Sayın Davutoğlu, son yaşadığınız olay nedeniyle geçmiş olsun mu, yoksa sizin için hayırlısı buydu mu diyelim?
Yıllarca Sayın Erdoğan’a danışmanlık yaptınız. Ardından Dışişleri Bakanlığı; son olarak da Başbakanlık yaptınız. Görevde olduğunuz sürede başarılı mı, başarısız mı olduğunuzu gelecekte tarih yazacak derken Sayın Cumhurbaşkanı bu işi tarihe bırakmadan sizin başarısız olduğunuzu ima ederek koltuğu zarif bir biçimde altınızdan çekti. Zaten MKYK’daki Sayın Erdoğan’ın askerleri ‘KONGRE’ dedi. Son dönemlerde yaşananlardan size bazı mesajlar verildi ama siz anlamazlıktan geldiniz. O anda gereğini yapmalıydınız. Parti otobüsünden atılan ağabeyleriniz, danışmanlarınız; yapmayın etmeyin biz de partide, alttan alta taban oluşturuyoruz, güçleniyoruz dediler ve istifa etmediniz. Size yapılan bu davranış şık olmadığı gibi, parti kardeşliğinize de yakışmadı.

GEÇMİŞTEN DERS ALMALIYDINIZ


AKP’de ilginç bir kardeşlik var, ancak ilk kez bu kardeşliği rahmetli hocalarına karşı bozdular. Hocanın öğrencileri içinden okuldan kaçanlar bir araya gelip yeni bir parti kurdular ve ilk seçimde de iktidar oldular. Yıllarca ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısıyla birlikte yürümeye devam ettiler. Derken rahmetli hocaya yaptıkları gibi bir süre sonra bazı kardeşler, organ reddi gibi dışarı atıldı. Son birkaç yıl içinde de partinin kurucu ağır topları partiden dışlandı. Geçmişte Sayın Erdoğan için söylenmedik söz bırakmayanlar şimdi partide baş tacı yapıldı.
Sayın Davutoğlu, AKP’deki parti kardeşliğinin pamuk ipliği olduğunu geçmişte bazı ağabeylerinize yapılanlardan anlamalıydınız. Sizden önce ne kardeşler, ne özgül ağırlıklı ağabeyler ve parti kurucuları dışlandı. Hayran olduğunuz Osmanlı’da da öyle değil miydi? Rakip şehzade boğduruluyordu. Dua edin; sizlerin başına böyle bir şey gelmedi. Görevde olduğunuz dönemde koltuğunuzda 23 Nisan Çocuk Bayramı’ndaki çocuk başbakan gibi oturdunuz.
Sayın Davutoğlu; size zaman, zaman Sayın Erdoğan tarafından ince, ince mesajlar verildi ama anlamamakta ısrar ettiniz.

KAMUOYU YANITLARINIZI BEKLİYOR


Aşağıdaki sorulara nasıl cevap vereceğinizi doğrusu kamuoyu merak ediyor...
Kabinedeki bakanların
çoğunu kim atadı?
MKYK üyelerini kim belirledi?
Hakan Fidan olayından siz bir şey anladınız mı?
Konuşmalarınızı izne bağlı play-back mi yaptınız ?
Oturduğunuz koltukta tüm yetkileri siz mi kullanıyordunuz?
AKP de her şeye bir kişinin karar verdiğini biliyor muydunuz?
Anayasanın askıya alındığı bir ülkede, Başbakanlık’ı nasıl içinize sindirdiniz?
İnanmadığınız konularda direndiniz mi?
Son il ve ilçe başkanlığı atama yetkileri elinizden alındığında ne düşündünüz?
Değerli okurlar şimdi olacak şu; Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı durumların tümü Sayın Davutoğlu’nun omuzlarına yüklenecek ve yine ‘kandırıldık’ diyecekler.

PROFİLİ DÜŞÜK BİR BAŞBAKAN ARANIYOR


Sayın Başbakan, sakın size vefasızlık yapıldı demeyin, vefasızlık bugün başlamadı, geçmişte de çok örnekleri vardı. Bildiğiniz gibi ‘VEFA’ İstanbul’da bir semtin adı ama Kasımpaşa’ya çok yakın.
Ensar Vakfı olaylarında tüm Türkiye ayağa kalkarken, sizler “Bir defayla bir şey olmaz” demiştiniz. Sizin başınıza gelen de bir ilk. Üzülmeyin, dua edin de bu yaşadıklarınızı paralel ilişkisi veya Fuat Avni’ye bağlamasınlar. Artık geniş zamanınız olacak otobüsten indirilen ağabeylerinizle ‘istikşafi’ görüşmelere devam edersiniz.
Sayın Erdoğan, istifanızdan sonra açıkça söyledi... İnsanlar nereden ve nasıl geldiğine dikkat edecek. Demek istedi ki millet mutlu olmuş olmamış önemli değil, önemli olan “Patronun mutluluğu” ve “EMİR-KOMUTA”
Sayın Davutoğlu, Sayın Cumhurbaşkanı’na göre başbakan olarak profiliniz yüksek çıktı, şimdi profili düşük bir başbakan adayı aranıyor. Siz siyasi yaşama başladığınızdan beri beyefendi, konuşurken sesini bile yükseltmeyen, hep güler yüzlü, naif bir insansınız. Danışmanlık, bakanlık ve başbakanlığınızda hiçbir kirliliğin içerisinde olmadınız, zaten bu özelliklerinizden dolayı da ‘AK GENÇLİK’ diye mesaj verdiniz. Sanıyorum seçmenleriniz de bunu çok iyi anladı.

Son Söz: Bütün insanlar orijinal olarak doğarlar; Birçoğu kopya olarak ölür. William Lake