Ülkem terör belası ile her gün uğraşırken diğer bir önemli sorun da yoksul öğrencilerin üniversitelerde yaşadıkları beslenme ve barınma sorunlarıdır. Bu gençler üniversite sınavlarını kazandıktan sonra kayıt işlemi için üniversitelere geldiklerinde, üniversite kapılarında bekleyen cemaat ve tarikatlar tarafından “her türlü sorunlarınız çözülecek” diye kandırılıp bu yurtlara yönlendiriliyorlar. Ekonomik sıkıntıları olan bu çocuklara devlet sahip çıkmıyorsa, onların gideceği yerler bu yurtlar değil mi?
Acı olan da 21. Yüzyıl’da yavrularımızın cemaat ve tarikat yurtlarında cayır, cayır yanmalarıydı.
Bu sorunlar, ya yaşanan facialar ya da üniversite kayıt dönemlerinde konuşulur, bir süre sonra da unutulur.
Peki nasıl çözebiliriz?
Yoksul aile çocuklarının barınma ve beslenme sorunları devlet tarafından çözülmelidir.
Küçük çocukların
yurtlarda kalması
engellenmelidir.
Cemaat ve tarikat yurtlarının siyasi bağlantıları
kesilmelidir.
Tüm yurtlar devlet tarafından çok sıkı bir biçimde denetlenmelidir.
Cemaat yurtlarının parasal kaynakları denetim altında tutulmalıdır.
TSK’nın boşalttığı tüm yerleşkelere öğrenci ve yurtları ve sosyal tesisler inşa edilmelidir.
Ülkeyi yönetenler, televizyonlarda bas bas bağırıyorsunuz… Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri, Avrupa’nın en büyük havalimanı, Osmangazi ve 3. köprü, metrolar, duble yollar...
O zaman sizlere sormazlar mı; ”Ey büyük devlet bu kadar güçlüsün de bu fakir çocukların yurt ve barınma sorunlarını neden çözemiyorsun?” diye…

TÜRGEV’İ YAKINDAN TANIYALIM

Ender de olsa yurdumuzda güzel gelişmeler de oluyor. Son yıllarda birçok kentte eğitim aşkı ile yanan hayırsever yurttaşlar TÜRGEV adında yurtlar kurmaya başladı. TÜRGEV yurtlarının içlerini görmedim ama binalar dıştan çok görkemli! Medyadan öğrendiğimize göre Sayın Erdoğan ailesinden de TÜRGEV yönetiminde olanlar varmış. Bu aile bireylerinin yönetimde bulunmaları çok sevindirici. Zira hayırseverlerden, kamudan ve yerel belediyelerden daha fazla katkı sağlayabilecekler.
Kamu öğrenmek
istiyor...
Bu yurtların gelir kaynakları nerelerden?
Bu yurtların arsa ve binaları kimler tarafından tahsis edildi?
Bu yurtlar sadece İHL öğrencileri için mi, yoksa üniversite öğrencileri için olanlar da var mı?
Yurtlarda kalan öğrenciler ücret ödüyor mu?
Yurda alınan öğrenciler hangi kriterlere göre değerlendiriliyor?
Hangi kentlerde TÜRGEV yurtları olup, kalan öğrenci sayısı nedir?

KÖY ENSTİTÜLERİNİ ÖRNEK ALIN

Türk büyüklerimiz;
Yalnız yurtların değil, Milli Eğitim’in de A’dan Z’ye yeniden yapılandırılması gerekiyor. İçtenlikle söylüyorum, Milli Eğitim’in bu günkü hali bize 50 yıl önceyi bile özletiyor.
PISA sonuçlarını hepimiz gördük. Üzülerek söylemeliyim ki yavrularımız sapır sapır döküldüler. Bu eğitim kalitesiyle nasıl çağdaş uygarlık seviyesine ulaşacağız?
Yerinizde olsam Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra eğitim nasıl yapılanmış ve dünyanın örnek aldığı Köy Enstitüleri nasıl kurulmuş bir bakarım. Beslenme ve barınma sorunlarının da nasıl çözüldüğünü çok değerli uzmanlarınıza incelettiririm!
Diyeceksiniz ki, adama bak; yıl 2016, 1946’lar da kalmış. Sakın bu konuda bana laf etmeyin, ben Cumhuriyet’in 1946’sı diyorum. Sizler Osmanlı’da kalmışsınız.
Emperyalistler baktılar ki, ülke uyanıyor, Köy Enstitüleri ağalığı ve şeyhliği yok ediyor… Bu durumda ne dediler, bu okullar komünist yetiştiriyor… Bizim aklı evveller de bunun üzerine bu okulları kapattılar. İşte bunu yaparak Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini yok ettiler.
Şunu artık kabul edin. Laik eğitim olmadan Türkiye’yi aydınlığa, çağdaşlığa ve uygarlığa taşıyamayız.
SON SÖZ: SENİN KARANLIĞIN BENİM AYDINLIK DÜNYAMI TEHDİT ETTİĞİ SÜRECE, BEN NİYE SANA SAYGI DUYAYIM? ANONİM
NOT: Akademik çalışmalarım nedeniyle yazılarıma bir süre ara veriyorum. Sağlıcakla kalın…