Bu haftayı analiz etmek benim için de biraz zor oldu. Zira bir taraftan Güneş ile Plüton kavga halinde, diğer yandan Mars ile Jüpiter ringde yerlerini aldılar! Ortalık tam bir kaos... Amma velakin Merkür’ün Terazi’ye geçişi bakalım ortamı sakinleştirmeye yetecek mi?

Bu hafta biraz karmaşık! Güneş/Pluto kavgası ile hayatınızda radikal değişiklikler yapmaya zorlandığınız bir dönem olabilir. Dıştan gelen enerjiler üzerinizde baskı kuruyor gibi hissedebilirsiniz. Hayatınızın iyi gitmeyen ve bozuk tarafları yeniden düzenlemeye tabi olabilir ve yeni bir bakış açısı ile organize edilmeye gerek olabilir, bu değişiklikleri yaparken çok mutlu olmazsınız ancak daha sonra ortaya çıkan yeni yapı, eskisinden çok daha iyi ve sağlam olacaktır, buna emin olabilirsiniz. Otorite figürleri ile ilişkilerinizde de kendinizi çok rahat hissetmeyebilirsiniz. Üzerinizde güçleriyle, baskı uygulayabilirler, bu nedenle bazen katlanması güç gibi gelen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Fakat Merkür’ün Terazi Burcu’na geçişiyle belki bu kaosu, diplomasinin dilini dikkatli kullanarak, fırsata çevirebilirsiniz..

Koç ve yükselen Koç;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Merkür’ün Terazi Burcu seyahati sürecinde; ortaklık için görüşmeler yapmak, partnerimizin veya ortağımızın fikirlerinden yararlanmak, anlaşmalar imzalamak, varsa düşmanlarımızla ateşkes yapmak için uyun bir dönem olacaktır. İkili ilişkilerde fikren de olsa adil olmaya çalışacağımız bir süreç olacak. Güneş ile Pluton gerginliği iş-kariyer-ilişkileriyle ilgili konularda duygularımızı kontrol etmemiz gerektiğini ve değişimlere açık olmamız gerektiğini vurgulamakta. Genel olarak kariyer konularında desteklerin daha fazla olduğu bir dönemde olsanız dahi, işinizle ilgili riskler almamaya da özen gösterin.

Boğa ve yükselen Boğa;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte iş arayanlar iş bulabilir, iş yerinde fikirlerinizle dikkat çekebilir, işinizle ilgi önemli müşterilerle önemli toplantılardan kârlı çıkabilirsiniz. Güneş ile Pluton gerginliği özellikle kendinizle ilgili zorunlu bir yapılanma içine girebileceğinize işaret ediyor. Bu diyet, spor şeklinde olabilir. Yurt dışı, hukuksal konular, yabancılarla ilişkiler, yükseköğrenim gibi konularda bir takım zorluklarla mücadele etmeniz gerekebilir. Mars’ın Jüpiter ile sert bir kontağı olacak. Hayatınızı değiştirecek alelacele kararlar almamaya özen gösterin, sağlığınıza biraz daha dikkat edin, bilmediğiniz etmediğiniz yerlerde yemek yemeyin.

İkizler ve yükselen İkizler;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte  aşk, özel hayatınız, çocuklarla ilgili konularda genel anlamda iyicil etkiler söz konusu. Eğer ki özel hayatınızda biri yok ise, yeni birileri ile tanışabilir, yazışabilir, flört edebilirsiniz, bu kişi ile internet aracılığı ile tanışabilirsiniz mesela. Güneş/Pluto etkileşimi ile bu hafta daha çok duygusal ve özel hayatınızla ilgili konular gündemde olacak. Bazı önemli kararlar vermeniz gerekebilir. Mars’ın Jüpiter ile sert bir kontağı olacak. Borç vermek, istemek, kefil olmak için pek de uygun bir süreç değil. Bu dönem cebinizden zoraki bir şekilde fazladan para çıkabilir, bu bir faiz veya ceza ile ilişkili bir para olabilir.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte, iletişim konularınızı yönlendirebileceğiniz alanlar, aile, yerleşim, taşınma, yer değiştirme, evinizde tadilat gerektiren konulara yönelme, ev alma-satma gibi işler olabilecektir.  Bu hafta Plüton-Güneş ilişkisinden dolayı ortaklık, ilişkiyi ilgilendiren konularda büyük bir engelin aşılması gerekebilir. Sevgi bu hafta daha da derinleşebilir. Mars’-ın Jüpiter ile sert bir kontağı olacak. İş anlamında zorlayıcı etkilerin olduğu bir süreç, özellikle iş yapıp paranızı alamama,  ödemelerin gecikmesi gibi durumlar oluşabilir. Patronlarınıza karşı abartılı tepkiler vermeyin, onlara karşı ukala bir şekilde davranmayın.

Aslan ve yükselen Aslan;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte, iletişim konularınızı yönlendirebileceğiniz alanlar, seyahatler, yakın çevre ile ilişkiler, eğitimle ilgili konular, seminerler gibi konular olabilecektir. Bir takım önemli sözleşmeler, anlaşmalar gündeme gelebilir, fakat imza atacağınız konularda dikkatli olmanızda yarar var. Pluton ve Güneş etkileşimi ile iş ve çalışma ortamınızda sizi zorlayan koşullar da olsa değişim süreci devam ediyor, aşılması gereken bir engelin ardından huzura kavuşabileceksiniz. Mars’ın Jüpiter ile sert bir kontağı olacak. Yurt dışı, eğitimle ilgili konular, resmi belge ve evrakla ilgili işlemler sinir bozukluğu yaratacak durumlar meydana gelebilir.

Başak ve yükselen Başak;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte, iletişim konularınızı yönlendirebileceğiniz alanlar, finansal konular, kazançlar, alım-satım işleri, bütçe ile ilgili işler üzerine olabilecektir. Parasal konularda daha adil çözümler üretebilecek, olası kriz durumlarını politik bir şekilde yönetebileceksiniz. Pluton-Güneş ilişkisi ile bu hafta özellikle önemli kişilerle önemli görüşmeler yapabilirsiniz. Sürpriz beklenmedik ödemeler ortaya çıkabilir, giderler artabilir. Marsın Jüpiter ile sert bir kontağı olacak. Lüks tüketiminiz artabilir, eğlence için çok daha fazla para harcayabilirsiniz. Maddi konularda olası sorunları sakin  bir şekilde çözmelisiniz.

Terazi ve yükselen Terazi;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte, iletişim konularınızı yönlendirebileceğiniz alanlar, tamamen kendinizle, kişiliğinizle, kişisel yeteneklerinizle ilgili konular olabilecektir. Yaşamınızda huzur ve dengeyi yakalama uğruna daha fazla çene yormak, çaba sarf etmeniz gerekebilir. Pluton-Güneş etkisi ile ev, yuva, aile ile ilgili bir takım konularda aşılması gereken bir engele işaret etmekte. Aile büyükleri ile ilişkilere dikkat etmekte yarar var. Mars’ın Jüpiter ile sert bir kontağı olacak. Varsa ortaklık ve partner ilişkilerinde daha sakin ve uyumlu olmaya çalışın. Özel hayatınızda özgürlük konularını çokta fazla abartmamaya özen gösterin.

Akrep ve yükselen Akrep;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte, dinlenme, içe dönüş süreci yaşayacaksınız. Kendinizi daha fazla sorgulayabilir, hayatın neresindeyim, nereye gidiyorum, hedeflerim neler, neler yapmam gerek gibi daha birçok sorunun yanıtını arıyor olacaksınız. 2 Kasım’a   kadar önemli sözleşme ve anlaşmalarınızı ertelemenizde yarar olduğunu düşünüyorum. Güneş-Plüton etkileşimi sizi, çok da söz hakkınızın olamayacağı bazı iş koşulları içine itebilir... Mars’ın Jüpiter ile sert bir kontağı olacak. İş ortamınızda, birlikte çalıştığınız kişilere karşı daha müsamahakâr olmalı, onlara karşı daha sabırlı davranmalısınız.

Yay ve yükselen Yay;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte, sizleri oldukça sosyal, o parti senin bu parti benim, arkadaşlarınızla daha sık bir araya gelebileceğiniz, yeni sosyal ortamlar içine girebileceğiniz bir dönem başlayacak. Arkadaşlarınızın fikirleri sizler için önem kazanacak. Keza sizin de fikirleriniz onların yaşamlarında yol gösterici olabilecektir. Güneş ve Pluto etkileşimi ile bir dostunuzla aranızda para ile ilgili bir mevzu oluşabilir. Bu konu ile ilgili bir sorunu çok fazla büyütmemeye özen göstermekte yarar var. Mars’ın Jüpiter ile sert bir kontağı olacak. Bu hafta parasal anlamda gereksiz risklerden, maceralardan uzak durmanızda yarar var.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte, üstlerinizden övgüler alabilir, başarılı işlere imza atabilirsiniz. İş arayanlar bu süreçte birçok iş görüşmesine gidecekler. İşiniz için seyahatlerde söz konusu olabileceği gibi, anlaşmalar, sözleşmelerde söz konusu olabilecektir bu süreç içinde. Fikirlerinizi, düşüncelerinizi üstlerinizle, yöneticilerinizle paylaşmaktan çekinmeyin. Güneş/Pluto etkileşimi ile iş konularında kararsız kalabilir, ne yöne gideceğinizi bilemeyebilirsiniz. Özellikle ev-iş arasında stresten, fevrilikten uzak durmakta yarar var. Mars’ın Jüpiter ile sert bir kontağı olacak. Öncelikle bu hafta tepkileriniz gereksiz yere abartılı olabilir.

Kova ve yükselen Kova;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte, iletişim yeteneklerinizi daha çok din, felsefe, akademik eğitim hukuksal konular, seyahatler, yabancılar, yurt dışı ile ilgili işler olacaktır. Güneş/Pluto etkileşimi ile uzak akrabalarla ilişkilerde dikkatli olunması gereken bir süreç. Bazı sözler, dedikodular canınızı sıkabilir. Tanıtımla ilgili konular da oldukça ön plana çıkacaktır. Mars’ın Jüpiter ile sert bir kontağı olacak. Öncelikle sağlığınıza dikkat etmelisiniz, bağışıklık sisteminiz bu hafta çok kuvvetli olmayabilir. Kardeşleriniz, kuzenlerinizle gerginlikler yaratmamaya, olası gergin durumlarda ortamı sakinleştiren kişi olmaya özen gösterin.

Balık ve yükselen Balık;
Bu hafta Merkür, Terazi Burcu’na geçiş yapacak ve 25 Ekim’e kadar bu burçta seyahat edecek. Bu süreçte, krediler, burslar, primler, ortaklaşa kazançlarla elde edilen gelirler, miraslar ön planda olabilecektir. Özellikle Merkür sayesinde 2 Kasım’a  kadar bu konularla ilgili sözleşmeler, anlaşmalar, imza gerektiren koşullar gündeme gelebilir. Güneş/Pluto gerginliğinde, birlikte olduğunuz kişi ile finansal konular üzerinde tartışmaktan uzak durmanızda yarar var. Yine bu hafta sonuna doğru bazı seyahatler gündeme gelebilir. Mars’ın Jüpiter ile sert bir kontağı olacak. Dostlarınıza karşı biraz daha müsamahakâr olun, kimsenin kalbini kırmayın. Arkadaşlarınızla fuzuli harcama yapmanız gerekebilir.

EKiMDE HEPiMiZ ÇOK KAZANACAĞIZ!

Bu hafta iletişimin babası dediğimiz Merkür titiz, kılı kırk yaran, detaycı Başak Burcu’ndan çıkıp Terazi Burcu’na geçiş yapıyor. Ve bu burçta 25 Ekim’e kadar seyahat edecek. Ve bu ay evlenmek, sözlenmek, kazançlı ortaklıklar kurmak içinde muhteşem bir ay!
İletişim, haberleşme, eğitim, yolculuklar ve ticareti temsil eden Merkür gezegeni Terazi gibi uyumlu dengeli ve sosyal olmayı temsil eden bir burca girdiğinde ilişkileriniz daha nazik, medeni ve pekiştirici, diplomatik ve barışçıl bir enerjiye bürünür. Bu nedenle tüm ilişkilerde denge yaratmak, ara bulmak, orta yolu aramak için bu atmosferden yararlanmalısınız. Küsleri barıştırabilir, süregelen evlilik ve ortaklıklarda sorunlara çözüm arayabilirsiniz.

İŞ KONUSUNDA VERİMLİ BİR ZAMAN

İş ve ticari ortaklıklar ve görüşmeler için oldukça verimli geçecek bir zamandır. Diğer yandan, Terazi oldukça kararsız bir burç olduğundan alacağınız kararları siz de detaylı ve objektif düşünerek incelemeden vermek istemeyebilirsiniz. Sözlenmek, nişanlanmak, estetik konular, sanatçı yanınızı yansıtan ve edebi alanda etkili çalışmalar, yazışmalar, anlaşmalar yapmak için de oldukça iyi bir süreçtir.
Siz de ilişkilerinizi güçlendirmek için bu transitin kibar, medeni ve hoş tavırlarından, adabı muaşeret kurallarını bilip, uygulamaktan, tatlı dilinden yararlanırsanız başarısızlığa uğramazsınız. Çevrenizde de bol bol bu enerjiyi yansıtan kişilerle bir arada olabilirsiniz.

FIRSATLARLA DOLU BİR AY

Bu dönemde dekorasyon, kozmetik, iç mimari, güzel sanatlar veya moda alanında başarılı olabilmek için harika bir fırsatınız var. Estetik endişesi yüksek, olumlu ve zevkli kişilerle ortak çalışmalar yapabilirsiniz. Özellikle Jüpiter’in de Terazi Burcu’nda olduğunu düşünürsek, Merkür ve Jüpiter birlikte hareket edecekler. Oldukça çok para kazandıracak fikirler, ortaklıklar, imzalar, sözleşmeler, fırsatlarla dolu bir ay bizleri bekliyor! Sevgiler...