanması pek de tesadüf değil açıkçası. Zira evrende tesadüfe yer yoktur.
Ekonomik olarak önümüzdeki 10 günlük süreç oldukça problemli olabilir, İMKB’de teknik arızalar söz konusu olabilir, bir süre işlemler yapılamayabilir. Borsa ile ilgili sıra dışı gelişmeler, sıra dışı kararlar alınabilir.

Yeni zamlar gündemde olabilir


Özellikle bu 10 günlük süreçte yeni zamlar, faiz oranlarında oynamalar, vergi oranları ile ilgili gelişmeler olabileceği gibi sigorta şirketleri özellikle kendi içlerinde yeni yapılanma içine girebilirler. Ki son dönemde de zamların da sürekli gündemde olması, enflasyonun son 20 ayın zirvesinde olması da pek tesadüf değil yine. Demokrasi, fikir ve düşünce özgürlüğüne ilişkin bu önümüzdeki günlerde bol bol haberler okuyabiliriz zaten.
Yeni Ay zamanı Orpheus ve Kassandra astreoidleri etkin olacak. Kassandra; işitme, konuşma, konferans verme, fikir ve inançları dile getirmek demektir. Demek ki, birileri veya bir grup fikir ve inançlarını cesurca dile getirmeye çalışacak ve bunu yaparken ya bir saldırı, baskı, agresif bir enerjiyle karşılaşacak. Veya fikir ve inançlar dile gelirken agresif ve saldırgan bir tutum içinde olabilecek. Hem toplumsal hem de bireysel bazda bir takım açıklamalar yapılırken baskıcı ve agresif olmamaya özen gösterilmeli o halde.
Bir diğer astreoid ise Orpheus. Bu ise, müzik, yas tutmak, ağıt yakmak, gözyaşı dökme anlamına gelir. Galiba yine genel olarak insanlığı üzecek, göz yaşlarına neden olacak toplumsal bir durum meydana gelebilir.
Sahip olduğunuz özgürlüklerin kıymetini bileceğiniz bir Kova yeni yıl dilerim..