1

Söz konusu olan Ay-Yıldızlı Bayrağımız’ın dalgalandığı bu kutsal vatan topraklarıysa, söz konusu olan TBMM’nin, Gazi Meclis’in işlerliğiyse, söz konusu olan devletin bekasıysa akan sular durur arkadaş! Sözcü yıllarca yazdı, yıllarca uyardı. Fakat gerçeğe yeni ayıldı ne yazık ki. Hem de en acı şekilde! Bu vatanın tankıyla, topuyla yine bu vatanın evladına kurşun sıkıldı. F-16’larla, helikopterlerle başta Meclis olmak üzere, vatanın kurumları vuruldu. Kardeşlerim! Zaman siyaset zamanı değil, zaman kenetlenme zamanı, bir olma, birlik olma zamanıdır. Yaşasın tam bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti diyerek darbenin, darbelerin önünde siper olmalıyız. Baksanıza; Türkiyemiz de son 1 yılda yaşananlar tam anlamıyla dudak uçuklatıcı. Canlı bombalar, saldırılar, patlamalar, bombalamalar... Son olarak toplumu sarsan, kan donduran hainliğin vücut bulduğu gerçekleştiremedikleri darbe girişimi. Hollywood filmlerinin senaryolarında dahi göremeyeceğimiz aksiyonlar, arkadan vurmalar, hainlikler, kalleşlikler... 15 Temmuz gecesinde, 16 Temmuz sabahında yaşananların görüntüleri çıktıkça insanın ağırına giden o bombardımanları gördükçe travmamız, tahribatımız daha da artıyor ne yazık ki. Allah korusun, bir daha yaşamayalım o saatleri, o dakikaları. Şimdi bizlere düşen kenetlenmek, bir olmaktır. Halkın, medyanın, demokratik kurumlarımızın cevabı en güzel cevap oldu bu hainlere. Bugünlerden el ele, kol kola geçeceğiz, başka yolu yok. Provokasyonlara gelmeyip özellikle sosyal medyada Twitter’da,
facebookta gördüğümüz, duyduğumuz her şeye inanmayıp kanmayıp, kabullenmeyip, sorup, sorgulayıp
akl-ı selim davranıp, soğukkanlı davranıp önümüze, geleceğimize bakmalıyız. Birbirimizi suçlamadan, yaftalamadan, asmadan, idam etmeden. Tek ihtiyacımız olansa, millet iradesinde daha fazla hukuk, daha fazla demokrasi, daha fazla parlamento. Fitneye, fesata gelme vatandaş!

2

Vatandaşın sesi?

Çalar Saat’te yayın yaptığım saatlerde bana çok farklı mesajlar geldi, geliyor. Herkes görüşünü paylaşıyor. Elbette aklıyla, kalbiyle yazanlar da var, sevgisizliğini klavyeye döken arkadaşlarımız da... Yurdun dört bir yanından destek mesajı aldığım gibi, özellikle Azerbaycan, İran, Irak’taki izleyenlerimizden de fazlaca destek mesajları alıyoruz. Bu son derece güzel bir olay. Sıcacık selamlarımı gönderiyorum o kardeşlerimize. Özellikle instagram hesabıma gelen mesajlar ne güzel ki ezici çoğunlukla birlik beraberlik çağrıları. Buyurunuz okuyunuz:
Nesimi Qaybaliyev: Allah Türk kardeşlerimizi korusun. / Tskn.tskn : Asker bizim, polis bizim. Onları karşı karşıya getirmeye çalışanlara fırsat vermeyelim / Y.Uygar: Yaşasın TC, Yaşasın Demokrasi / S.Kalemcioğlu: Önce vatan, bayrak, milletimizin dirliği,düzenidir / G.Özge: Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır / E.Coşkun: Allah asreimize zeval vermesin / G.Özdem66: Bu vatan bizim başka Türkiye yok! / A.Küçük65: Ne mutlu Türküm diyene.
Bu mesajlardan da, bu çağrılardan da açık ve net görüyoruz ki bu millet hain darbecilere, cuntacılara asla ve kat’a geçit vermeyecek.