Bu hafta itibari ile ilişkiler, aşk, estetik değerler, sevgi, keyif veren konuların gezegeni Yay burcundan çıkıp Oğlak burcuna geçiş yapacak. Bu sayede ilişkilerde sorumluluk bilinci gelişmeye başlıyor, daha ciddi ilişkiler kurmak, var olan ilişkileri ciddi bir noktaya taşımak için uygun bir dönem başlıyor.

Ciddi, uzun soluklu ilişkiler başlatmak içinde çok uygun bir zamandır. Özel hayatın sorunlarını tespit etmek ve bu sorunlar üzerine ciddi konuşmalar yapmak için ideal zamanlardır. Bu dönem alınacak eşyalar, yapılan alış verişler uzun süreli ve dayanıklı olabilecektir. İlişkilerde elbette dikkat aşırı isteklerden ve abartıdan kaçınmalı. İlişkilerin niteliği görev odaklı olmakla alakalı olabilir biraz. Bizden daha yaşlı ve tecrübeli kişilerden özel anlamda daha çok etkilenebiliriz. Babanız, ailenizin erkek üyeleri veya otorite figürleri ile olumlu bağlar kurmak için iyidir. Aşk ilişkileri için olmasa bile, iş ilişkileri ve planları için oldukça verimli bir süreç olabilir. Planlama, organizasyon ve bütçe yapmak konusunda başarılı girişimler de bulunabilirsiniz.

Koç ve yükselen Koç;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak bur­cuna ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Bu dö­nem­de ka­ri­yer an­la­mın­da des­tek­le­yi­ci et­ki­ler söz ko­nu­su ola­bi­le­cek­tir. Eğer iş arı­yor­sa­nız bu dö­nem­de ar­ka­daş­la­rı­nı­zın ve­ya part­ne­ri­ni­zin des­te­ği ile iş bu­la­bil­me po­tan­si­ye­li­niz yük­sek ola­cak­tır. 4 Oca­k’­a ka­dar iş ha­ya­tı­nız­da özel­lik­le ka­dın fi­gür­ler ta­ra­fın­dan des­tek­le­ne­bi­le­cek­si­niz. Bu haf­ta Mer­kü­r de Yay burcuna ge­çiş ya­pacak ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Önem­li, mev­ki ve sta­tü sa­hi­bi ki­şi­ler­den bu sü­reç­te des­tek­ler ala­bi­le­cek­si­niz. Ha­ya­tı da­ha faz­la sor­gu­la­ya­bi­lir, fel­se­fi ko­nu­la­ra yö­ne­le­bi­lir­si­niz.

Boğa ve yükselen Boğa;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a  ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Bu ta­ri­he ka­dar si­ze ke­yif ve­re­cek se­ya­hat­ler dö­ne­mi baş­la­mış ola­cak. Eğer yal­nız bir Bo­ğa ise­niz yol­cu­luk­la­rı­nız­da kar­şı­la­şa­bi­le­ce­ği­niz ki­şi­ler ile flör­töz et­ki­le­şim­ler söz ko­nu­su ola­bi­lir. Bu haf­ta Mer­kü­r de Yay bur­cu­na ge­çiş ya­pı­yor ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Baş­ka­la­rı­na ait fi­nan­sal kay­nak­lar­dan da­ha ra­hat bir şe­kil­de ya­rar­la­na­bi­le­cek­si­niz. Bu dö­nem kre­di çe­ke­bi­lir, öde­me­le­ri­ni­zi ra­hat­lık­la ya­pa­bi­lir­si­niz. Mars­ da bu haf­ta Ko­va bur­cu­na ge­çiş ya­pa­cak ve 20 Ka­sı­m’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Harekete geçeceğiniz bir dönem olacak.

İkizler ve yükselen İkizler;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a  ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Özel­lik­le pa­ra ile il­gi­li ko­nu­lar­da si­zi se­vin­di­re­cek gü­zel ge­liş­me­ler ol­ma­sı­nı bek­le­ye­bi­lir­si­niz, ra­hat­lık­la borç bu­la­bi­lir, mad­di an­lam­da des­tek ara­dı­ğı­nız nok­ta­lar­da ra­hat­ça yar­dım bu­la­bi­lir­si­niz. Yal­nız iş ve sağ­lık an­la­mın­da zor­lu ve kri­tik bir haf­ta ola­ca­ğa ben­ze­mek­te. Bu haf­ta Mer­kü­r de Yay burcuna ge­çiş ya­pı­yor ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Yal­nız olan­lar sağ­lam, adam akıl­lı gü­zel iliş­ki­le­re adım ata­bi­lir­ler. Önem­li or­tak­lık­lar ve im­za ge­rek­ti­ren ko­şul­lar olu­şa­bi­lir. Ba­zı­la­rı­nız ev­li­lik yolunda adımlar atabilir.

Yengeç ve yükselen Yengeç;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a  ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Gü­zel­leş­mek için da­ha çok pa­ra har­ca­ya­bi­lir­si­niz, eğer yal­nız­sa­nız Ve­nüs iliş­ki­ler ko­nu­sun­da ya­ra­la­rın sa­rıl­ma­sı ko­nu­sun­da des­tek ola­bi­le­cek­tir.  Bu haf­ta Mer­kü­r de Yay burcuna ge­çiş ya­pı­yor ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Ye­ni iş pro­je­le­ri gün­de­me ge­le­bi­lir, iş ara­yan­lar iş bu­la­bi­lir­ler, iş ar­ka­daş­la­rı­nız­dan, bir­lik­te ça­lış­tık­la­rı ki­şi­ler­den des­tek­ler ala­bi­lir­ler. Mars­ da bu haf­ta Ko­va burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 20 Ka­sı­m’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Mü­ca­de­le ve­re­ce­ği­niz alan fi­nan­sal ko­nu­lar ola­cak­tır.

Aslan ve yükselen Aslan;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak bur­cu­na ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a  ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. İş­le­ri­niz hız­la açıl­ma­ya baş­lı­yor, işi­ni­zi da­ha çok se­ve­rek ya­pa­bi­le­ce­ği­niz ko­şul­lar oluş­ma­ya baş­lı­yor, ye­ni iş pro­je­le­ri de ay­nı şe­kil­de gün­de­me ge­le­bi­lir. Yi­ne ki­şi­sel ba­kım, sağ­lık, sağ­lık­lı ya­şa­ma­ya iliş­kin gi­ri­şim­le­ri­niz ola­bi­lir. Bu haf­ta Mer­kü­r de Yay bur­cuna ge­çiş ya­pacak ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Yal­nız olan­lar için ha­yat­la­rın­da aş­kın ka­pı­la­rı ara­lan­ma­ya baş­lı­yor. Mars da bu haf­ta Ko­va bur­cuna ge­çiş ya­pa­cak ve 20 Ka­sı­m’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Eşi­niz­le ve­ya part­ne­ri­niz­le il­gi­li ko­nu­lar za­man za­man stres ya­ra­ta­bi­lir.

Başak ve yükselen Başak;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a  ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Siz­le­rin aşk dö­ne­mi baş­la­dı, yal­nız­sa­nız eğer si­ze ke­yif ve­re­cek hem de ro­man­tik bir iliş­ki ile her an kar­şı­la­şa­bi­lir­si­niz. Bu dö­nem ço­cuk sa­hi­bi ol­mak için­de uy­gun­dur. Bu haf­ta Mer­kü­r de Yay burcuna ge­çiş ya­pı­yor ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Ev alım sa­tım, ta­şın­ma, ki­ra­la­ma, evi­niz­de de­ko­ra­tif de­ği­şik­lik­ler yap­mak için ol­duk­ça uy­gun za­man­lar ola­cak. Mars da bu haf­ta Ko­va burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 20 Ka­sı­m’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Sağ­lı­ğı­nı­zı il­gi­len­di­ren ko­nu­lar yıl so­nu­na ka­dar önem kazanıyor.

Terazi ve yükselen Terazi;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a  ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Bu ta­ri­he ka­dar evi­ni­zi, yu­va­nı­zı gü­zel­leş­tir­mek adı­na adım­lar ata­bi­lir, ai­le için­de küs­lük­le­ri so­na er­dir­mek için gi­ri­şim­ler­de bu­lu­na­bi­lir­si­niz. Bu haf­ta Mer­kü­r de Yay burcuna ge­çiş ya­pı­yor ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Se­ya­hat­ler ön pla­na çık­ma­ya baş­la­ya­cak­tır. Mars da bu haf­ta Ko­va Bur­cu­’-na ge­çiş ya­pa­cak ve 20 Ka­sı­m’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Ço­cuk sa­hi­bi ol­mak is­te­yen­ler bu dö­nem­de gi­ri­şim­ler­de bu­lu­na­bi­lir­ler, yal­nız olan­lar aş­kın da­ha tut­ku­lu ve cin­sel­lik bo­yu­tu­nun ön plan­da ola­ca­ğı kıs­mıy­la ta­nı­şa­bi­lir­ler.

Akrep ve yükselen Akrep;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a  ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Bu ta­ri­he ka­dar; ye­ni ile­ti­şim pro­je­le­ri, se­ya­hat­ler söz ko­nu­su siz­ler için. Ya­kın çev­re­niz ile so­run­la­rı­nız var ise bu haf­ta iti­ba­ri ile çö­zü­me ka­vuş­tu­ra­bi­lir­si­niz. Ga­yet ke­yif­li se­ya­hat­ler or­ga­ni­ze ede­bi­lir­si­niz. Bu haf­ta Mer­kü­r de Yay burcuna ge­çiş ya­pı­yor ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Fi­nan­sal ko­nu­lar ön pla­na çı­ka­cak­tır. Har­ca­ma­lar-ka­zanç­lar den­ge­si­ni iyi kur­ma­nız önem ka­za­na­cak­tır. Me­rak­lan­ma­yın, bu sü­reç­te ka­zanç­la­rı­nı­zı ar­tı­rı­cı et­ki­ler­de söz ko­nu­su. İşi­niz­de ter­fi ala­bi­lir, da­ha iyi bir işe ge­çe­bi­lir­si­niz.

Yay ve yükselen Yay;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak bur­cuna ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a  ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Bu ta­ri­he ka­dar; mad­di an­lam­da be­re­ket­li, ka­zanç­la­rı­nı­zın  ar­ta­bi­le­ce­ği bir sü­reç ola­cak. Yük­te ha­fif pa­ha­da ağır şey­le­ri ala­bi­lir­si­niz bu sü­reç­te. Bu haf­ta Mer­kü­r ­de Yay burcuna ge­çiş ya­pı­yor ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. He­def­le­ri­ni­ze çok da­ha ko­lay bir şe­kil­de ula­şa­bi­le­cek­si­niz. Mars da bu haf­ta Ko­va bur­cu­na ge­çiş ya­pa­cak ve 20 Ka­sı­m’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Ya­kın çev­re, kar­deş­ler, kom­şu­lar­la iliş­ki­ler çok da­ha faz­la gün­de­me gel­me­ye, hız­lı ge­liş­me­ler ya­şa­ma­ya baş­lı­yor­su­nuz.

Oğlak ve yükselen Oğlak;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a  ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Bu ta­ri­he ka­dar aşk-meşk ko­nu­la­rın­da şans­lı, si­zi se­ve­bi­le­cek ki­şi­le­ri ya­şa­mı­nı­za çe­ke­bi­le­cek­si­niz. Bu dö­nem ha­ya­ta bi­raz da­ha sev­gi pen­ce­re­si ile ba­ka­bi­le­cek, ya­şam­da­ki olum­suz­luk­lar gö­zü­nüz­de çok da­ha az ba­ta­bi­le­cek­tir. Bu haf­ta Mer­kü­r de Yay burcuna ge­çiş ya­pı­yor ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Ken­di­ni­ze dö­nük ola­bi­lir­si­niz, bu sü­reç he­def­le­ri­niz için plan yap­ma sü­re­ci­dir. Mars­ da bu haf­ta Ko­va burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 20 Ka­sı­m’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Pa­ra­nın ida­re­si­ni sor­gu­la­ya­caksınız.

Kova ve yükselen Kova;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a  ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Bu ta­ri­he ka­dar; iliş­ki­niz var ise eğer prob­lem­li sı­kın­tı­lı bir sü­reç ola­bi­lir. Ger­çek­çi iliş­ki­le­re çe­ki­le­me­ye­bi­lir­si­niz, iliş­ki­le­ri­niz da­ha çok pla­to­nik dü­zey­de ka­la­bi­lir. Bu haf­ta Mer­kü­r de Yay burcuna ge­çiş ya­pı­yor ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Ka­la­ba­lık­la­rın ara­sı­na ka­rı­şa­cak, ar­ka­daş­la­rı­nız­la da­ha faz­la za­man ge­çi­re­cek. Mars da bu haf­ta Ko­va burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 20 Ka­sı­m’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Bur­cu­nu­za gi­riş ya­pan Mars, si­ze ce­sa­ret, mo­ti­vas­yon, ener­ji, gi­ri­şim gü­cü, can­lı­lık getirecek.

Balık ve yükselen Balık;
Bu haf­ta Ve­nüs, Oğ­lak burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 8 Ara­lı­k’­a  ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Bu ta­ri­he ka­dar; ar­ka­daş­la­rı­nız­dan gü­zel des­tek­ler gör­me­ye baş­la­ya­bi­le­cek, da­ha çok sos­yal­le­şe­bi­le­cek­si­niz. Ye­ni ta­nı­şa­ca­ğı­nız kim­se­ler siz­le­re çok­ça fay­da sağ­la­ya­bi­le­cek­tir. Bu haf­ta Mer­kü­r de Yay burcuna ge­çiş ya­pı­yor ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. İş ve mes­le­ki ko­nu­lar­dan ya­na şans­lı ve ke­yif­li bir sü­reç baş­la­mış ola­cak siz­ler için. Mars­ da bu haf­ta Ko­va burcuna ge­çiş ya­pa­cak ve 20 Ka­sı­m’­a ka­dar bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Bu dö­nem sağ­lı­ğı­nı­zı il­gi­len­di­ren ko­nu­lar çok da­ha faz­la ön pla­na çı­ka­bi­lir.

Mer­kür Yay


Mer­ha­ba Ar­ka­daş­lar;
Mer­kür bu haf­ta Yay bur­cu­n­da ge­çiş ya­pı­yor ve 3 Ara­lı­k’­a ka­dar­da bu burç­ta se­ya­hat ede­cek. Mer­kür ge­nel ola­rak; ile­ti­şim, ya­zış­ma, bil­gi ak­ta­rı­mı, ifa­de, elek­tro­nik­ler, res­mi ev­rak­lar, eği­tim, se­ya­hat, ti­ca­ret­le il­gi­li ko­nu­la­rı sem­bo­li­ze eder. Mer­kür; Yay burcuna ge­çiş yap­tı­ğın­da bu­ra­dan şu­nu an­la­ma­mız ge­rek­li­dir; Mer­kür, Yay gi­bi dav­ran­ma­ya ça­lı­şa­cak. Bu­nun ne de­mek ol­du­ğu­nu mad­de mad­de açık­la­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğım siz­le­re. Fa­kat unut­ma­dan şu­nu da söy­le­me­li­yim, Mer­kür, Yay bur­cu­n­da ra­hat et­me­di­ği, za­rar­lı de­di­ği­miz po­zis­yon­da­dır...
Ön­ce­lik­le Mer­kür, Yay bur­cu­n­da iken za­rar­lı ol­ma­sı­nın se­be­bi dü­şün­ce­le­rin, fi­kir­le­rin tek bir nok­ta­ya odak­la­nıl­mak­ta zor­luk ya­ra­ta­ca­ğın­dan­dır. De­tay ge­rek­ti­ren iş­ler­de bu dö­nem ba­şa­rı şan­sı ya­ka­la­mak dü­şük­tür. Özel­lik­le önyar­gı en­ge­li­ne sık sık ta­kı­la­bi­li­riz, ta­raf­sız ve ob­jek­tif dü­şün­mek bu sü­reç­te zor­dur. Hat­ta fa­na­tiz­me va­ran dü­şün­ce­ler ve­ya dü­şün­ce­ler yü­zün­den or­ta­ya çı­kan bü­yük tar­tış­ma ve kav­ga­lar söz ko­nu­su ola­bi­lir. Ke­li­me­le­ri kul­la­nır­ken, ifa­de eder­ken dik­kat edin, en ufa­cık bir ke­li­me bü­yük bir so­ru­na, yan­gın­la­ra dö­nü­şe­bi­lir zi­ra. Aşı­rı op­ti­mist, he­ves­li ve ka­rar ver­me ko­nu­sun­da faz­la­ca ace­le­ci ol­ma­ya eği­lim­li­yiz de­mek­tir. Bu dö­nem­de unut­kan­lık­lar yü­zün­den ba­şı­mız sık sık der­de
gi­re­bi­lir bil­gi­niz ol­sun. En iyi mi­zah ha­ber­le­ri çı­ka­bi­lir. Biz­le­ri en çok gül­dü­re­bi­le­cek olan ha­ber­ler, en güç­lü et­ki­si olan ka­ri­ka­tür­ler bu sü­reç­te or­ta­ya çı­ka­bi­lir. Ta­bi­i ya­şa­dı­ğı­mız dö­ne­mi dü­şü­nün­ce ak­lı­ma ilk ge­len aca­ba mi­zah­çı ve ka­ri­ka­tü­rist­ler­le il­gi­li ya­sal birta­kım bas­kı­lar ge­le­bi­lir mi di­ye dü­şün­me­den ede­me­dim. Mer­kü­rün Yay bur­cun­da­ki dö­ne­min­de ya­pa­ca­ğı­nız or­ga­ni­zas­yon­lar­da son da­ki­ka ak­si­lik­le­ri için şim­di­den ha­zır­lık­lı olun, en ge­rek­siz saç­ma sa­pan de­tay­la­rı unu­tul­ma­sı yü­zün­den or­ga­ni­zas­yon­la­rı­nız ke­yif­siz geç­me­sin.
Bu sü­reç­te, vi­ze pa­sa­port iş­le­ri­ni­zi hal­le­de­bi­lir­si­niz. İt­ha­lat için gi­ri­şim­ler­de bu­lun­mak, şir­ket aç­mak için uy­gun dö­nem­dir. Yurtdı­şı­na se­ya­hat­ler, ya­ban­cı kül­tür­ler ve inanç­lar hak­kın­da da­ha faz­la oku­mak, bil­gi sa­hi­bi ol­mak için gü­zel bir sü­reç­tir. Çok faz­la hu­kuk­la il­gi­li ko­nu­lar­da ha­ber­ler oku­ruz, hu­kuk­sal ko­nu­lar, avu­kat­lar, yar­gı vb... ama Mer­kür za­rar­lı yer­le­şim­de ol­du­ğun­dan, uma­rım ne­ga­tif ha­ber­ler ol­maz bun­lar. Hu­kuk­sal ko­nu­lar­da des­tek­le­yi­ci, olum­lu et­ki­ler söz ko­nu­su ola­bi­le­cek­tir. Bol bol bul­ma­ca çö­ze­bi­lir ve­ya zi­hin eg­zer­siz­le­ri ya­pa­bi­lir­si­niz bol bol. En gü­zel ta­ra­fı, araş­tır­ma yap­mak, oku­mak, ye­ni bil­gi sa­hi­bi ol­mak için ide­al­dir. Yi­ne bu dö­nem­de ya­ban­cı dil eği­ti­mi­ne baş­la­mak için­de ha­ri­ka­dır açık­ça­sı!
Sev­gi­ler..