Bu hafta, Yay Burcu’nda dolunay etkileri ile geçecek. Bu dolunay süper dolunay olacak çünkü son 30 gün içinde Yay Burcu’nda yine bir dolunay meydana gelmişti. Aynı ay içinde aynı burçta dolunay meydana geldiği zaman artık süper dolunaya dönüşmüş oluyor!

Geçtiğimiz ay 20 Mayıs civarında hayatınızda hangi gelişmeler olmuştu. Bir durun düşünün bakalım, neler yarım kaldı, neler başladı ilerleyemedi, hangi konular gündeminizdeydi, işte bu hafta süper dolunay etkisi ile bu konuların üzerine biraz daha yoğunlaşacaksınız. Tabii dolunay 29 derecede meydana geleceği için, hafta boyunca bazı konular “Arada kalmışlık” hissi yaratabilir, ne yöne gideceğinizi, ne karar vereceğinizi bilemeyebilirsiniz. Dolunay etkisi ile diyete ve spora başlamak içinde harika olacaktır. Açık havada daha fazla vakit geçirin, herhangi bir eğitime başlayın, tatil organize edin, seyahat ihtiyaçlarınız için alış-verişlere çıkın, vize-pasaport işlerinizi halledin, eğitimle ilgili işlerinizi halledin ve en önemlisi önemsiz ayrıntılara takılarak hayatınızı zehir etmek yerine küçük şeylerle mutluluğun tadını çıkarın! 

Koç ve yükselen Koç;

Haf­ta­ya Yay Bur­cu­’n­da­ki do­lu­nay ile baş­lı­yo­ruz. Bu do­lu­nay 9. evi­niz­de ger­çek­le­şe­cek; uzak yer­le­re se­ya­hat­ler, uzak ak­ra­ba­lar, hu­kuk­sal ko­nu­lar, ulus­larara­sı iliş­ki­ler, it­ha­lat, ih­ra­cat, sa­tış, pa­zar­la­ma, halk­la iliş­ki­ler, ta­nı­tım, sa­hi­bi ha­tı­rı sa­yı­lır ki­şi­ler, pro­mos­yon vb... ko­nu­lar et­ki al­tın­da ola­cak­tır. Hu­kuk­sal ko­nu­lar­la il­gi­li gü­zel olum­lu ge­liş­me­ler ya­şa­ya­bi­lir­si­niz, yurt dı­şı se­ya­hat­le­ri gün­de­me ge­le­bi­lir, iş ara­yan­lar bu dö­nem özel­lik­le çok ulus­lu bir fir­ma­da işe baş­la­ya­bi­lir­si­niz. Güç ka­za­na­ca­ğı­nız, bel­ki de önem­li bü­yük bir iş ba­şa­ra­ca­ğı­nız alan­lar iş ve ka­ri­yer ko­nu­la­rı üze­ri­ne ola­cak­tır. Şansınız hayli açık.

Aslan ve yükselen Aslan;

Haf­ta­ya Yay Bur­cu­’n­da­ki do­lu­nay ile baş­lı­yo­ruz. Aşk ve ço­cuk­lar­la il­gi­li ko­nu­lar ön plan­da. Özel iliş­ki­ler­de güç, ik­ti­dar sa­va­şı za­man za­man zor du­ru­ma dü­şü­re­bi­lir, yal­nız As­lan­lar için ol­duk­ça ro­man­tik gün­ler ka­pı­da. Ço­cuk sa­hi­bi ol­ma­yı dü­şü­nen­ler ça­lış­ma­lar ya­pa­bi­lir­ler. Fi­nan­sal an­lam­da sür­priz har­ca­ma­la­ra kar­şı dik­kat­li ol­mak­ta fay­da var. Bir de bu haf­ta gü­neş ar­tık Yen­geç Bur­cu­’na ge­çiş ya­pa­cak ve bir ay bo­yun­ca bu burç­ta ka­la­cak. 1 ay bo­yun­ca odak­la­na­ca­ğı­nız ko­nu­lar, bi­lin­çal­tı, kor­ku­lar, ka­yıp­lar, ka­bu­ğu­nu­za çe­kil­me, kon­trol dı­şı ge­li­şen olay­lar, du­rum­lar, yal­nız­lık ih­ti­ya­cı­nı­zın art­ma­sı ve has­ta­lık­lar olabilir, dikkat.

Yay ve yükselen Yay;

Haf­ta­ya Yay Bur­cu­’n­da­ki do­lu­nay ile baş­lı­yo­ruz. Do­lu­nay dö­ne­mi iç­sel an­lam­da ne­den­li ve ne­den­siz stres­li ve ger­gin ola­bi­lir­si­niz. Ha­ya­tı­nız­da bir ola­yı ka­pat­mak, bir pro­je­yi son­lan­dır­mak ve­ya ha­ya­tı­nız­da sü­rün­ce­me de ka­lan bir ko­nu­yu net­li­ğe ka­vuş­tur­mak için bu do­lu­nay sü­re­cin­den ya­rar­la­na­bi­lir­si­niz. Ke­za do­lu­nay son­ra­sı di­ye­te baş­la­ya­bi­lir­si­niz ki ke­sin­lik­le tav­si­ye ede­rim, da­ha hız­lı ki­lo ve­re­bi­lir­si­niz. Bir de bu haf­ta gü­neş ar­tık Yen­geç Bur­cu­’na ge­çiş ya­pa­cak ve bir ay bo­yun­ca bu burç­ta ka­la­cak. Ça­lış­ma­dan pa­ra ha­va­dan ge­lir, ama son­ra öden­me­si ge­re­kir. Al­mak is­te­di­ği­niz kre­di­yi ra­hat­ ala­bi­lir­si­niz.

Boğa ve yükselen Boğa;

Haf­ta­ya Yay Bur­cu­’n­da­ki do­lu­nay ile baş­lı­yo­ruz. Baş­ka­la­rı­na ait ka­zanç­lar, mi­ras, or­tak­la­şa ka­za­nım­lar, çok ça­ba sarf et­me­den el­de edi­le­cek olan ge­lir­ler, kre­di, borç, ala­cak-ve­re­cek iliş­ki­le­ri, ölüm, ka­yıp­lar, burs, si­gor­ta prim­le­ri vb... ko­nu­lar bu do­lu­na­yın ana ko­nu­su ola­cak­tır. Bu ko­nu­lar­la il­gi­li bil­gi-ile­ti­şim hı­zı ar­ta­bi­lir. Do­lu­nay za­ma­nı özel­lik­le bo­şan­ma ile il­gi­li du­rum­lar­da na­fa­ka­ya iliş­kin özel­lik­le gü­zel ge­liş­me­ler ya­şa­ya­bi­lir­si­niz. Yal­nız har­ca­ma­la­rı­nı­zı bi­raz de­ne­tim al­mak­ta fay­da var. Eşi­niz­den ve­ya or­ta­ğı­nız­dan fi­nan­sal an­lam­da des­tek gö­re­bi­le­cek­si­niz. Ha­ya­tı­nız­da önem­li bir ge­di­ği ka­pa­ta­bi­lir­si­niz. Şansınız açılıyor.

Başak ve yükselen Başak;

Haf­ta­ya Yay Bur­cu­’n­da­ki do­lu­nay ile baş­lı­yo­ruz. Do­lu­nay za­ma­nı uzun sü­re­dir bek­le­di­ği­niz ha­ya­li­ni kur­du­ğu­nuz eve geç­mek için fır­sat ya­ka­la­ya­bi­lir­si­niz, işi­niz için evi­ni­zi de­ğiş­tir­me­niz ge­re­ke­bi­lir. Ai­le için­de geç­mi­şe ait bir ta­kım ko­nu­lar ye­ni­den su yü­zü­ne çı­ka­bi­lir ve ir­de­le­ne­bi­lir. do­lu­nay za­ma­nı, or­tak bir ka­rar­la bi­ri ile eve ge­çe­bi­lir, ta­şı­na­bi­lir ve­ya risk ala­rak ev al­mak için kre­di baş­vu­ru­sun­da bu­lu­na­bi­lir­si­niz. Bir de bu haf­ta gü­neş ar­tık Yen­geç Bur­cu­’na ge­çiş ya­pa­cak ve bir ay bo­yun­ca bu burç­ta ka­la­cak. 1 ay bo­yun­ca odak­la­na­ca­ğı­nız ko­nu­lar; sü­reç­te ina­nıl­maz sos­yal­le­şe­cek ve or­ga­ni­zas­yon­lar ya­pa­caksınız.

Oğlak ve yükselen Oğlak;

Haf­ta­ya Yay Bur­cu­’n­da­ki do­lu­nay ile baş­lı­yo­ruz. Eğer sağ­lı­ğı­nız­la il­gi­li bir ta­kım kon­trol­le­re git­me­niz ge­re­ki­yor ise bu do­lu­nay za­ma­nı­nı de­ğer­len­di­re­bi­lir­si­niz. İş ha­ya­tı­na iliş­kin özel­lik­le, ye­ni pro­je­ler, tek­lif­ler gün­de­me ge­le­bi­lir. Ama şart­lar he­nüz çok net de­ğil­dir, şart­la­rın net­leş­me­si 15 gü­nü bu­la­bi­lir. Bu do­lu­nay 12. evi­niz­de ger­çek­le­şe­ce­ği için, bu alan ka­pa­lı bir alan­dır, ak­tif ve can­lı de­ğil­dir. Ken­di­ni­zi yor­gun ve yal­nız his­se­de­bi­lir­si­niz. Bir de bu haf­ta gü­neş ar­tık Yen­geç Bur­cu­’na ge­çiş ya­pa­cak ve bir ay bo­yun­ca bu burç­ta ka­la­cak. Tek ba­şı­nı­za ha­re­ket et­me­niz zor bu nedenle daha fazla yardım almalısınız.

İkizler ve yükselen İkizler;

Haf­ta­ya Yay Bur­cu­’n­da­ki do­lu­nay ile baş­lı­yo­ruz. İliş­ki­ler için ta­mam mı de­vam mı? So­ru­su­na ya­nıt ara­na­ca­ğı za­man­lar, önem­li hem özel hem de iş iliş­ki­le­ri ku­ru­la­bi­lir. Kö­tü gi­den iliş­ki­ler ise do­lu­nay des­te­ği ile bi­te­bi­lir de ay­nı za­man­da. Yu­va, ai­le, yer de­ğiş­tir­me, ta­şın­ma ko­şul­la­rı ile il­gi­li de bek­len­me­dik, sür­priz ge­liş­me­ler ya­şa­na­bi­lir. İliş­ki­ler­le il­gi­li stres­li za­man­lara dik­kat. Bir de bu haf­ta gü­neş ar­tık Yen­geç Bur­cu­’na ge­çiş ya­pa­cak ve bir ay bo­yun­ca bu burç­ta ka­la­cak, bu bir ay­lık sü­reç­te odak­la­na­ca­ğı­nız ko­nu­lar ise; ka­za­nım­lar, mad­di ko­şul­lar, pa­ra, büt­çe ile il­gi­li ola­cak­tır. Ye­ni tek­lif­ler ve ma­aş zam­la­rı yaşanabilir.

Terazi ve yükselen Terazi;

Haftaya Yay Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Yuva, aile, yer değiştirme, taşınma, tadilat, gayrimenkul alım-satım konuları ön planda. Bu işlerle ilgilenirken zaman zaman stres ve baskı altında hissedebilirsiniz. Özellikle iş ve kariyerinizi ilişkilendiren konularda güç çekişmelerine dikkat. Bir de bu hafta güneş artık Yengeç Burcu’na geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. 1 ay boyunca odaklanacağınız konular, kendinizi gösterebileceğiniz konular iş ve kariyerinize ilişkin konular olacaktır. İş arayanlar, terfi etmek isteyenler, işini değiştirmek isteyenler bu bir aylık zamanı çok iyi kullanmanız gerekiyor.

Kova ve yükselen Kova;

Haf­ta­ya Yay Bur­cu­’n­da­ki do­lu­nay ile baş­lı­yo­ruz. Bu do­lu­nay za­ma­nı ar­ka­daş­la­rı­nız­dan, dost­la­rı­nız­dan ra­hat­lık­la des­tek­ler gö­re­bi­le­cek, ha­ya­tı­nı­za ye­ni in­san­lar ka­ta­bi­le­cek­si­niz. Eğer yal­nız ise­niz ha­ya­tı­nı­za kat­tı­ğı­nız bu ye­ni in­san­lar­la uzun va­de­de özel bir bir­lik­te­lik­te ya­şa­ya­bi­lir­si­niz. Ya da bir di­ğer se­nar­yo ise yal­nız Ko­va­’lar bu do­lu­nay za­ma­nı ol­duk­ça ro­man­tik ve duy­gu­sal bir­lik­te­lik­le­re, flört­le­re yel­ken aça­bi­lir­ler. Ya­kın çev­re­niz­den des­tek­ler ala­bi­lir, bu­nun ya­nı sı­ra ik­na ka­bi­li­ye­ti­niz ol­duk­ça yük­sek ola­cak­tır. Fi­kir­le­ri­ni­zi net bir şe­kil­de or­ta­ya ko­ya­bi­le­cek­si­niz. Arkadaşlarınıza karşı kırıcı olmayın.

Yengeç ve yükselen Yengeç;

Haf­ta­ya Yay Bur­cu­’n­da­ki do­lu­nay ile baş­lı­yo­ruz. Bu do­lu­nay za­ma­nı ça­lış­tı­ğı­nız iş ye­ri­nin ye­ri ve­ya ku­rum­sal ya­pı­sın­da bir ta­kım de­ği­şik­lik­ler mey­da­na ge­le­bi­lir, ba­zı gö­rev de­ği­şim­le­rin­den pek hoş­lan­ma­ya­bi­lir­si­niz. İş yü­kü­nüz ar­ta­bi­lir, ye­ni bir ta­kım pro­je­ler iş­ler için gö­rev­len­di­ri­le­bi­lir­si­niz. Da­ha çok ça­lı­şa­ca­ğı­nız ama çok faz­la da tak­dir gö­re­me­ye­ce­ği­niz bir sü­reç ola­cak bu. Yi­ne sağ­lık­la il­gi­li ko­nu­lar­da des­tek­le­yi­ci et­ki­ler al­tın­da ola­cak­sı­nız. Kö­tü bir ta­kım alış­kan­lık­la­rı bu haf­ta bı­ra­ka­bi­lir­si­niz. Bir de bu haf­ta gü­neş ar­tık bur­cu­nu­za ge­çiş ya­pa­cak ve bir ay bo­yun­ca ka­la­cak.  Sü­per güç ve mo­ti­vas­yon ve­re­cek.

Akrep ve yükselen Akrep;

Haftaya Yay Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Bu dolunay ile olası bir para, finans durumunu yaşamınızda net bir hale getirebilirsiniz, beklediğiniz ödemeleri alabilirsiniz. Para ile ilgili her türlü konuyu tamamlamak, konuşmak, netliğe kavuşturmak için harika bir gündür. Bu dolunay zamanı minik bir de seyahat organize edebilirsiniz. Bir de bu hafta güneş artık Yengeç Burcu’na geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. 1 ay boyunca odaklanacağınız konular, tatil planları, nereye ne şekilde gitsem, rezervasyonlar, statü sahibi kişilerle birlikte olmak ve onlardan destek görmek mümkün olacaktır.

Balık ve yükselen Balık;

Haftaya Yay Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Bu dolunay genel anlamda destekleyici etkilere sahip, üstlerinizden destekler alabilir, oldukça göz önünde olabilirsiniz. Yalnız iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda yeri geldiğinde sizden bazı fedakârlıklar yapmanız beklenebilir. Bu dolunay sayesinde kazançlarınızı artırabileceğiniz koşullarla karşılaşabilir, bütçenizi yapılandırabilirsiniz. Bir de bu hafta güneş artık Yengeç Burcu’na geçiş yapacak ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. 1 ay boyunca odaklanacağınız konular; aşk, çocuklar, yaratıcılık gerektiren konular olacaktır. Eğer yalnız iseniz, aşk kapınızda olacak.

Dolunay ve Türkiye

Yeni haftaya Yay Burcu’ndaki dolunayın etkileri ile başlıyoruz ve hafta boyunca da etkin olacaktır.
Yay Burcu; Din, dini ibadet yerleri, imamlar, kiliseler, papazlar, dini düşünceler, üniversite seviyesinde eğitim yerleri, yüksek eğitimi, yayıncılık, uzak mesafeler ile iletişimimiz sağlayan aygıtlar, kanunlar, kanun koyucular, kanun adamları, mahkemeler, uluslararası sorunlar, yargı, ithalat, ihracat, politika, medya, yazarlar, profesörler, gibi konular da Yay Burcu’nun sembolize ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu konularda zorlayıcı gelişmelerin olabileceğini düşünmemiz gereklidir.
Bu dolunay, Türkiye’nin 6. Evinde meydana gelecek. Politik astrolojiye göre 6. Ev; Askeri konular, ordu, işçi ve çalışanlar, sendikalar, ulusal savunma, sağlık sektörü, hırsızlar, yolsuzluklar demektir.
Yine işçiler, sendikalar, hizmet sektörü, çalışan kesim açısından zorlayıcı bir dönem bu. İşçi grevleri, iş bırakma, sendikasal sorunlar gündeme gelebilir sık sık. Sendika avukatları zor duruma düşebilir. Allah korusun ama işçi kayıpları, iş kazaları yine gündeme gelebilir. Özellikle sağlık sektörü tehdit altında diyebilirim, salgın hastalıkların en çok yaşanabileceği dönemdir bu. Sağlık sektörüyle ilgili rahatsız edici haberler olabilir bu dönem. Özellikle bağırsak sistemini etkileyecek tarzda hastalıklar. Ulusal güvenliğimizi tehdit edebilecek durumlar söz konusu, ulusal bilgi güvenliğini ilgilendiren konular risk altında. Yeni yolsuzluk dosyaları açılabilir, yolsuzluk davaları açılabilir.
Sağlık sistemi ile ilgili yeni yasal düzenlemeler olabilir... Ev istihdamla ilgilidir, bu dönem özellikle istihdam sayısında artış olabilir, özellikle yabancı sermayeli şirketler daha çok ön plana çıkabilir olumlu anlamda... Bu dönem salgın hastalık haberleri daha hızlı bir şekilde yayılabilir, salgın hastalıklara karşı dikkatli olunması gereken bir dönemdir. Havacılık sektörü, uçaklarla ilgili enterasan gelişmeler olabilir. 6. Ev toplumsal uyumla da ilişkilidir, toplumun kendi içindeki uyumsuzluk yüzünden ortaya çıkabilecek durumlara da işaret edebilir.
Yine yayıncılık, medya, köşe yazarları, eğitimle ilgili konularda da sert gelişmeler söz konusu olabilir.
Yay Burcu, özgürlüklerle ilgilidir. Umarım 26 Haziran’da gerçekleşecek olan Onur Yürüyüşü’ne gölge düşürecek, homofobik zihniyetlerin bir müdahalesi söz konusu olmaz.