Merhaba Arkadaşlar;

10 Ocak Pazar günü  saat 03:30’da  Oğlak burcunun 19. derecesinde bir Yeni Ay meydana gelecek. Yılın ilk Yeni Ay'ı olması açısından önem kazanmakla birlikte, bu Yeni Ay Pluton ile etkileşimde olacağından dolayı, bu Yeni Ay'a PLUTONYEN yeni ay dememiz pek de yanlış olmaz.

Astrolojide esas olan sembolleri doğru bir şekilde okuyabilmektir. Bu yüzden bu Yeni Ay döneminde hem Oğlak hem de Pluton sembolizmlerini doğru bir şekilde analiz ediyor olmak oldukça önem kazanacaktır. Şimdi sizlere bu semboller ve anlamlarından bahsedeceğim…

Oğlak burcu astrolojide; Hükümetler, İnşaat sektörü, düzen ve sistem kurmak, toplumsal prestij, sağlıkta dişler/kemikler, yaptırım gücünü elinde tutan kişiler, yargıçlar, iktidar partisi, genel kurmay başkanı, komutanlar, mühendisler, anıtlar müzeler, tarihi eser yerler, tarihi eserler, eski yapılar, eski binalar, köklü kurumsal firmalar sembolizmi arasında yer alır.

Bunların yanı sıra Oğlak burcunda, disiplin, kurallar, sıkı çalışma, özveri, iş hayatı, mesafeli olma gibi temaları da içermektedir.

 Oğlak Yeni Ay zamanı, aslında yeni bir iş kurmak, işe odaklanmak, disiplinli çalışmak, kendimize çeki düzen vermemiz gereken konularda gerekli adımları atmak, ciddiyetle halledilmesi gereken işlerin üzerine gitmek, iş hayatına ve para kazanmaya odaklanmak için iyi bir süreç olabileceğini düşünmek pek de yanlış olmaz

Demek ki bu Oğlak Yeni Ay zamanı, aslında yeni bir iş kurmak, işe odaklanmak, disiplinli çalışmak, kendimize çeki düzen vermemiz gereken konularda gerekli adımları atmak, ciddiyetle halledilmesi gereken işlerin üzerine gitmek, iş hayatına ve para kazanmaya odaklanmak için iyi bir süreç olabileceğini düşünmek pek de yanlış olmaz. Bireysel anlamda bu yeni ay döneminde daha çok iş odaklı harekete geçebilir, projeler üretebilir, şirket kurabilir, iş hedeflerimizi belirleyip bununla ilgili aksiyonlar almak için çok ama çok uygundur.

MERKÜR'ÜN GERİ HAREKETİNİ UNUTMAYIN


Keza sağlık olarak kemik ölçümü yaptırmak, diş tedavisine başlamak veya diş için kontrollere gitmek içinde gayet uygundur arkadaşlar. Fakat Merkür’ün geri harekette olduğunu unutmayın ve iş kurmak için aslında 28 Ocak'ı beklemekte yarar var. Eğer ki iş kurmakla ilgili ilk girişimleriniz Merkür retrosunda önce başladıysa süreci devam ettirebilirsiniz, bir sıkıntı olmaz. Bir de Retro Merkür’de Oğlak burcunda olduğundan, iş sistemlerinde, büyük köklü firmaların iletişim ağlarında, mobil sistemlerinde, banka işlemlerinde, borsada genel bir arıza, hatalı işlemlerinde olabileceğini unutmamak yerinde olacaktır.

Ay-Oğlak burcunda ilerleyeceğinden dolayı, sorumluluklarımız artabilir, sorumluluklarımızı yerine getirmek için daha çok çalışmamız gerekebilir. İş ve kariyer ile ilgili konular çok daha ön planda olacaktır.

Ay, Oğlak burcunda ilerleyeceğinden dolayı, sorumluluklarımız artabilir, sorumluluklarımızı yerine getirmek için daha çok çalışmamız gerekebilir. İş ve kariyer ile ilgili konular çok daha ön planda olacaktır. İş hayatımıza ilişkin gelişmeler yaşayabiliriz. Bir takım olaylara karşı daha ciddi, kuralcı ve mesafeli yaklaşabiliriz. Duygularımız 2. planda kalacaktır. Duygusal meseleleri halletmek, masaya yatırmak için pek uygun bir dönem değil.

MÜKEMMELİYETÇİLİK ZAMANI


Yaptığımız işlerde daha mükemmeliyetçi olabiliriz. Pratik çözümlerle hayatımızı kolaylaştırabiliriz. Sosyal olmak yerine daha yalnız kalmaya meyilli olabiliriz. Görevlerimize sıkı sıkıya bağlı kalabilir, hatta bu süreçte fazla iş kolik olabiliriz. Duygularımızı göstermekte zorlanabileceğimiz için karşımızda ki kişiler bizleri biraz daha soğuk olarak algılayabilir. Kontrol mekanizmamız her zamankinden daha güçlü bir şekilde çalışabilir. Duygular bu kadar geri planda iken melankoliye daha elverişli olabiliriz.

Kontrol mekanizmamız her zamankinden daha güçlü bir şekilde çalışabilir. Duygular bu kadar geri planda iken melankoliye daha elverişli olabiliriz.

Yeni Ay zamanında Ay- Merkür etkileşimi; konuşma-dert anlatma ihtiyacımızın daha çok ortaya çıkacağı zamanlar. Fakat ben derim ki bu yeni ay zamanı ciddi projelere imzalar atmak, sözleşmeler imzalamak, şirket kurmak, iş büyütmek, var olan işi büyütmek için riskler almak için uygun değil pek, zira MERKÜR RETRO!-Sağlıkla ilgili, kemikler, dişler, cilt, deri hassas olabilir. Dikkatli olmakta yarar var. Cilt, tırnak bakımı yaptırmak, dişler için kontrolden geçmek için ideal zamanlardır. Bu dönem Tuz vücudumuzda daha çok zarar verir, kullandığımız tuz miktarına da dikkat etmeliyiz.

Yeni Ay zamanında Ay- Merkür etkileşimi; konuşma-dert anlatma ihtiyacımızın daha çok ortaya çıkacağı zamanlar.

Bu yeni ay zamanı “Sheliak” sabit yıldızı etkin olacak. Bu yıldız Venüs-Merkür karakterinde bir yıldız olup, kaplumbağaları, müzik aletlerini, Liri sembolize eder. Beste hırsızlığı, sanatta emek hırsızlığı gibi konulara da işaret eder. Fakat dedik ki bu Plutonik bir yeni ay; bu yüzden de Pluton gezegenin de sembolizmini iyi bilmek gerekiyor bu noktada. Pluton'un sembolizmi içinde ise; Ölüm, yıkım, yeniden doğuş, yer altı, ölüler, mezarlıklar, değişim-dönüşüm, hep ya hiç, lanet, acımasızlık, depremler, felaketler, kitlesel ölümler, karanlık yön, büyük güç, küllerinden yeniden doğma, tecavüz, taciz, derin devlet, satanizm, gizli olan yerler, dedektifler, psikologlar, arkeologlar, zorba kişiler, anarşist, mafya, sınır tanımamazlık, çok büyük güç, baskı gibi kavramlar söz konusudur.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMLER KAPIDA


Biliyorum ki kulağa çok korkunç açıklamalar gelse bile, aslında bu yeni ay çok büyük bir değişim/dönüşüm enerjisini içinde barındırmakta. Peki şimdi bunlarla mantıklı cümleler kurup analiz etmeye geldi, Oğlak ve Pluton sembolizmleri ile;

Öncelikle büyük köklü firmaların (Oğlak sembolizmi), markaların imajlarını zedeleyebilecek durumlar meydana gelebilir, iş hayatında, kurumsal hayatta bomba etkisi yaratabilecek durumlar söz konusu olabilir. Özellikle de Merkür’ün Retro oluşu yanlış haberler, asılsız dedikodular söz konusu olabilir.

İKTİDAR PARTİSİNDE DEĞİŞİM OLABİLİR


style="font-weight: 300;">Özellikle iktidar partisinin (Oğlak sembolizmi)  kendi içinde ki büyük değişim ve dönüşüm dönemine hızla girebileceğini görebiliriz, fakat bu oldukça zorlu, çok fazla sancılı bir değişim /dönüşüm olabileceğini de düşünmek pekte hata olmaz. Eğer ki iktidar partisi kendi iç yönetiminde kurallar ve yönetim şekli konusunda değişime gitmezse ve direnirse güç kaybedebilir. Pluton'da küllerinden yeniden doğma vardır ama önce bir yıkım akabinde yeniden doğuştur bu. Bu yüzden Ocak ayının ilk 10 günlük sürecinde İktidar’ın atacağı adımlar ve vereceği kararlar çok ama çok dikkatli olması gerekir. 29 Ocak'a kadar söylenenler, alınan kararlar değişebilir.

İNŞAATTA KRİZ ÇIKABİLİR


style="font-weight: 300;">İnşaat sektörü ile ilgili yeni bir kriz dalgası söz konusu olabilir. Ekonominin en belirsiz olduğu, yatırımcının kafasının karışacağı bir dönem. 29 Ocak'tan sonra işler biraz daha düzelmeye başlar, biraz ama!  Yargıçlar, genel kurmaylar, komutanlar (Oğlak sembolizmi) sarsıcı değişimler söz konusu.

Keza tam da bu Oğlak yeni ayında, istifalar daha fazla artabilir. Mevcutta yaptığınız işlere karşı tahammülünüz azalabilir, iş değiştirmeyi belki istifa etmeyi düşünebilirsiniz ama sakin olun ay sonuna kadar sabredin bence.

PLÜTON ÖLÜM DE DEMEK


Tabii ki işin içinde Pluton olduğu zaman, ister istemez insanın aklına ölümleri de getirmekte… Fakat bu sefer, iş dünyasından önemli isimler ya da Oğlak burcunun sembolize ettiği konularda kayıplar söz konusu olabilir. Ya da önemli kurumsal marka sahipleri ile ilgili olabilir.

Özellikle Yeni Ay zamanı işin içinde Merkür’de olduğundan, daha çok gizli dosyalar ortaya döküleceğe benziyor. Daha ciddi belgeler, daha ciddi yazılar, sözleşmeler, anlaşmalar ortaya çıkabilir.

İLETİŞİM SEKTÖRÜNE DE DİKKAT!


Tabii işin içinde Merkür’de olduğunda dolayı, iletişim sektörü de bundan nasibini alabilir mi diye düşünmeden edemedim açıkçası. Malum Merkür, her türlü iletişimi simgeler. Oğlak burcunda olduğundan dolayı, kurumsal iletişim firmaları bu süreçte daha dikkatli bir politika izlemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bir de Merkür’ün geri harekette oluşu buna tuz biber ekebilir. Özellikle telekominikasyon firmalarının büyük sistemsel sorunlarla uğraşmaları gerekebilir. Veya bankaların.

Uranüs/Pluton arasında meydana gelecek olan kare ki bunlar öncü burçlarda meydana geliyor, büyük sistem değişikliklerini, kayıpları, büyük skandal olayları, büyük öfke, büyük mücadele demektir. Sistem ve düzen değişimine işaret eder. Tabii kimine göre kötü kimine göre iyi gelir.. bulunduğunuz tafra göre… Tabii bu açı kalıbı içinde, doğal afetler, uçak kazaları, havacılıkla ilgili sorunlarda söz konusu olabilir.

Uluslar arası büyük firmalar, şirketlerle ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir. Özellikle bu gelişmeler yönetim kurulu başkanları ile ilgili olabilir. Uluslar arası ticaret ile ilgili, uluslar arası para transferleri ile ilgili ses getirici önemli gelişmeler yaşanabilir.

TÜRKİYE'NİN YEDİNCİ EVİNDE OLACAK


Bu Yeni Ay , Türkiye’nin 7. evinde gerçekleşecek. Uluslar arası anlaşmalar, sözleşmeler, uluslar arası ilişkiler, diplomatik ilişkiler bu Dolunay'ın ilgileneceği konular içinde olacak. Bu konularda önemli adımlar atılabilir. Özellikle Türkiye’nin sınır komşuları ile ilgili ilişkilerde gerginlikler meydana gelebilir. Terör olaylarında artışlar olabilir. Ünlülerle ilgili önemli boşanma haberler gündeme gelebilir. Kaçakçılar, suçlular, hatta kaçak suçlularla ilgili çok fazla haberler okuyabiliriz.

Diplomatik ilişkilerin aslında büyük bir ciddiyetle yeniden gözden geçirilmesi gereken bir zaman dilimindeyiz. Yeniden diplomatik ilişkilerde yanlış bilgi akışı- bilgilerin oynanması, yanlış iletişim, yanlış anlama yüzünden sorunlar oluşabilir.Uluslar arası alanda yapılan ticari faaliyetler, anlaşmalar, sözleşmelerin geçici bir süre askıya alınabilir. Ya da ülkeler arası verilen bir takım sözler tutulmayabilir.

D.G.