Sevgili okuyucularım, 18 gün sonra 29 Ekim Cumhuriyet bayramı... O gün  Türkiye’de her yere bayraklar asılacak. Kamu kurumları, özel binalar, konutlar, hatta sokaklardaki direkler bile Türk bayraklarıyla donatılacak.
Hepiniz çevrenizdeki camilerden izleyin. Ülkemizde yaklaşık 85 bin cami var... Ve bugünkü çarpık zihniyet değişmediği sürece bu camilerin hemen hiçbirine Türk bayrağı asılmayacak!
Bu, benim üzerinde yıllardır durduğum bir konudur. Her yere asılır da, ulusal bayram günlerimizde camilere niçin bayrağımız asılmaz?
Geçmişte bu konuyu çeşitli yazılarımda dile getirmiş, ulusal bayram günlerimizde ve özellikle Cumhuriyet bayramlarında camilere bayrak asılması gerektiğini ısrarla vurgulamıştım. Bazıları o yazılara tepki gösterdiler. Şöyle yanıtlar gelmişti:
“Camiye niçin bayrak asalım, cami Türk’lerin değil bütün Müslümanların ibadet yeridir...”
“Bayrak Kanunu’nda camilere bayrak asılması öngörülmemiştir...”
“Vay din düşmanı vay! Senin bayrağın millidir, camiler ise ümmetindir. Ümmetin camisinde asla bayrak olamaz...”

*  *  *

Bunlar din sömürüsünü meslek edinmiş, Müslümanlıktan rant elde eden din baronlarıdır. Bütün taktikleri böyle koro halinde saldırıya geçip karşıdakini yıldırmak, sindirip susturmaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığı da ulusal günlerde camilere bayrak asılmasına karşıdır.
Bu konuyu birkaç yıl önce gündeme getirdiğimde, Diyanet tarafından bana gönderilen yazılı yanıt aynen şöyleydi:
“Bilindiği üzere camiler, İslam dinine ait ibadethanelerdir. İbadethanelere bayrak asılması geleneklerimizde bulunmadığından, yeni bir uygulamanın çeşitli yorumlara sebep olabileceği düşünülmektedir.
Kaldı ki, ilgili kanun ve tüzükte ibadethanelere bayrak asılacağına dair bir hüküm de bulunmamaktadır. Bilginize.
Abdurrahman Kahyaoğlu. Başkan adına. Din Hizmetleri Dairesi Başkanı.”

*  *  *

Bu yanıtın neresine bakalım! Camilere bayrak asılması yeni yorumlara neden olabilirmiş. Neymiş o yorumlar? Ülkedeki 85 bin cami, Türkiye’nin camileri değil mi?
Kanunda ve tüzükte böyle bir hüküm yokmuş. Olmayabilir. Bugüne kadar tek tük camilerimize ulusal günlerde yurtsever imamlar tarafından bayrak asıldı. Onlar hakkında işlem mi yapıldı?
Camiler kamuya açık alanlardır. Aynen kamu binaları, hastaneler, okullar, stadyumlar, hatta cemevleri gibi. Cemevlerine gidiniz, duvarlarda asılı Hazreti Ali ve Atatürk resimlerini, kapılarında asılı Türk bayraklarını görürsünüz. Demek ki Alevi yurttaşlarımız yanlış yapıyor!
Burada size yurtdışından da bir örnek vereyim.
Gidin Yunanistan’da görün. Bütün kiliselerde Yunan Bayrağı dalgalanır.
Yunan papazları “Ortodoksluk ulusal değildir” diye düşünmez.

*  *  *

Evet, önümüz Cumhuriyet Bayramı. Biz camilerimizde ya minareler arasında, ya da kapılarında uygun yerlerde dalgalanan bayraklarımızı görmek istiyoruz.
Hükümet, Diyanet İşleri Başkanlığı, valiler, müftüler ve cami görevlilerine şimdi bu konuda çok önemli bir görev düşüyor. Ama iş dönüp dolaşıyor hükümet ve Diyanet’te kilitleniyor.
Diyanet’in bu konuda şimdiki tavrı nedir? Ulusal günlerimizde (23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve özellikle 29 Ekim) camilere bayrak asılması konusunda şimdi ne düşünmektedir? Eski olumsuz, anlamsız ve zırva görüşü halen devam mı etmektedir, yoksa değişmiş midir?
Camilere, minarelere dolarla kira karşılığı baz istasyonları kurulması serbest!..
Camilerin giriş katlarını marketlere, mobilyacılara, bakkallara ve her türlü işyerlerine kiralamak da serbest!
Kiralayıp para kazanan Diyanet.
Ne yazık ki bayrağımızın kira bedeli yok!

*  *  *

Dünya liderimiz Recep Bey ne derse emir kabul ediliyor. Şimdi Diyanet’e bir emir verip “Ulusal bayramlarda camilere bayrak asın ve bunu 29 Ekim’e yetiştirin” desin bakalım.
Korkmasınlar, bir şey olmaz.
Terör olaylarında her gün şehitler veriyor ve onları bayrağımızla uğurluyoruz.
Türk Bayrağı’nın utanılacak bir yanı yoktur.
Bu işin Bayrak Kanunu, bayrak yönetmeliği vesaire ile de uzaktan yakından ilgisi yoktur.

*  *  *

Bu konuyu geçmiş yıllarda iki saygın din adamına sormuş ve sözlerini yazmıştım.
Prof. Dr. merhum Yaşar Nuri Öztürk: “Camilere bayrak asılmasının dinimizce hiçbir sakıncası yoktur ve böyle bir yasak düşünülemez. Zaten o bayrak olmasaydı camilerimiz açık olamazdı.”
Prof. Dr. Zekeriya Beyaz: “Bayrağımızdaki ay İslamın, yıldız Türk Milleti’nin sembolüdür. İkisi birden Müslüman Türk Devleti’ni oluşturur. Bugün Diyanet’in ve pek çok din adamımızın eksiği, ne yazık ki ulusallıktan uzaklaşmış olmalarıdır. Türk kültürü ve kavramı Diyanet’ten sürgün edilmiştir. Camilere bayrak asılması normalin de ötesinde kesin gereklidir.”
Hükümet veya AKP’nin arka bahçesi olan Diyanet’ten gelecek yazılı açıklamayı (eğer gelirse!) sizlere bu köşede aynen ileteceğim... Ve camilere bayrak konusunu bir kez yazıp unutmayacağım. Üzerinde ısrarla duracağım.
Bekliyorum.