Sayın Cumhurbaşkanı; son dönemde yaşanan kaos ortamına dayanamadı, patladı ve “AT İZİ, İT İZİNE KARIŞTI” dedi. Bu söz, ülkenin içinde bulunduğu bugünü çok iyi tanımlıyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Ortam, iktidarın hayran olduğu çok beğendikleri ve Dolmabahçe Sarayı’nda doğum gününü kutlamak için toplantılar düzenledikleri “ABDÜLHAMİD” dönemiyle tıpa tıp örtüşmüyor mu? Herkes bir birini jurnalliyor. Bu nedenle çok üzücü günlerden geçiyoruz. Dilerim bu yaşananlar, Türkiye’nin geleceği açısından riskler oluşturmaz. Hain FETÖ “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısına da 15 Temmuz’da ihanet etti. Şu bir gerçek ki, Sayın Cumhurbaşkanı başından beri bu örgütü yok etmek için tek başına büyük kararlılıkla savaş veriyor. Çevresinin destek verip vermediğini bizler bilemeyiz.

BU SORULARA NE DERSİNİZ?

Değerli okurlar, halk aşağıdaki bir kısım soruların cevaplarını öğrenmek istiyor…
15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün, Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan’ın neden geç saatlerde haberleri oldu?
Yıllar önce bir banka açılışı yapılıyor, kurdele kesenlerin resimleri de sosyal medyada havalarda uçuşuyor. Bu bankaya para yatıran garibanlar sorgulanıyorlar. Niçin banka kuruluşuna izin verenlere, açılışı yapanlara ve banka ortaklarına soruşturma açılmıyor?
Cemaat okul ve üniversitelerinden mezun olup, kamuda çalışanlar işten atılıyor. Bu insanlar artık toplumda iş bulabilir mi?
Cemaatin okul ve üniversitelerinden mezun olan siyasilerin çocukları var mı? Varsa kamuda çalışanlar kimler?
Gelecekte iktidar değişikliği olduğunda, yeni gelen iktidar TÜRGEV gibi vakıf yurtlarında kalan, burs alan, İHL’den mezun olup kamuda çalışanlar bugünkü gibi işten atılabilir mi?
Bir bakan, bin 142 adet devletin arazilerini kurtardık dedi? Bu araziler kimlerden kurtarıldı? Bu arazileri peşkeş çekenler kimler?
Manisalı özgül ağırlıklı, ağlamaktan sorumlu eski Bursa milletvekili parti ağabeylerinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı için bulunduğu iddiaların sonucu ne oldu?
Bir meczup, otobüste şort giydiği için bir hanımefendiyi darp etti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu davranış Meclis kürsüsünden yaptığınız “laik demokratik Cumhuriyet’e” bağlılık yemini ile örtüşüyor mu? Bu eylemlere sert tavır koymazsanız gelecekte buna benzer olayların yaşanmayacağından emin olabilir misiniz?
Yeni Aziz Sancar’lar yetiştirip, Nobel ödülleri almaları için mi ilkokullara Arapça dersi koyuyorsunuz?
Okula ilk gün başlayan çocukların eline 15 Temmuz’la ilgili kitapçık vererek neyi hedefliyorsunuz? Ülkenin saygın psikiyatrist ve psikologları bu konuda söyleyecekleriniz yok mu, niçin susuyorsunuz?
Kamuda boşalan kadrolara mülakatla memur alırsanız, toplumdaki yaygın söylenti “yandaşlar dolduruluyor” söylemine ne cevap vereceksiniz?
Sayın parti genel başkanları; yapılan soruşturma ve tutuklamalarda çok titiz davranılmasını ısrarla dile getiriyor. Ülkesini seven herkesin dilediği budur. Eğer dikkatli ve titizlikle yapılmazsa, yapılanlar gelecekte büyük sıkıntı yaratacağı gibi ayrışmalara da neden olacaktır. Sayın Bahçeli de diğer genel başkanlar gibi titizliği işaret etti. Öğrenmek istiyorum, partiden yapılan ihraçlarda aynı titizlik gösterildi mi? Yapılan ihraç eylemleri söylediklerinizle örtüşüyor mu?

SİYASETTEKİ FETÖ’CÜLER NE OLACAK?

Değerli okurlar, bugün atlatılmış gibi görünen bu hain darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi “AT İZİ, İT İZİNE KARIŞTI”. Ortadaki it iziyle uğraşılıyor. Asıl at izlerinin ortaya çıkarılması gerekmiyor mu? Halk merakla bekliyor; siyasetteki FETÖ’cülere ne zaman sıra gelecek? Her partide cemaatçi olduğu kuşkusu halkta yaygın. Ancak, AKP içinde daha yaygın olduğu söyleniyor. Siyasetteki “izlerin” öncelikle temizlenmesi beklentisi var. Siyasetteki izler ortaya çıkarılmadıkça insanlar rahat nefes alamayacak.
İktidar partisinde bunların olduğu biliniyor. Ancak şu anda siyaseten bu temizliğin yapılması mümkün görünmüyor. Yaparlarsa kendi ayaklarına kurşun sıkmış olacaklar. Sanıyorum, işler biraz durulunca bir erken seçim kararı ile bu temizlik çok rahat yapılacaktır. Milletvekili listeleri yapılırken AKP’nin üst düzeyinde sıkıntı olmaz. Zira izlerin hepsini biliyorlar. Ne dediler? “Dere geçerken at değiştirilmez.”
Bu her şeyi açıklamıyor mu?
SON SÖZ: KANUNLAR BÜYÜK SİNEKLERİN DELİP GEÇTİĞİ, KÜÇÜKLERİN DE TAKILIP KALDIĞI BİR ÖRÜMCEK AĞI GİBİDİR. KONFÜÇYÜS