Bu hafta içi Kulüpler Birliği ile İstanbul Valisi’nin toplantısını izledim. Vali bey bugünkü İl Güvenlik Kurulu Toplantısı’ndan olumlu sonuç çıkacağını söyledi ki, bu çıktı demektir. Hayırlı olsun, doğrusu buydu. Ama inşallah fanatik taraftarlar olay çıkarmazlar aksi halde bir daha bu yasak asla kalkmaz.

Ayrıca hep üzerinde duruyorum, o toplantıyı bence Başkan Yıldırım Demirören yapmalıydı. Kulüpler Birliği asla Federasyon Başkanı’nın önüne geçmemeli ve siyasi gücünü bu kadar öne çıkarmamalıdır, hiç hoş gözükmüyor. Gelelim Arda Turan konusuna. Tekkelimeyle Türk futbolunda sadece paranın gücünün ne denli önemli olduğunu ve bu yüzden ne büyük çirkinliklerin ortaya çıktığını görüyoruz. Dünya futbolunda emsali görülmemiş primleri vaat edersen, bir de “Maçlardan evvel ödeyeceğiz” dersen, sonuç bu olur.

Hoca ile futbolcular para yüzünden birbirlerine girerler. Her ikisinin de beyanatları çok hatalı, bence aralarında çözülmesi çok zor bir problem var. Altı 1. Lig takımımıza gerekli şartları yerine getiremedikleri için 3 puan silme cezası verilmiş, güzel bir uygulama.Keşke bu tip uygulamaları Süper Lig takımlarımıza da daha evvel yapabilseydik de UEFA-FIFA’dan ağır cezalar aldırmasaydık. Bundan sonra başkanın hiçbir kulübün gözünün yaşına bakmadan ve hiç çekinmeden bu tip cezaları gerektiğinde vermesini tavsiye ederim, güzel bir yol açar.

Gelelim derbiye, bence bir kalecinin ne denli önemli olduğunu gösterecek bir maç olacak. Orta sahaları ve golcüleri güçlü ama geri dörtlüleri çok sıkıntılı. İki takımın dengesinde Galatasaray’ın sadece kalecisi çok ağır basıyor. Bence gollü bir maç olacak. MHK’nın bu maça hakem bulamama sıkıntısı da ayrı bir ayıbımız. Bizim zamanımızda o kadar çok güçlü derbi hakemi vardı ki, kimi verelim diye zorlanırdık. Son olarak eski FIFA hakemi ve MHK Başkanı Bülent Yavuz bu hafta sonu çok ciddi bir ameliyata girecek,dualarımız onunla olacak, kendisine acil şifa diliyorum.